Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Krzysztof Król kandydatem na wójta Gromadki
~~Zazieleniały Koleus niezalogowany
2 kwietnia 2024r. o 7:03
Nie miał Pan odwagi na spotkania z mieszkańcami naszej gminy, więc mieszkańcy mają do Pana pytania.

Pytania do jeszcze obecnego Wójta Gminy, Pana Ryszarda Kawki… cd.

Startując w poprzednich wyborach wiele Pan obiecał. Sprawdzamy czy to była tylko kiełbasa wyborcza. Pytania zredagowane na podstawie  Pana ulotki wyborczej z poprzednich wyborów.

1. Czy została dokonana wymiana kostki na drodze powiatowej w Wierzbowej?
2.  Czy w ośrodku zdrowia przyjmują lekarze różnych specjalizacji, w tym pediatra?
3. Czy wszystkie miejscowości w Gminie Gromadka otrzymały oświetlenie ulic i dróg?
4. Czy są zainstalowane rejestratory prędkości w Różyńcu, Krzyżowej i Pasterniku?
5. Czy jest monitoring w kilku charakterystycznych  miejscach w Gromadce (kamery w kilku miejscach w Gromadce).
6. Czy powstały drogi dojazdowe do domów?
7. Czy dofinansowana jest komunikacja do przewozów autobusowych i została zwiększona częstotliwość przewozów?
8. Czy wybudował Pan miasteczko ruchu drogowego dla dzieci?
9. Czy wybudował Pan plac zabaw przy szkole w Gromadce?
10. Czy rozpoczął Pan budowę nowej siedziby Urzędu Gminy Gromadka?
11. Czy został rozszerzona oferta działalności kulturalnej z GOKiS?
12. Jak zostało dokonane usprawnienie ruchu na strefie przemysłowej przez budowę dodatkowych pasów ruchu w obu kierunkach od zjazdu w kierunku Osłej i Różyńca?
13.   Ile Powstało na obiektach instytucji gminnych paneli fotowoltaicznych - celem obniżenia kosztów zużycia energii elektrycznej?
14.   Czy dokonał Pan przyłączenia do sieci kanalizacyjnej miejscowości Pasternik, Wierzbowa, Modła i Patoka?
15.   Jak prowadzone jest  wspieranie programami gospodarstw budujących przydomowe oczyszczalnie ścieków?
16.   Jak Panu wyszło dofinansowanie do utylizacji folii rolniczej i środków ochrony roślin?
17.   Jak Pan wspierał dofinansowanie do remontu zabytkowych obiektów?

To są Pana niezrealizowane obietnice wyborcze.
To Pana dyskwalifikuje w walce o drugą kadencję.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Jaskrawoniebieska Perowskia niezalogowany
2 kwietnia 2024r. o 8:24
No to chyba wszystko na temat..
~~Złotawobrązowa Calibrachoa niezalogowany
2 kwietnia 2024r. o 8:33
Skopiowałam i wysyłam do znajomych na fb. Myślę, że inni także to zrobią.
~~Srebrzystobiały Dereń niezalogowany
2 kwietnia 2024r. o 13:16
~~Złotawobrązowa Calibrachoa napisał(a): Skopiowałam i wysyłam do znajomych na fb. Myślę, że inni także to zrobią.

Resztki mózgu sobie skopiuj , tylko powiel wiele razy , może zejdziesz z drzewa d.e.b.i.l.u.
~~Józek niezalogowany
2 kwietnia 2024r. o 15:04
~~Srebrzystobiały Dereń napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Złotawobrązowa Calibrachoa napisał(a): Skopiowałam i wysyłam do znajomych na fb. Myślę, że inni także to zrobią.

Resztki mózgu sobie skopiuj , tylko powiel wiele razy , może zejdziesz z drzewa d.e.b.i.l.u.

Napisał bezmózgowiec S. Dereń ( Dureń?).
~~Rodzic niezalogowany
2 kwietnia 2024r. o 15:24
~~Zielonkawobłękitny Osteospermum napisał(a): ~~Ziemistoszary Berberys napisał(a): Mamy pytania do kandydata R. Kawki:

1. Dlaczego zlikwidował Pan szkołę w Modle i w Osłej, chociaż dwa lata temu zarzekał się, że żadnych szkół nie będzie likwidował?
2. Dlaczego zaraz po objęciu urzędu wójta pozatrudniał Pan rodzinę w zakładach podległych pod Gminę?
3. Dlaczego poupychał Pan swoją rodzinę na funkcje samorzadowe w gminie - sołectwa?
4. Dlaczego wszyscy znali wcześniej osobę, która bedzie kierowała gminnym domem kultury, mimo że nie było jeszcze konkursu?
5. Czy jest prawdą, że obiecał Pan znanej osobie stanowisko w jednej z jednostek gminnych za rezygnację startu na urząd wójta? ( Ludzie o tym wszędzie mówią.)
6. Czy jest prawdą, że większość kandydatów na radnych w Pana komitecie to Pana to rodzina, dalsza rodzina i znajomi z PZPR?
7. Czy uważa Pan, że jest kandydatem godnym zaufania i uczciwym wobec wyborców - majac na uwadze obietnice wyborcze składane w wyborach uzupełniających 2 lata temu a ich późniejszą realizację po objęciu stanowiska?
8. Czy dotrzymał Pan obietnicy uhonorowania tablicą pamiątkową na Urzędzie Gminy działań na rzecz mieszkańców niedawno zmarłego Wóta Dariusza Pawliszczy?
9. Czy uważa Pan umieszczanie na facebooku osiągnięć pracowników gminnych jako własne i podszywanie się pod pomysły radnych gminy za uczciwe?
10. Czy uważa pan za godne i uczciwe zmienianie przynależności partyjnej i wspieranie partii, która jest u władzy - od PZPR, PSL, PO, Bezpartyjnych Samorządowców i znów PO wyłącznie dla osobistych korzyści i poparcia w wyborach?
Akurat szkoła w Osłej umarła śmiercią naturalną ,brak dzieci
Cdn.

.

Nieprawda. Szkoła w Osłej została zlikwidowana przez obecnego wójta gminy Gromadka. Była to placówka o wielkiej tradycji , która brała aktywny udział w życiu kulturalnym miejscowości i gminy. Jej likwidacja to wielka strata i upośledzenie oświatowe Osłej. Ci ,którzy głosowali za jej likwidacją i kandydują ponownie do Rady Gminy, nie powinni być do tego gremium wybrani.
~~Krzysztof Oborski niezalogowany
2 kwietnia 2024r. o 15:30
Nie wiem kto decyduje w Nowogrodźcu o zatrudnianiu w komisjach wyborczych (burmistrz ,wójt ,sołtys ,prezydent Rosji).Jak to jest możliwe ,że rekomendacja największej partii politycznej w Polsce nic nie znaczy?Panowie włodarze zarabiam zawrotną sumę 3 200 po ostatnich podwyżkach ,chciałem dorobić te 700 zł ,ale wy po prostu preferujcie różnych kolesi ,pociotków i kombinatorów.Bardzo nieładnie.
~~StrSAM niezalogowany
2 kwietnia 2024r. o 17:06
Panie obecny wójcie,taki blamaż, pożar w remizie w Ròżyńcu, w takim miejscu, gdzie przegląd instalacji? ktoś chyba zaniedbał, będą wyciągnięte konsekwencje?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza