~~Sina Azalia napisał(a): Co byście bez niego zrobili? Zawsze jest na kogo zwalić. Gdzie te projekty? Aśka zwyczajnie nie jest nauczono ze to ona ma zabiegać o poparcie. Mozr nauczona jest ze szkoly że to koło niej sie skacze.
Bernard napisał(a):Ktoś napisał: ~~Xd napisał(a):
Panie redaktorze z całym szacunkiem , nie wierze panu . O szkole było 3 materiały ???? A z gminy mamy co trzeci dzien . Jaki ma związek wykształcenie Radnych z konfliktem ??? To jest tylko podsycanie tego konfliktu między mieszkańcami . Mi tez to śmierdzi braniem kasy za „promocje gminy” Wiemy , ze Burmistrz zależy na zabraniu podpisów pod referendum i stąd te artykuły . Bardzo to tanie !!!
Znacznie więcej, niż trzy. I to my ujawniliśmy ten niewygodny dla gminnej władzy problem.
Wykształcenie radnych, moim zdaniem, ma znaczenie m.in. dla form prowadzenia walki politycznej.
My nie podsycamy konfliktu między mieszkańcami. Konflikty to skutek wyboru mieszkańców. To oni oddali władzę ludziom zachowującym się tak, jak widzimy.
Gmina Nowogrodziec od wielu lat praktycznie nie korzysta z naszych usług reklamowych. Bez względu na to, kto sprawuje w niej władzę.
Nie mam pojęcia, czy pani burmistrz zależy na referendum. Gdyby jej zależało, zapewne skorzystałaby z naszego zaproszenia na wywiad i namawiała ludzi do referendum i nowych wyborów, być może po nich gminna władza mogłaby jakoś sensowniej funkcjonować.
Ale z zaproszenia nie korzysta.
Tak, przedstawiciela większości w radzie również chętnie ugościmy w naszym studiu, aby przedstawił stanowisko swojego stronnictwa. Nie anonimowo na Facebooku, a z otwartą przyłbica i odpowiedzialnością za słowa. Zapraszamy serdecznie.
~~Xd napisał(a):Ktoś napisał: Bernard napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Xd napisał(a):
Panie redaktorze z całym szacunkiem , nie wierze panu . O szkole było 3 materiały ???? A z gminy mamy co trzeci dzien . Jaki ma związek wykształcenie Radnych z konfliktem ??? To jest tylko podsycanie tego konfliktu między mieszkańcami . Mi tez to śmierdzi braniem kasy za „promocje gminy” Wiemy , ze Burmistrz zależy na zabraniu podpisów pod referendum i stąd te artykuły . Bardzo to tanie !!!
Znacznie więcej, niż trzy. I to my ujawniliśmy ten niewygodny dla gminnej władzy problem.
Wykształcenie radnych, moim zdaniem, ma znaczenie m.in. dla form prowadzenia walki politycznej.
My nie podsycamy konfliktu między mieszkańcami. Konflikty to skutek wyboru mieszkańców. To oni oddali władzę ludziom zachowującym się tak, jak widzimy.
Gmina Nowogrodziec od wielu lat praktycznie nie korzysta z naszych usług reklamowych. Bez względu na to, kto sprawuje w niej władzę.
Nie mam pojęcia, czy pani burmistrz zależy na referendum. Gdyby jej zależało, zapewne skorzystałaby z naszego zaproszenia na wywiad i namawiała ludzi do referendum i nowych wyborów, być może po nich gminna władza mogłaby jakoś sensowniej funkcjonować.
Tak, przedstawiciela większości w radzie również chętnie ugościmy w naszym studiu, aby przedstawił stanowisko swojego stronnictwa. Nie anonimowo na Facebooku, a z otwartą przyłbica i odpowiedzialnością za słowa. Zapraszamy serdecznie.
Ale z tego co ja pamietam z waszych artykułów , to rodzice z nauczycielami sami do was przyszli i prosili o pomoc ???
Była mowa , ze będą tę sprawę nagłaśniać dopóki pani dyrektor nie odejdzie !
Sama oglądałam na TV3 Wrocław relacje z Nw-c gdzie występowała pani Burmistrz i nie miała oporów do udzielania wywiadu . Powstała strona na FB o referendum która jest ścisłe powiązana z „ po pierwsze mieszkańcy ” podobnie do Bolec . Info to wyglada na ścisła współpracę . Nie dziwi mnie , ze druga strona nie chce zabrać głosu , bo ten proceder szczucia trwa z 10 lat
Dla jasności , jestem mieszkańcem i nie współpracuje z żadnym Radnym .
Jasne, że "rodzice z nauczycielami sami do was przyszli i prosili o pomoc". Zwykle tak jest, gdy ludzie nie dostaną pomocy stąd, skąd powinni ją dostać. Na przykład od samorządu. Nic w tym nadzwyczajnego. Pokazaliśmy problem i tyle.
A propos różnych aluzji do naszego "opłacanego służenia władzom Nowogrodźca". Poprosiłem szefa o twarde dane:
W 2025 roku nie mieliśmy żadnego zlecenia z samorządu w Nowogrodźcu.
W 2024 roku gmina zamówiła jeden tekst sponsorowany za 540 zł brutto.
Miejskie Centrum Kultury i Sportu w Nowogrodźcu zleciło nam trzy teksty zlecone promujące imprezy kulturalne w marcu, kwietniu i maju za łączną kwotę 1 623,60 zł brutto.
Nie są to pieniądze szczególnie istotne dla budżetu portalu i gazety. Po prostu ktoś uznał, że warto się u nas zareklamować, aby sprzedać imprezę kulturalną albo lepiej dotrzeć do mieszkańców. Wiara samorządowców w social media bywa złudna.
Sugerowanie, że jesteśmy opłacani aby trzymać jakąś stronę obecnego konfliktu, może być jedynie dowodem nieświadomości lub głupoty.
Bernard napisał(a):Ktoś napisał: ~~Xd napisał(a):
Bernard napisał(a): zabiegać