~~Alx napisał(a):Ktoś napisał: ~~Marek napisał(a): Ręce w tym maczał nawiedzony Hudyba
Nawet nie wiesz jak to nazwisko się pisze :D jakieś kompleksy? Zazdrość? To nie była jedyna osoba, przecież przeciw podpisało się kilkaset osób...
Jestem pewien, że główny argument aby nie budować to ten, że inni będą dostawać kasę za dzierżawę gruntu, to w Polsce taka norma niestety . Ludzie niedoinformowani, tani prąd to z węgla będziemy mieli, tylko mało kto wie ile miliardów rocznie dopłaca się do górnictwa z pieniędzy podatnika, ale to przecież nie nasze pieniące ?
~~Sylwek napisał(a): Mieszkałem na zachodzie 500 m od farmy wiatraków nic złego się nie działo. Ptaki miały gniazda w pobliżu, pod wiatrakami pasły się sarny a ludzie byli zdrowi. ( Jak zwykły Kowalski używa w mieszkaniu wiatraka podczas upału to nic mu się nie dzieje) pozdrawiam wszystkich.
~~Janek napisał(a): Wiatraki ,dewastacja środowiska i widoków, szczególnie w nocy paskudnie wyglądają te migatujace czerwone światła, na mnie to bardzo źle oddziaływuje, stałem się bardzo pobudzony i nerwowy, moja żona też to u siebie zaobserwowała
~~co za wiejski uj napisał(a):Ktoś napisał: ~~Ryżu Tusek napisał(a): Gmina warta to przepiękna miejscowość
Ludzie tworzą i myślą nie za jedno ojro więcej gonią kulawą kobyle w strone berlina malomiasteczkowi wara
Ukończyłeś tłuku jakąkolwiek szkołę ?
~~Zielonkawa Jukka napisał(a):Ktoś napisał: ~~Konkluzja napisał(a): Mieszkańcy gminy Warta Bolesławiecka .
Wysilmy umysły i zastanówmy się co my tu mamy do zaproponowania swoim mieszkańcom.
Pracę w urzędzie . Kto ma na taką pracą szanse ?
Pracę u rolnika . Czy praca taka będzie po pierwsze przez cały rok , po drugie godnie wynagradzana a po trzecie na umowę o pracę.
Praca w sklepie. Ile mamy sklepów i ile jest tam miejsc pracy ?
Praca w przychodni. Ile tam jest wolnych stanowisk ?
Praca na własny rachunek. I to jest wyjście. Nawet gdy to jest zbieranie puszek po piwie . Bo choć się na piwo zarobi.
No i praca na etacie w socjalu. Bo fajnie być z zawodu lumpem.
Jak widać przed nami Warcianie świetlana przyszłość. Nie będzie Niemiec nam tu stawiał wiatraków. A auta też możemy kupować Polskie. Bo te używane są już Polskie.
Obiecali ci robotę przy łataniu ubytków na śmigłach?