Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Media Expert zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Renta socjalna, dla kogo i na jakich zasadach?
~~Koko niezalogowany
4 lutego 2024r. o 14:34
~~Żółty Winorośl napisał(a): Jak ktoś kto ma rentę socjalną może dorobić do takiej kwoty to po co mu ta renta?
emeryturę trzeba wypracować, bo za 1300zl nie da się wyżyć
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Ewik niezalogowany
4 lutego 2024r. o 14:45
Wiem że może wydawać się komuś niesprawiedliwe że taka duża podwyżka renty socjalnej. Mam córkę chorą od urodzenia pobiera rentę socjalną nie nadaje się do żadnej pracy. Naprawdę oddałabym wszystko żeby była zdrowa. A co będzie jak już mnie nie będzie to nie jestem w stanie sobie wyobrazić.
~~Granatowoszary Platan niezalogowany
4 lutego 2024r. o 14:55
Ta co pyta poco renta socjalna to abyś do konica swego życia żyła za takie pieniądze z renty socjalnej
~~Migdałowy Limnantes niezalogowany
4 lutego 2024r. o 15:32
~~Granatowoszary Platan napisał(a): Ta co pyta poco renta socjalna to abyś do konica swego życia żyła za takie pieniądze z renty socjalnej

~~Sepiowa Petunia niezalogowany
4 lutego 2024r. o 15:49
~~Różowofioletowy Driakiew napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żółty Winorośl napisał(a): Jak ktoś kto ma rentę socjalną może dorobić do takiej kwoty to po co mu ta renta?
a jak myślisz, za 1500zl nie da się wyżyć...
Wielu emerytów, którzy pracowali ponad 20 lat, a mało zarabiali, tak żyje.
~~Brązoworudy Jesion niezalogowany
4 lutego 2024r. o 15:50
~~Koko napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żółty Winorośl napisał(a): Jak ktoś kto ma rentę socjalną może dorobić do takiej kwoty to po co mu ta renta?

~~Koko napisał(a):

Może stań się Pajacu osobą niepełnosprawną mając jakiś wypadek lub chorobę która odebrała by ci bycie zdrową osąbą, to się przekonasz bedąc osobą niepełnosprawną gdy jeszcze dodatkowo stracisz pracę w której obecnie pracujesz
~~AB niezalogowany
4 lutego 2024r. o 15:56
Te przepisy są przedpotopowe .Co z osobami niezdolnymi do pracy nie uczącymi się już,powyżej18 tego roku życia. I oczywiście nie ma wypracowanych lat pracy. ZUS przyznaje niepełnosprawność pierwszego stopnia i całkowita niezdolność do pracy ale bez prawa do renty. Jak ma wypracować te lata skoro nie możemy pracować?
~~Żółtawy Złotokap niezalogowany
4 lutego 2024r. o 16:16
Nie wolno dyskryminować ludzi niezdolnych do pracy ze względu na wiek powstania niepełnosprawności. Platformiani popaprańcy dyskryminują tych, którzy płacili składki. Im wystarczy 1500, a jeśli zachorowałem podczas nauki, to dostaniesz 4300. Chory kraj...
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.