Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Mentzen przemawiał do tłumów! Krytykował PO i PiS, rozdawnictwo i zakaz mowy nienawiści [FOTO, WIDEO]
~~Liliowobiały Śniedek niezalogowany
23 godz. 50 min. temu
Jak narazie to Tusk ma czułe foty z miłej rozmowy z Putinem na Molo
~~Blond Cebulica napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Ten młody koleżka zostanie prezydentem polski , wygryzie kolorowego Rafałka z Warszawy i wyczarowanego przez Kaczyńskiego Nawrockiego.

Już widzę jak faszysta Mentzen wygrywa wybory ,jedzie do Moskwy i melduje ,drogi Władimirze melduję wykonanie zadania .

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~~Kupiłem nick niezalogowany
23 godz. 49 min. temu
~~Blond Cebulica napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Kupiłem nick napisał(a): Ten młody koleżka zostanie prezydentem polski , wygryzie kolorowego Rafałka z Warszawy i wyczarowanego przez Kaczyńskiego Nawrockiego.

Już widzę jak faszysta Mentzen wygrywa wybory ,jedzie do Moskwy i melduje ,drogi Władimirze melduję wykonanie zadania .

A ja już widzę , jak wygra kolorowy Rafałek z Warszawy to w Polsce będzie bardzo kolorowo dość że kolor będą dawali czarnoskórzy naukowcy to jeszcze do tego będą po mieście biegali faceci przebrani za kobiety.
~~Malinowy Głóg niezalogowany
23 godz. 46 min. temu
Dzieciaki!co wy wiecie o polityce!palicie elektryki i dla wad koniec świata!menel dużo mówi mało robi!politykę zostawcie twardym gracza!
~~Malinowy Głóg niezalogowany
23 godz. 43 min. temu
Sam jesteś homus!
23 godz. 41 min. temu
~~Topazowy Heliotrop napisał(a): Panie Gołębiewski. Te bzdury co Pan tu wypisuje o tym, że polski budżet notuje zyski z pobytu u nas Ukraińców to niech Pan opowiada PO wiecu z Trzaskowskim jego zwolennikom.

Ale to co mówi Mentzen to prawda.
Obywatele Ukrainy - jak wskazano w publikacji - stanowią około 5 proc. wszystkich pracujących w Polsce, przy czym najwięcej zatrudnionych jest w sektorze przemysłowym, budowlanym, usługach oraz transporcie. Z wyliczeń autorów raportu wynika, że - biorąc pod uwagę zarówno imigrację od roku 2013 do 2024 - Ukraińcy przyczynili się do wzrostu polskiego PKB w ostatnich latach od 0,5 do 2,4 proc. rocznie. Eksperci BGK zaznaczyli przy tym, że przy wyliczeniach brali pod uwagę dane z różnych źródeł (m.in GUS, NBP, opracowań naukowych, raportów)
23 godz. 39 min. temu
~~Topazowy Heliotrop napisał(a): Panie Gołębiewski. Te bzdury co Pan tu wypisuje o tym, że polski budżet notuje zyski z pobytu u nas Ukraińców to niech Pan opowiada PO wiecu z Trzaskowskim jego zwolennikom.

Z analizy ekspertów BGK wynika, że migranci z Ukrainy wpłacają do polskiego budżetu więcej niż otrzymują w postaci świadczeń socjalnych. +Szacunki wskazują, że wpływy z podatków i składek ubezpieczeniowych płaconych przez ukraińskich migrantów do polskiego budżetu sięgają około 15,1 mld zł, a świadczenia wypłacone im z programu „Rodzina 800+” to koszt około 2,8 mld zł+ - czytamy w raporcie. Przypomniano, że migranci z Ukrainy, pracujący lub uczący się w Polsce, mogą liczyć na szereg innych świadczeń, w tym przede wszystkim dostęp do publicznej opieki zdrowotnej i prawo do bezpłatnej edukacji.

Źródło
Bankier.pl
23 godz. 37 min. temu
Ekonomiści Banku Gospodarstwa Krajowego szacują, że migranci z Ukrainy mogli zwiększyć w 2024 r. wpływy do budżetu Polski o ok. 15,1 mld zł - wynika z raportu banku. Oznacza to, że na każde 1 zł otrzymane przez obywateli Ukrainy w ramach programu 800+ migranci wpłacili do polskiego budżetu ok. 5,4 zł..
~~Szarawozielony Sit niezalogowany
23 godz. 35 min. temu
~~Kupiłem nick napisał(a):
Ktoś napisał: ~~Pszeniczna Hortensja napisał(a): Skąd dane o pozytywnym wpływie Ukraińców na nasz budżet?

Ukraińcy przyczynili się do wzrostu polskiego PKB w ostatnich latach od 0,5 do 2,4 proc. rocznie.
Z analizy ekspertów BGK wynika, że migranci z Ukrainy wpłacają do polskiego budżetu więcej niż otrzymują w postaci świadczeń socjalnych. +Szacunki wskazują, że wpływy z podatków i składek ubezpieczeniowych płaconych przez ukraińskich migrantów do polskiego budżetu sięgają około 15,1 mld zł, a świadczenia wypłacone im z programu „Rodzina 800+” to koszt około 2,8 mld zł+ -

A to dziwne bo w 2023 PKB Polski wzrosło 0,1 % to jak Ukraińcy przyczynili się do wzrostu o 0,5%???
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!
REKLAMAMrowka zaprasza