~~Mieszkaniec Gromadki napisał(a):Ktoś napisał: ~~Brązowa Rozplenica napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Pomarańczowoczerwona Kalmia napisał(a): Jestem osobą raczej młodą :) Nie rozumiem dlaczego w Gromadce głosujemy na dinozaury PRLu. Ich motywacją jest dorobienie do emerytury, załatwienie pracy w gminie dla dzieci i rodziny, zapałnienie sobie nadmiaru czasu, bo nudno być emerytem. Zagłosujmy na młodych, na kobiety. Zmieńmy beton PRLu na młodość i nowoczesność.
Krzysztof Król powinien dostać szansę od wyborców. Może będzie trzeci kandydat, lub trzecia ale na Kawkę nie będziemy głosować. Radnych także musimy odmłodzić
To może zacznijcie jako młodzi coś robić dla społeczeństwa i startujcie w wyborach. Bo wylewanie żali na forum nic nie zmieni. Ale wy wyznajecie zasade " weźmy się i zróbcie"
Zasze znajdzie się stały, stary bywalec co neguje mi zniechęci młodych. Przecież ktoś wcześniej pisał, że chcą młodzi coś zrobić, zmienić wystarczy odmładzać radę i wójta , ale jak wybierzecie starych i starego wójta to nie miejcie pretensji, że młodzi nic nie robią.
Zawsze ta stara odwieczna śpiewka, co młodzi mają robić za swoje a wy za nasze?
Stare dziady, hipokryci, kłamcy, plotkarze paszli won, nie mogę na was patrzeć jak pchacie się na scenę, do stołu prezydialnego i szemracie sobie do ucha. Tfu.
Jak chcesz odmładzać radę jak sami starzy startują? a jak jakiś młodszy się trafi to nie wybieracie go. Luknij na wiek obecnych radnych. najmłodszy ma 40 lat i jest najmłodszym radnym od lat dziewięciu. I z tego co widzę po kandydatach to raczej nikogo młodszego nie będzie.
~~Jasnolawendowa Piwonia napisał(a): Kawka to się stara uprawiać politykę prorodzinną. Obstawia rodziną co może a likwidacji naszej szkoły to mu nikt nie zapomni. Teraz to on zbiera pochwały za Pawliszczego, bo to co on wymyśli to bezmyślność. Budowa przedszkola to także nie jego pomysł. Wiemy którzy radni tego chcieli. On to fałszywy człowiek jest. Przyswaja cydze pomysły. Do tego strasznie pajacuje przed ludźmi. Zachowuje się jak kierownik kołchozu, jak Łukaszenka.