M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: ~~do sekciarzy napisał(a): Gdyby nie zrujnowanie finansów Państwa przez 8 lat nierządów na kredyt i konieczność spłacania rachunków ,, picia na zeszyt " to może byłoby stać na wyższą kwotę wolną. A teraz musimy spłacać plusy na kredyt, zdaje się że tylko w tym roku spłacamy 100 mld zł..
Powtarzasz tępą propagandę o 500 + , za rządów PiS było to złodziejstwo , obecnie 800 + nie jest złodziejstwem tylko jak to powiedział Tusk jest sukcesem jego rządu a 500 + było projektem Kopacz tylko nie zdążyła tego wdrożyć , przejął jej projekt PiS .
"– Nie dajcie się wmanewrować tym, którzy usiłują nie po raz pierwszy wmówić Polakom, że jak jestem premierem, to znaczy że coś zabiorę. Ja już lata temu powiedziałem, kiedy zostałem szefem PO, po powrocie mówiłem, że nic co dane, nie zostanie odebrane. Co więcej, 500+ zamieniło się w 800+. To było wspólne głosowanie Sejmu, ale to nasz rząd wziął na siebie słodki ciężar" .
Deficyt budżetowy 2024 - 240,3 mld zł . W projekcie PiS - 165 mld .
Deficyt budżetowy 2025 - 289 mld zł
Razem 529 ,3 mld jest to znacznie większy deficyt niż przez osiem lat rządu PiS .
Aż strach pomyśleć co będzie jak koalicja 13 grudnia będzie rządziła przez całą kadencję .Dopisane 09.02.2025r. o godz. 13:27:Dla porównania ;
Deficyt - 2021 - 28,7 mld , 2022 - 29,9 mld , 2023 - 65 mld .
~~Topazowy Heliotrop napisał(a): 40 milionów złoty kosztował ośrodek pod Warszawą dla uchodźców, emigrantów czy jak ich tam zwał. 40 milionów!!!. A powodzianie dostali kontenery. I znając realia będą w nich siedzieć latami. Ciekawe czy będą z tego faktu uśmiechnięci.
~~Złota Kalina napisał(a): Wracając do tematu Jana :
można udostępniać czyjś numer telefonu?
Sąd uznał, że numery telefonów nie muszą być danymi osobowymi. Bez niczyjej zgody można handlować bazami zawierającymi numery komórkowe i wykorzystywać je do dowolnych celów. Zdaniem sądu bez dodatkowych informacji nie są to bowiem dane osobowe.15.12.2022
~~ napisał(a):Ktoś napisał: ~~Topazowy Heliotrop napisał(a): 40 milionów złoty kosztował ośrodek pod Warszawą dla uchodźców, emigrantów czy jak ich tam zwał. 40 milionów!!!. A powodzianie dostali kontenery. I znając realia będą w nich siedzieć latami. Ciekawe czy będą z tego faktu uśmiechnięci.
Ośrodek został zbudowany w 2022 czyli w czasach PISdusiów.
Śmiejemy się również twojej z głupoty!!:D
~~aby uniknąć manipulacji Pis napisał(a):Ktoś napisał: M21W2 napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~do sekciarzy napisał(a): Gdyby nie zrujnowanie finansów Państwa przez 8 lat nierządów na kredyt i konieczność spłacania rachunków ,, picia na zeszyt " to może byłoby stać na wyższą kwotę wolną. A teraz musimy spłacać plusy na kredyt, zdaje się że tylko w tym roku spłacamy 100 mld zł..
Powtarzasz tępą propagandę o 500 + , za rządów PiS było to złodziejstwo , obecnie 800 + nie jest złodziejstwem tylko jak to powiedział Tusk jest sukcesem jego rządu a 500 + było projektem Kopacz tylko nie zdążyła tego wdrożyć , przejął jej projekt PiS .
"– Nie dajcie się wmanewrować tym, którzy usiłują nie po raz pierwszy wmówić Polakom, że jak jestem premierem, to znaczy że coś zabiorę. Ja już lata temu powiedziałem, kiedy zostałem szefem PO, po powrocie mówiłem, że nic co dane, nie zostanie odebrane. Co więcej, 500+ zamieniło się w 800+. To było wspólne głosowanie Sejmu, ale to nasz rząd wziął na siebie słodki ciężar" .
Deficyt budżetowy 2024 - 240,3 mld zł . W projekcie PiS - 165 mld .
Deficyt budżetowy 2025 - 289 mld zł
Razem 529 ,3 mld jest to znacznie większy deficyt niż przez osiem lat rządu PiS .
Aż strach pomyśleć co będzie jak koalicja 13 grudnia będzie rządziła przez całą kadencję .Dopisane 09.02.2025r. o godz. 13:27:Dla porównania ;
Deficyt - 2021 - 28,7 mld , 2022 - 29,9 mld , 2023 - 65 mld .
Ty dalej nic nie rozumiesz, były różne budżety i finansowanie z obligacji skarbowych i kredytów, gdybyś choć trochę pomyślał to byś się zastanowił dlaczego wprowadzono finansowanie wojska po za budżetem. To też nie dało tobie nic do myślenia? dlaczego.
Co będzie? Grecja będzie i katastrofa publicznych finansów. Masowa będzie wyprzedaż majątku narodowego jak za poprzednich rządów Donalda Tuska, żeby niby zasypać dziurę budżetową. O sprzedaży przedsiębiorstw państwowych dowiemy się od internautów i TV Republika. Media kontrolowane przez obecny rząd nie będą nic pisać , ani mówić tylko show będzie i opluwanie kolejnych posłów opozycji. Szarpani będą przez Bodnara z postawionymi zarzutami tzn. zeznaniami innych nie popartych żadnymi dowodami. Lud jeszcze to łyka, a po cichu będą kolejne podwyżki opłat, podatków, cen żywności, bo pinindzy ni ma i ni będzie jak powiedział kiedyś minister finansów za poprzedniej koalicji PO-PSL-SLD. Zamrożą płace w budżetówce na kilka lat i kto wie czy nie wprowadzą limitu wypłat jak było w Grecji za kryzysu i tam max. wyplata z bankomatu było 100 E dziennie. Donald Tusk poratował wtedy finanse publiczne Grecji i zajumał pieniądze z OFFE 36 mld zł. Te pieniądze to były składki ludzi, którzy odkładali na tzw. III emeryturę. Unia do dzis nam ich nie oddała, a ludzie stracili możliwość pobierania III emerytury.