~~Ada napisał(a): Ktoś napisał: ~~Żółtozielony Suchodrzew napisał(a): Jedno pewne jak miałam dobra opinie o tym zborze to już przestałam ufać. Wiele osób będzie też tego zdania. Ani kler ani zborowcy yo wszystko to samo
Ja to samo. Chcialabym, zeby się publicznie wypowiedzieli na temat calej tej sytuacji i oni, i Iza.
Coś ty, teraz to wszystko idzie przez dział prawny w Nadarzynie. To oni moderują dyskusję z mediami. I próbują jakoś okiełznać tęn szitstorm. Zbór idę o zakład że dostał zakaz wypowiadania się. "Drodzy bracia, przeczekajcie troszkę tą afere, zostawcie to w ryncach Jehowy". Czyli standartowa gadka jak mleko się rozleje - jak gość Świadek Jehowy zastrzeli swoją żonę i kilka postronnych osób, jak młodociany świadek jehowy zadźga swoją ciężarną dziewczynę i ukryje zwłoki na działce ciotki, jak w zborze wyjdzie że jest pedofil na przywileju. "przeczekać i zostawić w rękach jehowy" co się rozumie "niech to g. przyschnie, żeby nasza korposekta mogła dalej kosić donatki i sprzedawać nieruchomości"