Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Czy wykształcenie ma wpływ na jakość pracy radnych?
~~Sina Azalia niezalogowany
12 godz. 19 min. temu
Co byście bez niego zrobili? Zawsze jest na kogo zwalić. Gdzie te projekty? Aśka zwyczajnie nie jest nauczono ze to ona ma zabiegać o poparcie. Mozr nauczona jest ze szkoly że to koło niej sie skacze.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
29
Bernard
12 godz. 16 min. temu
~~Sina Azalia napisał(a): Co byście bez niego zrobili? Zawsze jest na kogo zwalić. Gdzie te projekty? Aśka zwyczajnie nie jest nauczono ze to ona ma zabiegać o poparcie. Mozr nauczona jest ze szkoly że to koło niej sie skacze.

Najpierw trzeźwiejemy, potem piszemy. Nigdy odwrotnie : )

bobrzanie.pl
~~Xd niezalogowany
12 godz. 13 min. temu
Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Xd napisał(a):
Panie redaktorze z całym szacunkiem , nie wierze panu . O szkole było 3 materiały ???? A z gminy mamy co trzeci dzien . Jaki ma związek wykształcenie Radnych z konfliktem ??? To jest tylko podsycanie tego konfliktu między mieszkańcami . Mi tez to śmierdzi braniem kasy za „promocje gminy” Wiemy , ze Burmistrz zależy na zabraniu podpisów pod referendum i stąd te artykuły . Bardzo to tanie !!!

Znacznie więcej, niż trzy. I to my ujawniliśmy ten niewygodny dla gminnej władzy problem.

Wykształcenie radnych, moim zdaniem, ma znaczenie m.in. dla form prowadzenia walki politycznej.
My nie podsycamy konfliktu między mieszkańcami. Konflikty to skutek wyboru mieszkańców. To oni oddali władzę ludziom zachowującym się tak, jak widzimy.

Gmina Nowogrodziec od wielu lat praktycznie nie korzysta z naszych usług reklamowych. Bez względu na to, kto sprawuje w niej władzę.

Nie mam pojęcia, czy pani burmistrz zależy na referendum. Gdyby jej zależało, zapewne skorzystałaby z naszego zaproszenia na wywiad i namawiała ludzi do referendum i nowych wyborów, być może po nich gminna władza mogłaby jakoś sensowniej funkcjonować.
Ale z zaproszenia nie korzysta.

Tak, przedstawiciela większości w radzie również chętnie ugościmy w naszym studiu, aby przedstawił stanowisko swojego stronnictwa. Nie anonimowo na Facebooku, a z otwartą przyłbica i odpowiedzialnością za słowa. Zapraszamy serdecznie.

Ale z tego co ja pamietam z waszych artykułów , to rodzice z nauczycielami sami do was przyszli i prosili o pomoc ???
Była mowa , ze będą tę sprawę nagłaśniać dopóki pani dyrektor nie odejdzie !
Sama oglądałam na TV3 Wrocław relacje z Nw-c gdzie występowała pani Burmistrz i nie miała oporów do udzielania wywiadu . Powstała strona na FB o referendum która jest ścisłe powiązana z „ po pierwsze mieszkańcy ” podobnie do Bolec . Info to wyglada na ścisła współpracę . Nie dziwi mnie , ze druga strona nie chce zabrać głosu , bo ten proceder szczucia trwa z 10 lat
Dla jasności , jestem mieszkańcem i nie współpracuje z żadnym Radnym .
~~Liliowobiały Wiesiołek niezalogowany
12 godz. 3 min. temu
Tak przy okazji jakie wykształcenie mają członkowie komitetu referendalnego? Jakoś nie wierzę, że tak sami z siebie przygotowali argumenty za odwołaniem rady. Tacy są ogarnięci w budżecie gminy czy przekopiowali z tych tabelek na burmistrzowej fejsbuku???
29
Bernard
11 godz. 57 min. temu
~~Xd napisał(a):
Ktoś napisał: Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Xd napisał(a):
Panie redaktorze z całym szacunkiem , nie wierze panu . O szkole było 3 materiały ???? A z gminy mamy co trzeci dzien . Jaki ma związek wykształcenie Radnych z konfliktem ??? To jest tylko podsycanie tego konfliktu między mieszkańcami . Mi tez to śmierdzi braniem kasy za „promocje gminy” Wiemy , ze Burmistrz zależy na zabraniu podpisów pod referendum i stąd te artykuły . Bardzo to tanie !!!

Znacznie więcej, niż trzy. I to my ujawniliśmy ten niewygodny dla gminnej władzy problem.

Wykształcenie radnych, moim zdaniem, ma znaczenie m.in. dla form prowadzenia walki politycznej.
My nie podsycamy konfliktu między mieszkańcami. Konflikty to skutek wyboru mieszkańców. To oni oddali władzę ludziom zachowującym się tak, jak widzimy.

Gmina Nowogrodziec od wielu lat praktycznie nie korzysta z naszych usług reklamowych. Bez względu na to, kto sprawuje w niej władzę.

Nie mam pojęcia, czy pani burmistrz zależy na referendum. Gdyby jej zależało, zapewne skorzystałaby z naszego zaproszenia na wywiad i namawiała ludzi do referendum i nowych wyborów, być może po nich gminna władza mogłaby jakoś sensowniej funkcjonować.

Tak, przedstawiciela większości w radzie również chętnie ugościmy w naszym studiu, aby przedstawił stanowisko swojego stronnictwa. Nie anonimowo na Facebooku, a z otwartą przyłbica i odpowiedzialnością za słowa. Zapraszamy serdecznie.
Ale z tego co ja pamietam z waszych artykułów , to rodzice z nauczycielami sami do was przyszli i prosili o pomoc ???
Była mowa , ze będą tę sprawę nagłaśniać dopóki pani dyrektor nie odejdzie !
Sama oglądałam na TV3 Wrocław relacje z Nw-c gdzie występowała pani Burmistrz i nie miała oporów do udzielania wywiadu . Powstała strona na FB o referendum która jest ścisłe powiązana z „ po pierwsze mieszkańcy ” podobnie do Bolec . Info to wyglada na ścisła współpracę . Nie dziwi mnie , ze druga strona nie chce zabrać głosu , bo ten proceder szczucia trwa z 10 lat
Dla jasności , jestem mieszkańcem i nie współpracuje z żadnym Radnym .

Jasne, że "rodzice z nauczycielami sami do was przyszli i prosili o pomoc". Zwykle tak jest, gdy ludzie nie dostaną pomocy stąd, skąd powinni ją dostać. Na przykład od samorządu. Nic w tym nadzwyczajnego. Pokazaliśmy problem i tyle.

A propos różnych aluzji do naszego "opłacanego służenia władzom Nowogrodźca". Poprosiłem szefa o twarde dane:

W 2025 roku nie mieliśmy żadnego zlecenia z samorządu w Nowogrodźcu.
W 2024 roku gmina zamówiła jeden tekst sponsorowany za 540 zł brutto.
Miejskie Centrum Kultury i Sportu w Nowogrodźcu zleciło nam trzy teksty zlecone promujące imprezy kulturalne w marcu, kwietniu i maju za łączną kwotę 1 623,60 zł brutto.

Nie są to pieniądze szczególnie istotne dla budżetu portalu i gazety. Po prostu ktoś uznał, że warto się u nas zareklamować, aby sprzedać imprezę kulturalną albo lepiej dotrzeć do mieszkańców. Wiara samorządowców w social media bywa złudna.

Sugerowanie, że jesteśmy opłacani aby trzymać jakąś stronę obecnego konfliktu, może być jedynie dowodem nieświadomości lub głupoty.

bobrzanie.pl
~~Konopny Kroplik niezalogowany
11 godz. 40 min. temu
Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Xd napisał(a):

Ale radni nie są po to żeby mieć dobrą „ formę prowadzenia walki politycznej ”pan się trochę zagalopował raczej . Według mnie radni są po to żeby ze sabą współpracować dla dobra gminy ??? Co nam z wykształconego chama , ktory nie potrafi wsadzić swojej dumy do kieszeni ?

Może gdybyście , wyłączyli sekcje komentarzy pod tymi artykułami to by ludzie nie mieli przestrzeni skakać sobie do gardeł i wyzywaniu się bo naprawdę kiedyś może dla kogoś zle się skończyć bo już atmosfera jest gorąca .

A ludzie mają święte prawo wybierać kogo oni chcą , to jest nasza wolność . To ze jest taki układ jaki jest to trudno taka praca …. Pieniążki fajnie się bierze , trzeba na nie jeszcze zapracować
~~Sina Azalia niezalogowany
11 godz. 40 min. temu
A Redaktor nie jest zwiazany z klasztorem. Prezes
Vetowała jego oddalania a teraz.......
~~Konopny Kroplik niezalogowany
11 godz. 35 min. temu
Bernard napisał(a): zabiegać

Jednak czytając te artykuły ma się inne wrażenie . Dużo osób tak myśli więc ogólny brak świadomości czy ogólna głupota ??
Pozdrawiam
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.