~~Zielonkawobłękitna Morwa napisał(a): A gdzie Ty byłeś gdy były przetargi na grunty rolne i nikt ich nie chciał za bardzo?
~~wymienię napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zielonkawobłękitna Morwa napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~pinochet napisał(a): A gdzie Ty byłeś gdy były przetargi na grunty rolne i nikt ich nie chciał za bardzo?
Powiadasz, że nikt ich nie chciał?? To wymień mi choć jednego traktorzystę który stał się obszarnikiem? Rakowice= dyrektor, Kruszyn-dyrektor, Lubków= gospodarstwo przejęte po rodzinie. Tu jedynie Stachu Borucki dorabiał się od początku. Inni przejmowali gospodarstwa za przysłowiową złotówkę, którą im potem i tak umorzono. Żebym ci nie musiał przypomnieć jak ci " traktorzyści " kradli co się dało w PGR. Mam ci przypomnieć jak się piło ? Nikomu nikt nie bronił ani dzierżawić ani kupować ziemi. A dlaczego " traktorzyści " nie dogadali się i nie wzięli tego w akcjonariat pracowniczy ?
Człowieku o czym ty piszesz. ? Fakt pili, ale dlaczego? Bo takie było przyzwolenie. Rozwalić to wszystko i przejąć. Mam ci przypomnieć jak pewna grupa ludzi tak dostawała kredyty w Banku w Bolesławcu, że aż upadł? Traktorzysta, zapewniam cię, do tej sekty na pewno się nie mógł dostać.
~~Brunatnofioletowy Wielosił napisał(a): Zmarnowana szansa na rozwój gminy, widocznie musi nastąpić zmiana pokoleniowa żeby ludzie przestali bać się urządzeń technicznych.
~~No proszę Cię Piotr napisał(a):Ktoś napisał: ~~pinochet napisał(a):
Jak widać przed nami Warcianie świetlana przyszłość. Nie będzie Niemiec nam tu stawiał wiatraków. A auta też możemy kupować Polskie. Bo te używane są już Polskie.
Obiecali ci robotę przy łataniu ubytków na śmigłach?
Przy zbieraniu zabitych ptaków
Przecież Ty mieszkasz między nami. Jesteś rolnikiem. Ciężko pracujesz Co w Tobie jest że stajesz po stronie ciemnoty ?
Czy to żal , zawiść że nie na Twoi polu ma powstać farma wiatrowa ? Jednak najgorsze w Tobie jest nie to że protestujesz a to że powielasz kłamliwe informacje. Zanim zabierzesz głos i masz poczucie przyzwoitości doinformuj się proszę w wiarygodny, miejscu. Gospodarka , lokalna polityka nie może opierać się na chłopkach roztropkach i pieniaczach nie odróżniających konia od koniaku. Jak będziesz patrzył w oczy wnukom że dziadek był " płaskoziemcem ". ?
Jak spojrzysz w oczy nam sąsiadom w sklepie , urzędzie ?
~~Zielonkawobłękitna Morwa napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zielonkawobłękitna Morwa napisał(a): A gdzie Ty byłeś gdy były przetargi na grunty rolne i nikt ich nie chciał za bardzo?
A gdzie ja wtedy byęm to moja sprawa. Dzisiaj mam własną firmę, zatrudniam 85 pracowników i nie chcę dzięki takim filozofom jak ty, któregoś dnia im powiedzieć, idźcie dzisiaj do domu bo pracy z powodu braku prądu , bo wiatr nie wieje, dzisiaj nie będzie i dzisiaj nie zarobicie.
~~Pomarańczowoczerwone Parzydło napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zielonkawobłękitna Morwa napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Zielonkawobłękitna Morwa napisał(a): A gdzie Ty byłeś gdy były przetargi na grunty rolne i nikt ich nie chciał za bardzo?
A gdzie ja wtedy byęm to moja sprawa. Dzisiaj mam własną firmę, zatrudniam 85 pracowników i nie chcę dzięki takim filozofom jak ty, któregoś dnia im powiedzieć, idźcie dzisiaj do domu bo pracy z powodu braku prądu , bo wiatr nie wieje, dzisiaj nie będzie i dzisiaj nie zarobicie.
Masz firmę i zatrudniasz 85 osób a nie wiesz jak działa sieć energetyczna w Polsce? Farma wiatrowa to duża inwestycja i lokalne firmy zawsze mają możliwość przy jej budowie złapać fajne kontrakty.
A potem co?
Będziemy siedzieć przy świeczkach bo wiatr nie wieje i słońce nie świeci, bo jakiś ekooszołom wiedzacy jak funkcjonuje energetyka doprowadził do likwidacji elektrowni węglowych?
~~Pomarańczowoczerwone Parzydło napisał(a):Ktoś napisał: ~~Zielonkawobłękitna Morwa napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Zielonkawobłękitna Morwa napisał(a): A gdzie Ty byłeś gdy były przetargi na grunty rolne i nikt ich nie chciał za bardzo?
Masz firmę i zatrudniasz 85 osób a nie wiesz jak działa sieć energetyczna w Polsce? Farma wiatrowa to duża inwestycja i lokalne firmy zawsze mają możliwość przy jej budowie złapać fajne kontrakty.
Nie liczę na to, bo nie mam we władzach ani ulokowanej rodzinki ani znajomości. Radzę sobie całkiem dobrze bez pomocy innych , pazernych.
~~Jasnoniebieski Tulipan napisał(a): Nie będzie wiatraków ,nie bedzie oczyszczalni ,nie bedzie kopalni ,bedzie obwodnica.