~~pero napisał(a):Ktoś napisał: ~~Myhaylo napisał(a): Slava Ukraini!
Mój dziadek w 1945 roku jak z wioski pod Stanisławowem się ewakuował i wyjeżdżał transportem do Polski to mu jego najbliższy sąsiad i kolego z dzieciństwa życzył by zdechł po drodze a jak nie to by zdechł na tych polach piaszczystych na zachodzie Polski.
Jakoś dziadek sobie poradził. A wasza ukraina po.....ła się wtedy i dzisiaj w łaski do Polski przychodzi.
~~Dyniowa Inkarwilla napisał(a): a twój się na wsi dekował .
~~Dyniowa Inkarwilla napisał(a): ~~pero napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Myhaylo napisał(a): Slava Ukraini!
Mój dziadek w 1945 roku jak z wioski pod Stanisławowem się ewakuował i wyjeżdżał transportem do Polski to mu jego najbliższy sąsiad i kolego z dzieciństwa życzył by zdechł po drodze a jak nie to by zdechł na tych polach piaszczystych na zachodzie Polski.
Jakoś dziadek sobie poradził. A wasza ukraina po.....ła się wtedy i dzisiaj w łaski do Polski przychodzi.
Mój służył w wojsku , a twój się na wsi dekował .
Zgłoś do moderacji
Bernard napisał(a):Ktoś napisał: qwax_ napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kasztanowaty Dzwonek napisał(a):
a to z oficjalnej strony premiera Słowacji Fico...
"Slovakia will not support Ukraine either financially or militarily to enable it to continue the war," Robert Fico said. The Slovak Prime Minister stated that Ukraine will never be strong enough to negotiate from a position of military strength.
można?...można ...
Czyli wspiera Putlera
Pierdzielenie kotka
Jak ktoś nie chce płaszczyć się przed Ukrainą i kosztem własnych obywateli wspierać ten "worek bez dna" to jest za Putinem??
Tu nie ma możliwości bycia neutralnym.
Jak już nie udało się przeczytać w życiu nic poważnego, to chociaż Sapkowskiego poczytaj, też o tym pisze.
Dopisane 01.03.2025r. o godz. 23:31:skorn napisał(a): Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Czyli wspiera Putlera
Bernard jak myślisz? Czy Putin jest nacjonalistą czy też jak janusze tu sugerują , on tylko "marzy i dąży do tego by jego własny kraj był potęgą."
Czy jego "zachowania nie wykracza poza pewne ramy"?
Jest nacjonalistą i nazistą do sześcianu.
jest po prostu ..ujem i mordercą niewinnych,
W 1992 roku Fidel Castro powiedział,że następna wojna w Europie wybuchnie między Rosją i faszyzmem,ale zachodnie demokracje będą nazywać demokracją.Wiem,wiem ,to komunista,ale i takiemu czasami zdarza się coś mądrego powiedzieć.U nas też komunista Leszek Miller mądrze ostatnio mówi o sytuacji na Ukrainie.
~~pinochet napisał(a):Ktoś napisał: Bernard napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kasztanowaty Dzwonek napisał(a):
"Slovakia will not support Ukraine either financially or militarily to enable it to continue the war," Robert Fico said. The Slovak Prime Minister stated that Ukraine will never be strong enough to negotiate from a position of military strength.
można?...można ...
Czyli wspiera Putlera
Pierdzielenie kotka
Jak ktoś nie chce płaszczyć się przed Ukrainą i kosztem własnych obywateli wspierać ten "worek bez dna" to jest za Putinem??
Jak już nie udało się przeczytać w życiu nic poważnego, to chociaż Sapkowskiego poczytaj, też o tym pisze.
Dopisane 01.03.2025r. o godz. 23:31:skorn napisał(a): Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Czyli wspiera Putlera
Bernard jak myślisz? Czy Putin jest nacjonalistą czy też jak janusze tu sugerują , on tylko "marzy i dąży do tego by jego własny kraj był potęgą."
W 1992 roku Fidel Castro powiedział,że następna wojna w Europie wybuchnie między Rosją i faszyzmem,ale zachodnie demokracje będą nazywać demokracją.Wiem,wiem ,to komunista,ale i takiemu czasami zdarza się coś mądrego powiedzieć.U nas też komunista Leszek Miller mądrze ostatnio mówi o sytuacji na Ukrainie.
Zachodnie demokracje będą nazywać ten faszyzm demokracją,miało być
qwax_ napisał(a):Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Jak już nie udało się przeczytać w życiu nic poważnego, to chociaż Sapkowskiego poczytaj, też o tym pisze.
Sapkowskiego powiadasz? Że to rewelacyjny twórca powieści fantasy to wiem, ale co on ma wnieść w temacie?
~~pinochet napisał(a):Ktoś napisał: Bernard napisał(a):Ktoś napisał: Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kasztanowaty Dzwonek napisał(a):
można?...można ...
Czyli wspiera Putlera
Pierdzielenie kotka
Ooo, nie tylko on . Prokurator stanu wojennego Stanisław Piotrowicz z trybuny sejmowej krzyczał , precz z komuną . Cały PiS powstał i go oklaskiwał.
Bernard napisał(a): Bajki o wiedźminach to nie bajki, tylko prawdziwe problemy w nieprawdziwych światach. Lema też nazwiesz bajkopisarzem? Oczywiście trzeba zachować proporcję, między mądrością Lema a popem Sapkowskiego, ale obaj w sumie mówią o ludziach podobne rzeczy, choć w innych formach.
Streszczę: neutralność jest pomocą katowi, nie ofierze.