Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Mentzen przemawiał do tłumów! Krytykował PO i PiS, rozdawnictwo i zakaz mowy nienawiści [FOTO, WIDEO]
~~Iliowobłękitna Gazania niezalogowany
19 godz. 10 min. temu
~~Szarawozielony Sit napisał(a): ~~Kupiłem nick napisał(a): ~~Szarawozielony Sit napisał(a): Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Pszeniczna Hortensja napisał(a): Skąd dane o pozytywnym wpływie Ukraińców na nasz budżet?

Ukraińcy przyczynili się do wzrostu polskiego PKB w ostatnich latach od 0,5 do 2,4 proc. rocznie.
Z analizy ekspertów BGK wynika, że migranci z Ukrainy wpłacają do polskiego budżetu więcej niż otrzymują w postaci świadczeń socjalnych. +Szacunki wskazują, że wpływy z podatków i składek ubezpieczeniowych płaconych przez ukraińskich migrantów do polskiego budżetu sięgają około 15,1 mld zł, a świadczenia wypłacone im z programu „Rodzina 800+” to koszt około 2,8 mld zł+ -

A to dziwne bo w 2023 PKB Polski wzrosło 0,1 % to jak Ukraińcy przyczynili się do wzrostu o 0,5%???

Czytaj proszę ze zrozumieniem.
Z wyliczeń autorów raportu wynika, że – biorąc pod uwagę zarówno imigrację od roku 2013 do 2024 – Ukraińcy przyczynili się do wzrostu polskiego PKB w ostatnich latach od 0,5 do 2,4 proc. rocznie. Eksperci BGK zaznaczyli przy tym, że przy wyliczeniach brali pod uwagę dane z różnych źródeł (m.in GUS, NBP, opracowań naukowych, raportów).

Coś chyba nie chwytam.
W Polsce żyje ponad 37 mln Polaków. Od 2022 roku doszło 1,5 mln Ukraińców (wcześniej było znacznie mniej). Średni wzrost polskiego PKB na przestrzeni ostatnich lat wynosił 3,4%.
Chcesz mi powiedzieć że te 1,5 mln Ukraińców (pracujących ok. 800tys) odpowiada za połowę wzrostu polskiego PKB?

Koleżko weź idź do źródła np bankier.pl lub inne ekonomiczne strony i tam sobie poczytaj. Bo na tym portalu jak tłumaczysz jakiemuś głupkowi to tak jakbyś napi€rdalał grochem o ścianę a ściana swoje wie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~ niezalogowany
19 godz. 5 min. temu
~~Kupiłem nick napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Malinowy Głóg napisał(a): Sam jesteś homus!

Jak ktoś popiera faceta , który przebiera się za kobietę , maluje paznokcie itp itd to jak takiego człowieka można nazwać.
Homoseksualista
Degenerat
Osoba niezrównoważona psychicznie czy może Rafałek to objaw czystej patologii ??

A nie mówiłem? Jesteś dur//niem.
Homoseksualiści przebierają się za kobiety?
Nie wąchaj tyle bo piszesz bzdurę za bzdurą.
~~Gawen niezalogowany
19 godz. 5 min. temu
Do wszelkich lewaków na tym forum - proszę zmieńcie płytę, wasz rozpaczliwy skowyt o tym, że Konfederacja to faszyści, słudzy Putina, ruskie onuce itp. to zgrana do imentu płyta i dowód waszej wrogiej postawy wobec normalności, wobec ojczyzny, którą jest Polska i wobec świętości życia, ponieważ te wartości reprezentuje KONFEDERACJA.
~~Naukowo niezalogowany
19 godz. 5 min. temu
~~Iliowobłękitna Gazania napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Szarawozielony Sit napisał(a): ~~Kupiłem nick napisał(a): ~~Szarawozielony Sit napisał(a): Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Pszeniczna Hortensja napisał(a): Skąd dane o pozytywnym wpływie Ukraińców na nasz budżet?

Ukraińcy przyczynili się do wzrostu polskiego PKB w ostatnich latach od 0,5 do 2,4 proc. rocznie.
Z analizy ekspertów BGK wynika, że migranci z Ukrainy wpłacają do polskiego budżetu więcej niż otrzymują w postaci świadczeń socjalnych. +Szacunki wskazują, że wpływy z podatków i składek ubezpieczeniowych płaconych przez ukraińskich migrantów do polskiego budżetu sięgają około 15,1 mld zł, a świadczenia wypłacone im z programu „Rodzina 800+” to koszt około 2,8 mld zł+ -

A to dziwne bo w 2023 PKB Polski wzrosło 0,1 % to jak Ukraińcy przyczynili się do wzrostu o 0,5%???

Czytaj proszę ze zrozumieniem.
Z wyliczeń autorów raportu wynika, że – biorąc pod uwagę zarówno imigrację od roku 2013 do 2024 – Ukraińcy przyczynili się do wzrostu polskiego PKB w ostatnich latach od 0,5 do 2,4 proc. rocznie. Eksperci BGK zaznaczyli przy tym, że przy wyliczeniach brali pod uwagę dane z różnych źródeł (m.in GUS, NBP, opracowań naukowych, raportów).

Coś chyba nie chwytam.
W Polsce żyje ponad 37 mln Polaków. Od 2022 roku doszło 1,5 mln Ukraińców (wcześniej było znacznie mniej). Średni wzrost polskiego PKB na przestrzeni ostatnich lat wynosił 3,4%.
Chcesz mi powiedzieć że te 1,5 mln Ukraińców (pracujących ok. 800tys) odpowiada za połowę wzrostu polskiego PKB?
Koleżko weź idź do źródła np bankier.pl lub inne ekonomiczne strony i tam sobie poczytaj. Bo na tym portalu jak tłumaczysz jakiemuś głupkowi to tak jakbyś napi€rdalał grochem o ścianę a ściana swoje wie.

Nauczeni Naukowcy wszystko wam wołki zbożowe udowodnią ,że dzięki wstrzykiwaniu preparatu uratowaliście sobie życie a Ci co po tym padli to koincydencja czasowa .Udowodnią wam że Ukraińcy bronią was Europę i Świat przed złym Putinem który nic innego nie robi ,tylko myśli jak tu zaanektować cały świat , Udowodnią wam że to Ukraincy utrzymują was lenie patentowane , bo dzięki nim ,PKB wystrzeliło wysoko aż do księżyca. I musicie wołki zbożowe ich na kolanach słuchać bo oni są bardzo nauczonymi naukowcami i nawet o tym napiszą w piśmie
~~Zakaz aborcji niezalogowany
19 godz. 5 min. temu
Prorosyjski polityk którego ugrupowanie głosuje razem z AFD.
Ostatnio zagłosowali przeciwko Tarczu Wschód.

Rodacy zacznijcie myśleć.
~~Jasiu niezalogowany
19 godz. 3 min. temu
Jarosław jest wysokim, dobrze zbudowanym, heteroseksualnym samcem alfa.
~~Iliowobłękitna Gazania niezalogowany
19 godz. 2 min. temu
~~ napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a):
Ktoś napisał: Ktoś napisał: ~~Malinowy Głóg napisał(a): Sam jesteś homus!

Jak ktoś popiera faceta , który przebiera się za kobietę , maluje paznokcie itp itd to jak takiego człowieka można nazwać.
Homoseksualista
Degenerat
Osoba niezrównoważona psychicznie czy może Rafałek to objaw czystej patologii ??
A nie mówiłem? Jesteś dur//niem.
Homoseksualiści przebierają się za kobiety?
Nie wąchaj tyle bo piszesz bzdurę za bzdurą.

Tak właśnie się przebierają , malują paznokcie. Wyjedź ze swojej wiochy i wjedz do jakiegoś państwa np Holandii to zobaczysz jak zachowują się homoseksualiści. W Polsce to boja się nawet za dłoń chodzić a w Holandii jeden jest ubrany jak facet a drugi jak kobieta i liżą się w miejscu publicznym
~~Jarek niezalogowany
19 godz. 1 min. temu
Panie Darku, w życiu bym nie pomyślał, że będzie Pan pracował dla lewicowych mediów. Bardzo to smutne i dziwne... Dobrze płacą?
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza