~~Żółtoszara Lawenda napisał(a): Czy to prawda, czy plotka,że nie było konkursu na Dyrektora Domu Kultury?
Czy chętnych nie było?
Jeśli było bez konkursu to podpada pod paragraf tak jak te plakaty drukowane w domu kultury?
~~Brązowoszary Żółwik napisał(a): Jak Król wygra, to nie jedno szambo Kawce wybije. Plakaty, zatrudnienie rodziny, konkursy na stanowiska, likwidacje szkół, sołectwa, układy powiatowe. Będzie grubo.
Trzeba skończyć z tym układem zamkniętym w Gromadce. Od 30 lat te same nazwiska. Czas wybrać młodsze pokolenie, które nie jest umoczone, jak dawny PRL.
Kawka mógłby uczyć się od poprzednika, ale widać, że jest niewyuczalny.
Niby człowiek wiedział, ale się łudził.
~~Żółtoszara Lawenda napisał(a): Czy to prawda, czy plotka,że nie było konkursu na Dyrektora Domu Kultury?
Czy chętnych nie było?
Jeśli było bez konkursu to podpada pod paragraf tak jak te plakaty drukowane w domu kultury?
~~Zygmunt napisał(a): Czy wójtem naszej gminy Gromadka będzie Pan K.,czy też drugi Pan K. to nic nie da i nic się nie zmieni na lepsze. Nie mam kanalizacji , nie mam drogi asfaltowej , ale podatki płacę jak wszyscy. Takich jak ja są dziesiątki. Nie wierzę też ,że ktoś ten stan rzeczy zmieni. Nowy wójt powinien dokonać inwentaryzacji gminy by poznać potrzeby mieszkańców i ich problemy, a następnie próbować je rozwiązać.