Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Renta socjalna, dla kogo i na jakich zasadach?
~~Żaba niezalogowany
5 lutego 2024r. o 22:24
Niestety ja też pracuję ale to są osoby najciężej dotknięci przez los nikt nie chciał by być na ich miejscu zapraszam do ośrodków dla takich ludzi to serce isie kraje .
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Lepsze _jutro niezalogowany
6 lutego 2024r. o 1:45
Trzeba im pomóc to jest stopień znaczny bardzo dobrze że dostali te pomoc. Ale liczę że państwo nam podniesie też trochę zasiłek pielęgnacyjny 215,84 zł i rentę socjalna by było razem te 2000zl na początek na rękę. No ja jestem dobrej myśli bo z tak nb niskimi renta mi nie damy rady bez pomocy rodziny a ja nie mam takiej możliwości covid zabrał i zebrał żniwa. Jakoś trzeba żyć dalej a nie wolno się podawać. Trzeba zobaczyć jak to jest być i zmagać się z takimi o stopniu znacznym to jest bardzo ciężka praca i poświęcenie.
~~Czarnobrązowy Ogórecznik niezalogowany
6 lutego 2024r. o 6:37
~~Lepsze _jutro napisał(a): Trzeba im pomóc to jest stopień znaczny bardzo dobrze że dostali te pomoc. Ale liczę że państwo nam podniesie też trochę zasiłek pielęgnacyjny 215,84 zł i rentę socjalna by było razem te 2000zl na początek na rękę. No ja jestem dobrej myśli bo z tak nb niskimi renta mi nie damy rady bez pomocy rodziny a ja nie mam takiej możliwości covid zabrał i zebrał żniwa. Jakoś trzeba żyć dalej a nie wolno się podawać. Trzeba zobaczyć jak to jest być i zmagać się z takimi o stopniu znacznym to jest bardzo ciężka praca i poświęcenie.

~~Purpurowy Wyżlin niezalogowany
6 lutego 2024r. o 8:26
A co z ludźmi których niepełnosprawność powstała po 25 roku życia.Mój wujek ma obecnie 63 lata ,od 10 lat choruje,stopień niepełnosprawności znaczny(choroby psychiczne).Całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji na stały.Renta socjalna mu nie przysługuje.
~~Śliwkowy Miłek niezalogowany
6 lutego 2024r. o 10:23
~~Purpurowy Wyżlin napisał(a): A co z ludźmi których niepełnosprawność powstała po 25 roku życia.Mój wujek ma obecnie 63 lata ,od 10 lat choruje,stopień niepełnosprawności znaczny(choroby psychiczne).Całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji na stały.Renta socjalna mu nie przysługuje.

No ja też to podkreślam ten stopień znaczny i SE to powiny być tak samo jak renty socjalne znaczne podniesione. Umiarkowane powini zrównać na 2000zl z zasiłkiem pielęgnacyjny 215,84.
Osoby co mają znaczne i SE to jest bardzo duża, potrzeba finansowa i tego nie można zapomnieć że jest to osoba nie samodzielna.
~~Żółtawy Złotokap niezalogowany
6 lutego 2024r. o 16:07
~~Żaba napisał(a): A ja się bardzo cieszę że ci najbardziej pokrzywdzeni przez los dostaną więcej.

Głupi jesteś!
~~Śliwkowy Miłek niezalogowany
6 lutego 2024r. o 17:37
~~Żółtawy Złotokap napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żaba napisał(a): A ja się bardzo cieszę że ci najbardziej pokrzywdzeni przez los dostaną więcej.

Głupi jesteś!

~~Żółtawy Złotokap napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Żaba napisał(a): A ja się bardzo cieszę że ci najbardziej pokrzywdzeni przez los dostaną więcej.

Głupi jesteś!
to ja też tak twierdzę że oni powini dostać możesz obrażać nas tylko my mamy stopień umiarkowany i jest nam trudno za to żyć ale dajemy radę.
Ale jak muszą mieć ciężko osoby ze stopniem znacznym to można sobie wyobrazić i nie jest to nic miłego oni bez opieki nie mogą być i ty zdrowy tego byś nie udzwignoł jak już oceniasz ludzi za ich kalectwo. To świadczy o tym że ty jesteś też kaleką tylko umysłowym twój mózg nie istnieje tak jak współczucie i uczucia. Idź jeden dzień spędz przy takiej osobie i się nim opiekuj on się zwymiotuje z sika ze... i zobaczymy co wtedy napiszesz. Taka opieka wymaga poświęcenia i okazania drugiemu człowiekowi zrozumienia. Gdzie sam nie rozumiesz dla czego on taki się urodził. Ty się załamiesz od byle czego a taki niepełnosprawny znacznie jeszcze cie pocieszy bo to są bardzo silni ludzie psychicznie to nikt z takim nie może się równać bo nasza psychika siada a ich nie.

Zastosowana autokorekta

~~Rudobrązowa Śliwa niezalogowany
6 lutego 2024r. o 18:25
~~Purpurowy Wyżlin napisał(a): A co z ludźmi których niepełnosprawność powstała po 25 roku życia.Mój wujek ma obecnie 63 lata ,od 10 lat choruje,stopień niepełnosprawności znaczny(choroby psychiczne).Całkowita niezdolność do pracy i samodzielnej egzystencji na stały.Renta socjalna mu nie przysługuje.

Teraz pieniądze potrzebne na skrobanki i pigułkę dzień PO więc na rentę nie syarczy
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.