Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jak zareagowaliśmy na rosyjską napaść na Ukrainę?
22745
oprych
2 marca 2025r. o 10:06
Zacytuję też wczesniejszą informacje z Wiki

"W listopadzie 2023 r. Dubinski został zatrzymany i oskarżony o zdradę stanu , oskarżono go o „działanie na polecenie rosyjskiego wywiadu, gdy ten współpracował z wysiłkami ( prawnika byłego prezydenta USA Donalda Trumpa ) Rudolpha W. Giulianiego mającymi na celu powiązanie rodziny (obecnego prezydenta USA Joe) Bidena (ów) z korupcją na Ukrainie ”. Dubinski zaprzeczył stawianym mu zarzutom i opisał śledztwa jako motywowane politycznie. "

Dopisane 02.03.2025r. o godz. 10:06:

~~ napisał(a):
Ktoś napisał: oprych napisał(a): I po 60 dniach go wypuścili.

"27 lutego 2025 r. „New York Times” poinformował, że Dubinsky jest obecnie „byłym członkiem ukraińskiego parlamentu”, który „produkował filmy promujące to, co nazywa agendą protrumpowską i propokojową, będąc w więzieniu, gdzie odsiaduje karę za zdradę stanu”"

Sorki. Myślałem że go wypuścili.
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~Kasztanowaty Dzwonek niezalogowany
2 marca 2025r. o 10:29
ojej...kiedy mnie się tu wyzywa od ''kacapów'' mordor to puszcza a mojej odpowiedzi ''ukraińskim onucom'' nie daje rady...;D

a j tak to lubię jak tu pajace jęczą ale nawet słówkiem nie bąkną o tym że w swojej bezsilności nie potrafią odpowiedzieć podobnie jak redaktor na moje wcześniejsze pytania...
podobnie jak qwax-owi czy ''oprychowi'' ...
zbyt boleśnie piszą? ...;D
~~Brunatnozielona Kobea niezalogowany
2 marca 2025r. o 11:35
~~Kasztanowaty Dzwonek napisał(a):
ale popierdółka o piciu kawy w Bunzlau a jakże...;D
wczoraj był jakiś dzień ''przeklętych'' ale jak widzę żaden ''patriota'' tematu nie założył

Przeklętych przez polskich i sowieckich komunistów bo nie godzili się z oddaniem Polski w kacapskie łapy.
~~Jurek niezalogowany
2 marca 2025r. o 11:41
~~Kasztanowaty Dzwonek napisał(a): ~~Staroróżowy Jaśminowiec niezalogowany
43 sek. temu
ciekawe...rano chciałem założyć pewien temat ...jaki? a taki...

''Trzy lata wojny ...teraz szukanie winnego?

W pierwszych dniach wszystko było jasne. Rosja winna. Po trzech latach coraz więcej wątpliwości kto jest temu winny. Co na to Waszyngton? Ciekawa sprawa bo coraz więcej wysokich rangą urzędników Wuja Sama otwarcie przyznają że mają wątpliwości.
Tylko u nas trwa nadal głębokie przekonanie że parafrazując Connora- ''winny może być tylko jeden'''

widzicie pajace ? a teraz nawet urzędnik namaszczony przez ''zaczesańca '' mówi że Rosja niekoniecznie jest winna tej wojnie...

ale popierdółka o piciu kawy w Bunzlau a jakże...;D
wczoraj był jakiś dzień ''przeklętych'' ale jak widzę żaden ''patriota'' tematu nie założył...;D

Powiem ci tak wąsaty Januszu , ruska onuco .
W czasie wojny w okopach wolałbym mieć u boku kogoś pokroju Zełenskiego niż Trumpa, bo gdybym został ranny, Zełenski pewnie podałby mi rękę, a Trump oebał kieszenie.
~~Zielonobiała Ostróżka niezalogowany
2 marca 2025r. o 11:41
... Europa ma potencjał do przeciwstawienia się Rosji bez pomocy USA... oto słowa naszego " cysorza "
Tak się zastanawiam , czy podczas ostatnich przymrozków chłopina bez czapeczki chodzil...??? przewiało go... ???
pytam. Czym, kim i z jakimi środkami. ??? Donaldinio!!! Wy nawet jak wyślecie razem do spółki z eurokołchozy kilkanaście tysięcy młodych chłopaków / bo więcej nie uzbieracie / , to bez osłony lotnictwa USA, bez parasola satelitów USA , bez całej logistyki i uzbrojenia z USA, wrócicie stamtąd jak Napoleon. Chłopie. Nie ośmieszaj się i nas Polaków nie wystawiaj na drwiny innych.
~~Jasiu niezalogowany
2 marca 2025r. o 12:26
~~Zielonobiała Ostróżka napisał(a): ... Europa ma potencjał do przeciwstawienia się Rosji bez pomocy USA... oto słowa naszego " cysorza "
Tak się zastanawiam , czy podczas ostatnich przymrozków chłopina bez czapeczki chodzil...??? przewiało go... ???
pytam. Czym, kim i z jakimi środkami. ??? Donaldinio!!! Wy nawet jak wyślecie razem do spółki z eurokołchozy kilkanaście tysięcy młodych chłopaków / bo więcej nie uzbieracie / , to bez osłony lotnictwa USA, bez parasola satelitów USA , bez całej logistyki i uzbrojenia z USA, wrócicie stamtąd jak Napoleon. Chłopie. Nie ośmieszaj się i nas Polaków nie wystawiaj na drwiny innych.

Na 1000% będzie tak ;
Jeśli Rosja zaatakuje Polskę, to Trump zawinie swoje wojska w godzinę, a PiS z Konfederacją stworzą rząd kolaboracyjny z Putinem.
Tak jak przed wojną dla partii z Kominternu (Międzynarodówka Komunistyczna) najważniejsze były słowa guru ideologicznego z ZSRR Lenina, a nie interes własnego kraju, tak samo dziś, dla partii populistycznych najważniejszy jest przekaz guru Międzynarodówki Populistycznej - Trumpa.

JAK WIDAĆ W BOLCOWYCH KOMENTARZACH , PISY I KONFA JUŻ PRZEBIERAJĄ NÓŻKAMI .
~~ niezalogowany
2 marca 2025r. o 12:29
~~Zielonobiała Ostróżka napisał(a): Wy nawet jak wyślecie razem do spółki z eurokołchozy kilkanaście tysięcy młodych chłopaków / bo więcej nie uzbieracie / , to bez osłony lotnictwa USA, bez parasola satelitów USA , bez całej logistyki i uzbrojenia z USA, wrócicie stamtąd jak Napoleon.

Europa posiada 1530 myśliwców a USA posiada 1730 myśliwców.
Przypomnij jaki jest zasięg myśliwców??Przylecą ale nie wrócą ??
~~klucznick niezalogowany
2 marca 2025r. o 13:56
Robi mi się niedobrze, gdy widzę jak administracja Trumpa wydaje się odchodzić od naszych sojuszników i wchodzić w objęcia Putina - stwierdziła senatorka Republikanów Lisa Murkowski. Zasugerowała, że Biały Dom chce zakończyć wszelkie wsparcie dla Ukrainy.

"Ten tydzień rozpoczął się od tego, jak urzędnicy administracji odmawiali przyznania, że Rosja rozpoczęła wojnę na Ukrainie. Kończy się napiętą, szokującą rozmową w Gabinecie Owalnym i szeptami z Białego Domu, że mogą spróbować zakończyć wszelkie wsparcie USA dla Ukrainy" - napisała Murkowski na platformie X. "Wiem, że polityka zagraniczna nie jest dla osób o słabych nerwach, ale w tej chwili robi mi się niedobrze, kiedy administracja wydaje się odchodzić od naszych sojuszników i wchodzić w objęcia Putina, zagrożenia dla demokracji i wartości USA na całym świecie" - dodała.