Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Krzysztof Król kandydatem na wójta Gromadki
~~storczyk niezalogowany
22 marca 2024r. o 7:24
Ostatnio byłem w Wierzbowej koło świetlicy,to tak śmierdziało,zajewaniało żywym gównem, miejscowe moczymordy mówili, że to szamba biologiczne wyżej na górce.Ludzie jak wy żyjecie !XXI wiek! Gdzie jest wójt,sekretarz ,radni?, Oczywiście wszyscy zajęci kampanią wyborczą.Nam ś.p wójt też proponował takie szamba,ale nie zgodzilśmy się.Teraz mając kanalizcję wiemy, że mieliśmy rację.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Brązowa Krzewuszka niezalogowany
22 marca 2024r. o 8:15
~~storczyk napisał(a): Ostatnio byłem w Wierzbowej koło świetlicy,to tak śmierdziało,zajewaniało żywym gównem, miejscowe moczymordy mówili, że to szamba biologiczne wyżej na górce.Ludzie jak wy żyjecie !XXI wiek! Gdzie jest wójt,sekretarz ,radni?, Oczywiście wszyscy zajęci kampanią wyborczą.Nam ś.p wójt też proponował takie szamba,ale nie zgodzilśmy się.Teraz mając kanalizcję wiemy, że mieliśmy rację.

Kiedyś
~~Szarawozielony Sit niezalogowany
22 marca 2024r. o 8:31
~~Jasnopopielata Bylica napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Zygmunt napisał(a): Czy wójtem naszej gminy Gromadka będzie Pan K.,czy też drugi Pan K. to nic nie da i nic się nie zmieni na lepsze. Nie mam kanalizacji , nie mam drogi asfaltowej , ale podatki płacę jak wszyscy. Takich jak ja są dziesiątki. Nie wierzę też ,że ktoś ten stan rzeczy zmieni. Nowy wójt powinien dokonać inwentaryzacji gminy by poznać potrzeby mieszkańców i ich problemy, a następnie próbować je rozwiązać.

Ścieżkę będziesz miał rowerową za 20 baniek i musi ci starczyć. Jak i Kawka ją chciał tak i Król za nia zagłosował. A Twoja kanalizacja i drogi moga poczekać..................

Budują ścieżkę za nie całe 4 miliony. Reszta to dofinansowanie z Unii i budżetu państwa.

"Gmina Gromadka uzyskała dofinansowanie na realizację projektu pn. Budowa ścieżki rowerowej w gminie Gromadka, w ramach Funduszy Europejskich dla Dolnego Sląska 2021 -2027. Wartość projektu wynosi 19 223 775,58 zł , natomiast wartość dofinansowania ze środków unijnych oraz budżetu państwa łącznie 15 375 720,13 zł. W ramach zadania powstanie ścieżka rowerowa o nawierzchni bitumicznej o szerokości jezdni 2,5 metra a w obszarze wsi Gromadka ścieżka pieszo-rowerowa o szerokości 3,0 metrów o łącznej długości 12 919,08 m. Elementem projektu jest wykonanie miejsca obsługi rowerzysty (mor) , wyniesionych skrzyżowań z drogami publicznymi, oznakowania oraz innych rozwiązań podnoszących biezpieczeństwo korzystania z infrastruktury drogowej. Ścieżka powstanie na trasie nieczynnej linii kolejowej nr 314 w realcji Modła -Trzebień. Zadanie zostanie wykonane w okresie czerwiec 2024 r -sierpień 2025 r."

Jak dla mnie to świetna inwestycja. Dają cztery bańki i mają coś warte 19 baniek.
~~Danka niezalogowany
22 marca 2024r. o 9:18
~~Szarawozielony Sit napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Jasnopopielata Bylica napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Zygmunt napisał(a): Czy wójtem naszej gminy Gromadka będzie Pan K.,czy też drugi Pan K. to nic nie da i nic się nie zmieni na lepsze. Nie mam kanalizacji , nie mam drogi asfaltowej , ale podatki płacę jak wszyscy. Takich jak ja są dziesiątki. Nie wierzę też ,że ktoś ten stan rzeczy zmieni. Nowy wójt powinien dokonać inwentaryzacji gminy by poznać potrzeby mieszkańców i ich problemy, a następnie próbować je rozwiązać.

Ścieżkę będziesz miał rowerową za 20 baniek i musi ci starczyć. Jak i Kawka ją chciał tak i Król za nia zagłosował. A Twoja kanalizacja i drogi moga poczekać..................

Budują ścieżkę za nie całe 4 miliony. Reszta to dofinansowanie z Unii i budżetu państwa.

"Gmina Gromadka uzyskała dofinansowanie na realizację projektu pn. Budowa ścieżki rowerowej w gminie Gromadka, w ramach Funduszy Europejskich dla Dolnego Sląska 2021 -2027. Wartość projektu wynosi 19 223 775,58 zł , natomiast wartość dofinansowania ze środków unijnych oraz budżetu państwa łącznie 15 375 720,13 zł. W ramach zadania powstanie ścieżka rowerowa o nawierzchni bitumicznej o szerokości jezdni 2,5 metra a w obszarze wsi Gromadka ścieżka pieszo-rowerowa o szerokości 3,0 metrów o łącznej długości 12 919,08 m. Elementem projektu jest wykonanie miejsca obsługi rowerzysty (mor) , wyniesionych skrzyżowań z drogami publicznymi, oznakowania oraz innych rozwiązań podnoszących biezpieczeństwo korzystania z infrastruktury drogowej. Ścieżka powstanie na trasie nieczynnej linii kolejowej nr 314 w realcji Modła -Trzebień. Zadanie zostanie wykonane w okresie czerwiec 2024 r -sierpień 2025 r."

Jak dla mnie to świetna inwestycja. Dają cztery bańki i mają coś warte 19 baniek.

Nie wierzcie tej informacji , którą o ścieżce złożył wyżej ktoś z Urzędu Gminy. To będzie tak jak z remizą strażacką i posterunkiem policji w Gromadce. Miała być za 2 mln. ,a skończyło się na prawie 7 mln. Są w gminie ważniejsze inwestycje niż ta ścieżka rowerowa , jak np. kanalizacja w Wierzbowej. Tam śmierdzi niesamowicie. Szkoda tych 4 czy nawet -jak się okaże w praktyce- 5-może więcej mln. zł na ścieżkę.
22 marca 2024r. o 10:09
Qrdę. To może powinienem zgłosić się do UG żeby mi zaczęli wypłaty przelewać na konto.
Skoro Danuta stwierdziła że jestem pracownikiem gminy....
22 marca 2024r. o 10:10
Mogę powołać się na twoją "ekspertyzę"?
~~niezapominajka niezalogowany
22 marca 2024r. o 11:45
Wierzbowianom taki wynalazek w postaci szamb ekologicznych sprawił ich własny sołtys za namową ś.p wójta Darka i sekretarza Tomka.Ci co mają te szamba w ogrodach są mega zadowoleni,, wiecie jakie ogórasy mają,a kartofle ,dynie nie trzeba podlewać ani nawozić,tylko pozazdrościć!ha,ha.A do smrodu to śmierdziało,śmierdzi i będzie śmierdziało,w końcu to wieś.
~~John niezalogowany
22 marca 2024r. o 13:09
Ścieżka miała już być za Pawliszczego i nic z tego nie wyszło, podobnie będzie teraz bo grunt jest kolejowy a kolej nie chce się tego pozbyć. Więc jak ktoś chce realizować jakiś projekt powinien wcześniej przejąć teren, bo dzierżawa przy takiej inwestycji to strata czasu i pieniędzy.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.