Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Jak zareagowaliśmy na rosyjską napaść na Ukrainę?
~~Dyniowa Inkarwilla niezalogowany
2 marca 2025r. o 15:45
~~pero napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Myhaylo napisał(a): Slava Ukraini!

Mój dziadek w 1945 roku jak z wioski pod Stanisławowem się ewakuował i wyjeżdżał transportem do Polski to mu jego najbliższy sąsiad i kolego z dzieciństwa życzył by zdechł po drodze a jak nie to by zdechł na tych polach piaszczystych na zachodzie Polski.
Jakoś dziadek sobie poradził. A wasza ukraina po.....ła się wtedy i dzisiaj w łaski do Polski przychodzi.

Mój służył w wojsku , a twój się na wsi dekował .
Zgłoś do moderacji Temat zamknięty
~~pero niezalogowany
2 marca 2025r. o 16:06
~~Dyniowa Inkarwilla napisał(a): a twój się na wsi dekował .

~~Dyniowa Inkarwilla napisał(a): ~~pero napisał(a):

Ktoś napisał: ~~Myhaylo napisał(a): Slava Ukraini!

Mój dziadek w 1945 roku jak z wioski pod Stanisławowem się ewakuował i wyjeżdżał transportem do Polski to mu jego najbliższy sąsiad i kolego z dzieciństwa życzył by zdechł po drodze a jak nie to by zdechł na tych polach piaszczystych na zachodzie Polski.
Jakoś dziadek sobie poradził. A wasza ukraina po.....ła się wtedy i dzisiaj w łaski do Polski przychodzi.

Mój służył w wojsku , a twój się na wsi dekował .
Zgłoś do moderacji

I musiał się dobrze dekować, bo jego 3 braćmi z rodzinami widlarze się zajęli. Został sam jak palec.
~~pinochet niezalogowany
2 marca 2025r. o 16:11
Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: qwax_ napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kasztanowaty Dzwonek napisał(a):

a to z oficjalnej strony premiera Słowacji Fico...

"Slovakia will not support Ukraine either financially or militarily to enable it to continue the war," Robert Fico said. The Slovak Prime Minister stated that Ukraine will never be strong enough to negotiate from a position of military strength.

można?...można ...

Czyli wspiera Putlera
Pierdzielenie kotka
Jak ktoś nie chce płaszczyć się przed Ukrainą i kosztem własnych obywateli wspierać ten "worek bez dna" to jest za Putinem??

Tu nie ma możliwości bycia neutralnym.
Jak już nie udało się przeczytać w życiu nic poważnego, to chociaż Sapkowskiego poczytaj, też o tym pisze.
Dopisane 01.03.2025r. o godz. 23:31:skorn napisał(a): Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Czyli wspiera Putlera

Bernard jak myślisz? Czy Putin jest nacjonalistą czy też jak janusze tu sugerują , on tylko "marzy i dąży do tego by jego własny kraj był potęgą."

Czy jego "zachowania nie wykracza poza pewne ramy"?

Jest nacjonalistą i nazistą do sześcianu.
jest po prostu ..ujem i mordercą niewinnych,

W 1992 roku Fidel Castro powiedział,że następna wojna w Europie wybuchnie między Rosją i faszyzmem,ale zachodnie demokracje będą nazywać demokracją.Wiem,wiem ,to komunista,ale i takiemu czasami zdarza się coś mądrego powiedzieć.U nas też komunista Leszek Miller mądrze ostatnio mówi o sytuacji na Ukrainie.
~~pinochet niezalogowany
2 marca 2025r. o 16:12
~~pinochet napisał(a):
Ktoś napisał: Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kasztanowaty Dzwonek napisał(a):

"Slovakia will not support Ukraine either financially or militarily to enable it to continue the war," Robert Fico said. The Slovak Prime Minister stated that Ukraine will never be strong enough to negotiate from a position of military strength.

można?...można ...

Czyli wspiera Putlera
Pierdzielenie kotka
Jak ktoś nie chce płaszczyć się przed Ukrainą i kosztem własnych obywateli wspierać ten "worek bez dna" to jest za Putinem??

Jak już nie udało się przeczytać w życiu nic poważnego, to chociaż Sapkowskiego poczytaj, też o tym pisze.
Dopisane 01.03.2025r. o godz. 23:31:skorn napisał(a): Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Czyli wspiera Putlera

Bernard jak myślisz? Czy Putin jest nacjonalistą czy też jak janusze tu sugerują , on tylko "marzy i dąży do tego by jego własny kraj był potęgą."

W 1992 roku Fidel Castro powiedział,że następna wojna w Europie wybuchnie między Rosją i faszyzmem,ale zachodnie demokracje będą nazywać demokracją.Wiem,wiem ,to komunista,ale i takiemu czasami zdarza się coś mądrego powiedzieć.U nas też komunista Leszek Miller mądrze ostatnio mówi o sytuacji na Ukrainie.

Zachodnie demokracje będą nazywać ten faszyzm demokracją,miało być
~~Przekrwiony Żagwin niezalogowany
2 marca 2025r. o 17:22
qwax_ napisał(a):
Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Jak już nie udało się przeczytać w życiu nic poważnego, to chociaż Sapkowskiego poczytaj, też o tym pisze.

Sapkowskiego powiadasz? Że to rewelacyjny twórca powieści fantasy to wiem, ale co on ma wnieść w temacie?

miałem i to na myśli ale się powstrzymałem...
po co mi miał zarzucać że go ''atakuję''...;D

zresztą ...co o kimś może powiedzieć ktoś kto nie wie co czytam?
jak traktować kogoś kto pisze do innych by czytali ''coś więcej'' niż Sapkowskiego?
a czy przeczytał jakąś książkę np. Piątka? ;D

tam nie ma fantazji ..tam są okrutnie prawdziwe FAKTY...

TO NIE BAJKI O ''WIADZMINACH'' CZY INNYCH''HOBBITACH''...;D
29
Bernard
2 marca 2025r. o 17:35
Bajki o wiedźminach to nie bajki, tylko prawdziwe problemy w nieprawdziwych światach. Lema też nazwiesz bajkopisarzem? Oczywiście trzeba zachować proporcję, między mądrością Lema a popem Sapkowskiego, ale obaj w sumie mówią o ludziach podobne rzeczy, choć w innych formach.

Streszczę: neutralność jest pomocą katowi, nie ofierze.

Dopisane 02.03.2025r. o godz. 17:35:

I coś jeszcze a propos głównego tematu, Agnieszka Bryc pisze mądrze o tym, co się dzieje. w bieżącej Polityce. Fragment jej tekstu:

"Rzecz w tym, że nawet jeśli Trump jest po prostu skrajnym cynikiem, to jego baza wyborcza od lat nasiąka rosyjską propagandą i suflowanymi przez operacje dezinformacyjne teoriami spiskowymi. Dla Kremla to długofalowa operacja wywrotowa, która ma za cel rozsadzić wroga od środka i doprowadzić do sytuacji, w której sam sobie szkodzi.

To podwójne zwycięstwo Rosji. Po pierwsze, w Białym Domu zasiada prezydent, który powtarza komunikaty Kremla jak własne. A po drugie, wróg właśnie pokonuje się sam. Jest coraz bardziej spolaryzowany i zdezorientowany.

Rosyjska wojna kognitywna w USA będzie się wyłącznie nasilać, skoro jedną z pierwszych decyzji zatwierdzonych przez Trumpa było rozwiązanie specjalnej grupy FBI, która zwalczała rosyjskie (i chińskie) wpływy. Departament sprawiedliwości zlikwidował zaś Task Force KleptoCapture, grupę zadaniową wyspecjalizowaną w egzekwowaniu sankcji i ściganiu oligarchów zbliżonych do Kremla."

bobrzanie.pl
~~Lucjan niezalogowany
2 marca 2025r. o 17:41
~~pinochet napisał(a):
Ktoś napisał: Bernard napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: qwax_ napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: Bernard napisał(a): Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Kasztanowaty Dzwonek napisał(a):

można?...można ...

Czyli wspiera Putlera
Pierdzielenie kotka

Ooo, nie tylko on . Prokurator stanu wojennego Stanisław Piotrowicz z trybuny sejmowej krzyczał , precz z komuną . Cały PiS powstał i go oklaskiwał.
~~Przekrwiony Żagwin niezalogowany
2 marca 2025r. o 17:47
Bernard napisał(a): Bajki o wiedźminach to nie bajki, tylko prawdziwe problemy w nieprawdziwych światach. Lema też nazwiesz bajkopisarzem? Oczywiście trzeba zachować proporcję, między mądrością Lema a popem Sapkowskiego, ale obaj w sumie mówią o ludziach podobne rzeczy, choć w innych formach.

Streszczę: neutralność jest pomocą katowi, nie ofierze.

napiszę tak...Lema nie czytałem bo zawsze wolałem Bunsha...
Lem to fantasta Bunsh historyk...
to jest różnica między popem a mądrością ...
to tak jakby dzisiaj porównać Combi do powiedzmy Led Zeppelin....

kat nie jest neutralny -kat tez ma uczucia tylko wykonuje swoją pracę...;D
a neutralność nie ma nic wspólnego z obiektywizmem...

czy twoja ''neutralność'' zakazała ci skomentować to co robi Netaniahu z Palestyńczykami ?
czy twoja ''neutralność '' zakazała ci napisać jak widzisz Azow?

ty się boisz prawdy ...
powiedz mi jak widzisz to że symbolika SS-Galizien na czołgach Azowa została przez ukraiński sąd i ich ''ipn '' określona jako dopuszczalna...
pozwoli ci na to odpowiedzieć twoja ''neutralność''?
REKLAMAMrowka zaprasza