~~Anonim napisał(a): A gdzie te piękne żyrandole widoczne na fotografii?? 690090432 przecież to jest symbol wiary...
Dzisiejsze żyrandole kościelne mają podobny kształt do starszych, ale są mniej ozdobne. Według niektórych źródeł okrąg symbolizuje niebo, a świece symbolizują dusze sprawiedliwych ludzi i aniołów, oświecając nas na ziemi . Coś mi się wydaje że Poszły do Żyda za panowania proboszcza Andrzeja... No ktoś musiał w końcu zarobić
~~aninim napisał(a): Temat rzeka... Mnie też pewien proboszcz poczęstował winem mszalnym. Taki gorzki smak w ciemnej butelce z długą szyja i naklejka taka pozłacana. Jak nie chciał.. m skosztować to mnie przekonał że Jezus też napił się wina by rozweselić serce...?? Nawet mnie chciał nauczył jak pić brudzia...chyba był napalony
~~He napisał(a):Ktoś napisał: ~~Anonim napisał(a): A gdzie te piękne żyrandole widoczne na fotografii?? 690090432 przecież to jest symbol wiary...
Dzisiejsze żyrandole kościelne mają podobny kształt do starszych, ale są mniej ozdobne. Według niektórych źródeł okrąg symbolizuje niebo, a świece symbolizują dusze sprawiedliwych ludzi i aniołów, oświecając nas na ziemi . Coś mi się wydaje że Poszły do Żyda za panowania proboszcza Andrzeja... No ktoś musiał w końcu zarobić
SzocKtoś napisał: ~~aninim napisał(a): Temat rzeka... Mnie też pewien proboszcz poczęstował winem mszalnym. Taki gorzki smak w ciemnej butelce z długą szyja i naklejka taka pozłacana. Jak nie chciał.. m skosztować to mnie przekonał że Jezus też napił się wina by rozweselić serce...?? Nawet mnie chciał nauczył jak pić brudzia... chyba był napalony
Stary obudź się. Zasr_łeś łóżko
~~mikol napisał(a):Ktoś napisał: ~~He napisał(a):Sam osr..ł się aż po uszy.Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Anonim napisał(a): A gdzie te piękne żyrandole widoczne na fotografii?? 690090432 przecież to jest symbol wiary...
Szoc Ktoś napisał: ~~aninim napisał(a): Temat rzeka... Mnie też pewien proboszcz poczęstował winem mszalnym. Taki gorzki smak w ciemnej butelce z długą szyja i naklejka taka pozłacana. Jak nie chciał.. m skosztować to mnie przekonał że Jezus też napił się wina by rozweselić serce...?? Nawet mnie chciał nauczył jak pić brudzia... chyba był napalony
Stary obudź się. Zasr_łeś łóżko