Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Manilift zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Renta socjalna, dla kogo i na jakich zasadach?
~~Darek D niezalogowany
5 lutego 2024r. o 7:27
Zgodze się, ale nasuwa się pytanie co z tymi co niezdolność do pracy powstała po okresie dzieciństwa i nauki. Mam swoje lata, niezdolność do pracy całkowitą i brak możliwości renty chorobowej. Mam ok 1000zł za wszystko i chociażby rachunek za mieszkanie 600zł. Jak takie osoby mają żyć i za co. Może dla nich ktoś coś by pomyślał
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~przenormalny niezalogowany
5 lutego 2024r. o 10:54
Jeśli to wejdzie,to będzie jedna z nielicznych pozytywnych rzeczy które zrobi obecny rząd.Popieram ten projekt.
~~Paweł niezalogowany
5 lutego 2024r. o 11:02
~~Darek D napisał(a): Zgodze się, ale nasuwa się pytanie co z tymi co niezdolność do pracy powstała po okresie dzieciństwa i nauki. Mam swoje lata, niezdolność do pracy całkowitą i brak możliwości renty chorobowej. Mam ok 1000zł za wszystko i chociażby rachunek za mieszkanie 600zł. Jak takie osoby mają żyć i za co. Może dla nich ktoś coś by pomyślał

Ty masz chyba normalną emeryturę z ZUS,nie ma innej opcji jak zrzeczenie się jej i wystąpienie o socjalną,ale ona chyba rzadko jest na stałe,więc ryzykujesz utratą środków na życie.W ogóle coś mi nie gra w tym artykule ,renta socjalna nie jest zależna od wieku,kształcenia się etc , no chyba,że to jest jakiś inny rodzaj renty socjalnej.Zapytaj w MOPS lub ZUS
~~Żółtawy Złotokap niezalogowany
5 lutego 2024r. o 11:57
~~przenormalny napisał(a): Jeśli to wejdzie,to będzie jedna z nielicznych pozytywnych rzeczy które zrobi obecny rząd.Popieram ten projekt.

Dyskryminacja ludzi ze względu na wiek powstania niezdolności do pracy jest nielegalna. Gdyby popaprańcy z platformy to zrobili, byliby chamami i idio.tami.
~~Błękitnoszara Kalmia niezalogowany
5 lutego 2024r. o 12:36
~~Darek D napisał(a): Zgodze się, ale nasuwa się pytanie co z tymi co niezdolność do pracy powstała po okresie dzieciństwa i nauki. Mam swoje lata, niezdolność do pracy całkowitą i brak możliwości renty chorobowej. Mam ok 1000zł za wszystko i chociażby rachunek za mieszkanie 600zł. Jak takie osoby mają żyć i za co. Może dla nich ktoś coś by pomyślał

Masz swoje lata, a ile lat pracowałeś?
~~Błękitnoszara Kalmia niezalogowany
5 lutego 2024r. o 12:39
~~Paweł napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Darek D napisał(a): Zgodze się, ale nasuwa się pytanie co z tymi co niezdolność do pracy powstała po okresie dzieciństwa i nauki. Mam swoje lata, niezdolność do pracy całkowitą i brak możliwości renty chorobowej. Mam ok 1000zł za wszystko i chociażby rachunek za mieszkanie 600zł. Jak takie osoby mają żyć i za co. Może dla nich ktoś coś by pomyślał

Ty masz chyba normalną emeryturę z ZUS,nie ma innej opcji jak zrzeczenie się jej i wystąpienie o socjalną,ale ona chyba rzadko jest na stałe,więc ryzykujesz utratą środków na życie.W ogóle coś mi nie gra w tym artykule ,renta socjalna nie jest zależna od wieku,kształcenia się etc , no chyba,że to jest jakiś inny rodzaj renty socjalnej.Zapytaj w MOPS lub ZUS
Renta socjalna jest i zawsze była dla tych, których inwalidztwo powstało w dzieciństwie. Zasiłek stały z MOPSu niektórzy nazywają rentą socjalną.
~~Marek słoma niezalogowany
5 lutego 2024r. o 14:16
Renta socjalna grupy drugiej powinna być większa czyli 5000zl, brutto,, świadczenia powinny być większe 400zl, do renty socjalnej grupy drugiej, wszyscy strajkują a osoby na rencie chorobowej grupy drugiej nie, inne grupy mają większe podwyżki, zawsze jest pominięte te
~~Marek słoma niezalogowany
5 lutego 2024r. o 14:19
Renta socjalna grupy drugiej powinna być większa czyli 5000zl, brutto,, świadczenia powinny być większe 400zl, do renty socjalnej grupy drugiej, wszyscy strajkują a osoby na rencie chorobowej grupy drugiej nie, inne grupy mają większe podwyżki, zawsze jest pominięte te osoby, nie które zawody mają,1000zldo,2000zl, większe i więcej, nigdy nie protestowały od 25l, osoby grupą drugą renty socjalnej chobowej, pielęgniarki kilka razy protestowały, gdzie jest pani od rentow,
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza