~~Jasnopopielata Bylica napisał(a): Ktoś napisał: ~~Zygmunt napisał(a): Czy wójtem naszej gminy Gromadka będzie Pan K.,czy też drugi Pan K. to nic nie da i nic się nie zmieni na lepsze. Nie mam kanalizacji , nie mam drogi asfaltowej , ale podatki płacę jak wszyscy. Takich jak ja są dziesiątki. Nie wierzę też ,że ktoś ten stan rzeczy zmieni. Nowy wójt powinien dokonać inwentaryzacji gminy by poznać potrzeby mieszkańców i ich problemy, a następnie próbować je rozwiązać.
Ścieżkę będziesz miał rowerową za 20 baniek i musi ci starczyć. Jak i Kawka ją chciał tak i Król za nia zagłosował. A Twoja kanalizacja i drogi moga poczekać..................
Budują ścieżkę za nie całe 4 miliony. Reszta to dofinansowanie z Unii i budżetu państwa.
"Gmina Gromadka uzyskała dofinansowanie na realizację projektu pn. Budowa ścieżki rowerowej w gminie Gromadka, w ramach Funduszy Europejskich dla Dolnego Sląska 2021 -2027. Wartość projektu wynosi 19 223 775,58 zł , natomiast wartość dofinansowania ze środków unijnych oraz budżetu państwa łącznie 15 375 720,13 zł. W ramach zadania powstanie ścieżka rowerowa o nawierzchni bitumicznej o szerokości jezdni 2,5 metra a w obszarze wsi Gromadka ścieżka pieszo-rowerowa o szerokości 3,0 metrów o łącznej długości 12 919,08 m. Elementem projektu jest wykonanie miejsca obsługi rowerzysty (mor) , wyniesionych skrzyżowań z drogami publicznymi, oznakowania oraz innych rozwiązań podnoszących biezpieczeństwo korzystania z infrastruktury drogowej. Ścieżka powstanie na trasie nieczynnej linii kolejowej nr 314 w realcji Modła -Trzebień. Zadanie zostanie wykonane w okresie czerwiec 2024 r -sierpień 2025 r."
Jak dla mnie to świetna inwestycja. Dają cztery bańki i mają coś warte 19 baniek.