Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Coś się kończy, coś się zaczyna
3186
#arturkedzia nieaktywny
25 czerwca 2011r. o 2:16
~VIP07 napisał(a): http://www.yatego.com/rollstuhldiscount/p,4aa51569e77fe,4a9e8549017481_7,serena-mulifunktions-rollstuhl-von-dietz

http://www.fairmed.at/produkte/reha-pflege/rollstuehle-zubehoer/vermeiren-serenys.php

http://www.yatego.com/medizinprodukte/p,44a3a5e37bde0,4476c377c59897_2,rollstuhl-mit-r%C3%BCckenlehne

:) [img=1308854182_ufc0wv1.jpg]

VIPO7 a możesz spr. jak w nich można regulować oparcie i siedzisko i porównać z moim ,,meśkiem,, ?

Miłego dnia Wszystkim życzę :* :* :* :* :* :* :* :* :*

Dopisane 25.06.2011r. o godz. 02:16:

Witam Wszystkich !

Poszukiwania zakończone tak wygląda mój potencjalny nowy ,mercedes,,. VIPO dzięki za tyle propozycji .

http://www.handicare.com/1/Mobility/Manual-wheelchairs/Manual-comfort-wheelchairs/Cirrus-4/

Zmykam. Miłego wekendu Wszystkim życzę :* :* :* :* :*
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
25 czerwca 2011r. o 7:38
Super , zwróć jednak uwagę na konstrukcję oprócz funkcjonalności. Zdjęcia na strone są raczej mało precyzyjne. Nie chciałbym być złym prorokiem , ale wszystko w dzisiejszych czasach robione jest pod kierunkiem minimalizacji kosztów . Dla przykładu , wczoraj montowałem pochłaniacz pary zrobiony z blachy 0,5 mm :) Nie dmuchać w jego kierunku , bo się może pogiąć :)
Miłego weekendu Arturze , Tobie i Domownikom :D

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5993
#xaa nieaktywny
25 czerwca 2011r. o 20:47
przyszłam na chwilkę :*
jak samopoczucie Artur ?
im bliżej,tym napięcie bardziej rośnie...
;) (ależ to zabrzmiało) :D
pozdrawiam :* :* :*
5183
magnum44
25 czerwca 2011r. o 23:14
Witaj Art :)
Cieszę się, że merol znaleziony :) :)
Możesz być ze mnie dumny :*
&feature=fvst :)
Reszta na priv ;)

Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
3145
#hemi nieaktywny
25 czerwca 2011r. o 23:17
ja też witam przelotem:) uśmiecham się,ale walczymy z pewną poważna rzeczą:(:(
ale jestem z wami:)

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
3186
#arturkedzia nieaktywny
27 czerwca 2011r. o 2:05
Pannazdzieckiem napisał(a): Super , zwróć jednak uwagę na konstrukcję oprócz funkcjonalności.

Witam Wszystkich !

Mam nadzieję że mi wybaczycie że przez poszukiwania wózka zaniedbałem trochę Nasz domek i odp. na prv. wiadomości.

Bardzo dziękuję mojej Przyjaciółce za przetłumaczenie instrukcji .

Paniusiu zanim podejmę ostateczną decyzję spr. wszystko ale wygl. na to że będzie mi pasował nie tylko ze względu na funkcjonalność ale też iż jest przystosowany do transportu autem a ani jeden z tych które my znaleźliśmy taki nie był. Poniżej jest o nim wszystko sam zobacz .

Cirrus 4

Komfortowy wózek z unikalnymi funkcjami i zdolnościami przystosowawczymi. Jeden z najlepszych na rynku sprzedaży komfortowych wózków inwalidzkich ma teraz nowy wygląd i jest poprawiany cały czas.

Cirrus 4, spełnia potrzeby niskich kosztów obsługi i łatwego ponownego wykorzystania.

Cirrus 4 jest dopuszczony do wysokiej wagi użytkownika i może być dostarczany jako specjalny model do podjęcia wagi użytkownika do 200 kg.

Cirrus 4 oferuje szeroki wybór akcesoriów.

Najlepsze dla komfortu:
* Wygodne, miękkie tkaniny
* Zaprojektowane siedzienie daje użytkownikom lepszą stabilność i swobodne poruszanie się
* Przechylenie i regulacja oparcia zapewnia komfort zmiany pozycji
* Regulowane oparcie dba o potrzeby użytkownika dotyczące wsparcia i stabilności
* Regulowane głębokością siedzisko

Atrakcyjne i nowoczesne wzornictwo:
* Atrakcyjny wygląd
* Dobór nowoczesnych kolorów i materiałów

Łatwiejsze i szybsze dostosowanie:
* Ważne zmiany, takie jak wsparcie dla nogi, wsparcie łydki, głębokości siedzenia i podłokietniki, mogą być wykonywane bez użycia narzędzi
* Inne zmiany mogą być przeprowadzone przy minimalnym wykorzystaniu narzędzi
* Szeroki zakres standardowych akcesoriów
* Ważne korekty mogą być łatwo wykonywane z użytkownikiem w fotelu

Łatwiejsze i mniej kosztowne usługi ponownego wykorzystania:
* Łatwiej dostosować
* Minimalne zużycie narzędzi
* Jasne oznakowania produktów
* Łatwa i tania zmiana oparcia, siedzenia i poduszki szyjnej
* Solidna i stabilna konstrukcja ramy
* Profesjonalne dokumentacja i szkolenie

Zatwierdzony do wysokiej wagi użytkownika i transportu w pojazdach:
* Dopuszczony do wagi użytkownika 140 kg
* Dopuszczony do przewozu użytkownika w pojeździe
* Może być dostarczany jako model specjalny który zabierze użytkownika do 200 kg
* Składane oparcia
* Zdejmowany podłokietnik, uchwyt popychania, obsługiwanie nóg i kół napędowych

Unikalne i przydatne funkcje:
* Przesuwane siedzenie sprawia łatwiejszy transfer
* Regulacja kąta obsługuje nogi i jest łatwy do kołysania, jest wymienny
* Regulacja kąta nóg obsługuje właściwy punkt artykulacji w stosunku do kolan
*Podłokietniki, które podążają za oparciem, gdy jest przechylone do tyłu
* Równoczesna praca hamulców
* Ergonomiczny uchwyt naciskający

Asystent hamowania i różne rozmiary kół:
* Cirrus 4 może być dostarczony ze sterowanym asystentem hamowania kół o następujących rozmiarach: 12 ", 16", 20 ", 22" i 24 ".

Cirrus 4 z tyłu na rzepy.
Cirrus 4 może być wyposażony w szereg różnych rozwiązań oparcia.
Poduszka tylna z większymi siedzeniami obsługuje boki i dostosowanie do kifozy.
* Rzepy do oparcia poduszki wypełnionej pianą. Oparcie na rzep sprawia, że możliwe jest dalsze indywidualne dostosowanie.

Dopisane 27.06.2011r. o godz. 01:41:

xaa napisał(a): im bliżej,tym napięcie bardziej rośnie...
;) (ależ to zabrzmiało) :D
pozdrawiam :* :* :*

xaa Jeśli chodziło Ci o upór to ciągle rośnie w dążeniu do celu No wł. Tobie chyba o wózek nie chodziło he he :* :* :*

Dopisane 27.06.2011r. o godz. 01:53:

magnum44 napisał(a): Witaj Art :)
Cieszę się, że merol znaleziony :) :)
Możesz być ze mnie dumny :*
Reszta na priv ;)

Magnum 44 tak znaleziony ale formalności jeszcze potrwają no i nie wiadomo czy finanse będą grały. Pewnie że jestem z Ciebie dumny na obu polach zawodowym i prywatnym i mam nadzieję że to dopiero początek tych miłych wydarzeń. Trzymam kciuki tak jak Ty za mnie.

Dopisane 27.06.2011r. o godz. 02:05:

hemi napisał(a): ja też witam przelotem:) uśmiecham się,ale walczymy z pewną poważna rzeczą:(:(
ale jestem z wami:)

Chemi ja też walczę a jak zakończyła się Wasza walka ?

W tym tygodniu tak od środy może mnie nie być z Wami gdyż szykują się zmiany na lepsze w moim pokoju i napewno potrwają do soboty także nie martwcie się o mnie gdyż wszystko będzie i jest ok.

Zmykam. Miłego dnia Wszystkim życzę :* :* :* :* :* :* :*
2951
#Anonim2951 nieaktywny
27 czerwca 2011r. o 18:32
Po to są zmiany Artur : )

Zawsze na lepsze : )

Czółko : )
5221
#Jowita nieaktywny
28 czerwca 2011r. o 8:41
Witam :* Arturze :* :* :* Cieszę się razem z Tobą, że znalazł się taki wózek, który Ci odpowiada :) Miłego dnia wszystkim życzę :*
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Villaro zaprasza