„Szczęściem jest dzień jasny, co po nocy wstaje
Szczęściem samo życie, które nam jest dane,
Szczęścia szukamy daleko co mamy tak blisko,
wciąż się rozglądamy, chcemy z życia wszystko
Szczęściem, jest dawać coś z siebie tym
których kocham, i obcym w potrzebie...’
„Jakiś etap w życiu, przyrodzie się kończy, a jakiś zaczyna… ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło… bo wiesz, co czeka cię za zakrętem życia…”
Cudowny tekst !
Domownicy :*:*
Niczego w życiu nie należy się bać, należy to tylko zrozumieć. M.S.C.
Czytam "Wasze" ;) wiersze...i nie ważne czy "pożyczone" ,ale mają hmmm...jakiś tam przekaz ;) ...
Domownicy :)
Wiersz,właściwie jego fragment ,z silnym naciskiem wpajano nam z obowiązku ...wtedy był to nie zrozumiały do nauczenia się na pamięc' fragment księgi ...
Ot tak mnie naszło :)...
Nie mam pomysłu co by Wam tu opowiedziec' :| ...
Artur czuwa,to i widzi cooo? :| co my tu takie mądrości pisamy;)...
Nooo,to może zacznę ja :> ...
Hmmm...od jakiegoś czasu czytam ten temat,od pierwszej strony i jedyne co mogę usłyszec',to głos Artura:*nagrany w tymże temacie :) noo,ale brak mi naszych rozmów ;( ...
Wiem,niechciałby słyszec' ni widziec' tego " deszczu na twarzach" ...boo... ;( ...bo podczas deszczu Artur nie mógł wyjśc' na spacer ...
Uuuu...nie płakam,bo jakom meteopata ,deszczu nie znoszę :> ...
Domownicy:*
Dużo słonecznych dni Wam :) i se też ..aaa,cooo :)...
Życzę :)
6 grudnia zbliża się dużymi krokami. Nie, nie mówię o Święty Mikołaju:)
Gdyby 06 grudnia o 16 Ktoś miał wolną chwilę... :)
Domownicy :* :*
"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
bax napisał(a): Więc uściskajcie mocno Rodziców Artura,proszę:)
Sama Ich uściskasz :)
Jeśli nawet tak się zdarzy, że nie będziesz mogła osobiście, to i tak wiem, że będziesz bardzo blisko :*
Domownicy :*
"Pewnego razu Księżniczka zapytała Małego Bajarza czy wierzy w istnienie aniołów. Odpowiedział jej za pomocą bajki.
Czy istnieją anioły?
Pewna kobieta usłyszała pukanie do drzwi jej domu. Lekko je uchyliła i zobaczyła uśmiechniętego mężczyznę.
- W czym mogę pomóc? - zapytała.
- Przechodziłem obok pani domu i zafascynowały mnie rzeźby aniołów stojące w ogrodzie. Czy to pani je rzeźbiła?
- Tak, to moje dzieło.
- Dlaczego rzeźbi pani właśnie anioły?
- Anioły są synonimem wyższych wartości. Jestem nauczycielką w pobliskiej szkole i jest dla mnie ważne właściwe wychowanie dzieci. Pokazuję im dobre, szlachetne, piękne przykłady i zachęcam do życia pełnego prawdomówności, miłości, skromności, niewinności i radości.
- Ale czy anioły istnieją?
- Dla mnie pytanie brzmi inaczej. Co zrobić, żeby w każdym zauważać ich istnienie?"
"Szukam świata w którym jedna jaskółka czyni wiosnę, gdzie szewc w butach chodzi, gdzie jak Cię widzą, to dzień dobry. Szukam świata, gdzie człowiek człowiekowi człowiekiem" J.B.
E napisał(a): Co zrobić, żeby w każdym zauważać ich istnienie?"
Witam :*
Tylko czy kazdy chce, czy tez pozwoli na to, aby zauwazono w Nim aniola ?? Wtedy raczej malo mozna zrobic ;(
Choc patrzac z innej strony to, ponoc nawet z diabla mozna zrobic ;aniola;
Pozdrawiam :* :*
Jowita napisał(a): Tylko czy kazdy chce, czy tez pozwoli na to, aby zauwazono w Nim aniola ??
Jowitko :* nie każdy, ale próbować warto...do pewnego czasu :)
Domownicy :* :* :* [img=1385243034_k78djxe.jpg]
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.