~~Lepsze _jutro napisał(a): Trzeba im pomóc to jest stopień znaczny bardzo dobrze że dostali te pomoc. Ale liczę że państwo nam podniesie też trochę zasiłek pielęgnacyjny 215,84 zł i rentę socjalna by było razem te 2000zl na początek na rękę. No ja jestem dobrej myśli bo z tak nb niskimi renta mi nie damy rady bez pomocy rodziny a ja nie mam takiej możliwości covid zabrał i zebrał żniwa. Jakoś trzeba żyć dalej a nie wolno się podawać. Trzeba zobaczyć jak to jest być i zmagać się z takimi o stopniu znacznym to jest bardzo ciężka praca i poświęcenie.
~~Purpurowy Wyżlin napisał(a): A co z ludźmi których niepełnosprawność powstała po 25 roku życia.Mój wujek ma obecnie 63 lata ,od 10 lat choruje,stopień niepełnosprawności znaczny(choroby psychiczne).Całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji na stały.Renta socjalna mu nie przysługuje.
~~Żaba napisał(a): A ja się bardzo cieszę że ci najbardziej pokrzywdzeni przez los dostaną więcej.
~~Żółtawy Złotokap napisał(a):Ktoś napisał: ~~Żaba napisał(a): A ja się bardzo cieszę że ci najbardziej pokrzywdzeni przez los dostaną więcej.
Głupi jesteś!
~~Żółtawy Złotokap napisał(a):to ja też tak twierdzę że oni powini dostać możesz obrażać nas tylko my mamy stopień umiarkowany i jest nam trudno za to żyć ale dajemy radę.Ktoś napisał: ~~Żaba napisał(a): A ja się bardzo cieszę że ci najbardziej pokrzywdzeni przez los dostaną więcej.
Głupi jesteś!
Zastosowana autokorekta
~~Purpurowy Wyżlin napisał(a): A co z ludźmi których niepełnosprawność powstała po 25 roku życia.Mój wujek ma obecnie 63 lata ,od 10 lat choruje,stopień niepełnosprawności znaczny(choroby psychiczne).Całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji na stały.Renta socjalna mu nie przysługuje.