Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~bezboznik niezalogowany
15 czerwca 2012r. o 14:42
~matti napisał(a): Ja tam miałem biały piasek kwarcowy( przy dyskowcach które naprawde potrafią nabrudzić ) i sobie chwale glona nie było a z widocznymi odchodami ryb szybko można sobie poradzić tworząc lekki spad ku tylnemu bokowi akwarium gdzie pomału wszystko sie zbiera pod wpływem ruchu wody . W tej chwili uległem modzie na podłoże JBLa :)

zgodzę się z przedmówcą moje frontozy same kopią sobie dziurska i pod wpływem ruchu wody gówna spadaja w dziury i tworza sie takie prywatne kible hihihi, czesta podmiana wody odpowiednia temperatura wody i piasek bedzie zachowywał czystosc wiadomo wszystko do czasu:)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8971
#blazer1983 nieaktywny
15 czerwca 2012r. o 19:09
Ma ktoś w Bc lub okolicy krewetki do odsprzedania?
~Rybka niezalogowany
18 czerwca 2012r. o 13:42
~bezboznik napisał(a):
~matti napisał(a): Ja tam miałem biały piasek kwarcowy( przy dyskowcach które naprawde potrafią nabrudzić ) i sobie chwale glona nie było a z widocznymi odchodami ryb szybko można sobie poradzić tworząc lekki spad ku tylnemu bokowi akwarium gdzie pomału wszystko sie zbiera pod wpływem ruchu wody . W tej chwili uległem modzie na podłoże JBLa :)

zgodzę się z przedmówcą moje frontozy same kopią sobie dziurska i pod wpływem ruchu wody gówna spadaja w dziury i tworza sie takie prywatne kible hihihi, czesta podmiana wody odpowiednia temperatura wody i piasek bedzie zachowywał czystosc wiadomo wszystko do czasu:)

Do Bezbożnika napisz coś na temat frontoz. Ile sztuk w 450l?
2924
#Anonim2924 nieaktywny
18 czerwca 2012r. o 14:30
Jeśli chodzi o biały piasek z paleciami, jak słusznie napisał mój przedmówca powinien to być wyłącznie piasek kwarcowy! Widziałem już akcje z grysem marmurowym ale ten kompletnie nie nadaje się... Marmur jest wapieniem, rozpuszcza się w wodzie tym samym utwardzając ją i alkalizując, jak wiemy palecie lubią miękką i kwaśną więc bielusieńkiego marmurowego nie polecam. Jeśli chodzi o glony na białym piaseczku, u mnie nie było z tym problemu, wystarczyło przemieszać go raz w tygodniu odmulaczem, teraz zarosły go rośliny więc glony na nim nie występują. Kiedyś jak miałem wizję czarnego bazaltowego dna to dopiero był glonowy meksyk! Na czarnym bazalciku aż mi takie "miotełki" glonowe wyrastały, zresztą do dziś na ciemnych elementach wyposażenia akwarium typu rurki od filtrów, grzałki, korzeń, przyssawki itp mocno rzuca się glon... Także biały możesz śmiało zastosować - byle był to kwarcyt.

Pozdrawiam

P.S. Manson i Błażej - jak tam rybki ?
8971
#blazer1983 nieaktywny
18 czerwca 2012r. o 16:06
Wujo zaje..scie :D:D:D chodzą po baniaku nie chowają się za bardzo i jest w końcu na co popatrzeć :)

Później wrzucę jakieś foty ;)

Dopisane 18.06.2012r. o godz. 16:02:

Nowe paleteczki :)[img=1340028165_qsp8z7n.jpg]

Dopisane 18.06.2012r. o godz. 16:03:

[img=1340028189_t3bgmyf.jpg]

Dopisane 18.06.2012r. o godz. 16:03:

[img=1340028217_kjjqyt7.jpg]

Dopisane 18.06.2012r. o godz. 16:04:

[img=1340028243_qzl23tx.jpg]

Dopisane 18.06.2012r. o godz. 16:04:

[img=1340028267_cs5twqf.jpg]

Dopisane 18.06.2012r. o godz. 16:05:

[img=1340028305_en1law9.jpg]

Dopisane 18.06.2012r. o godz. 16:05:

[img=1340028330_qq921h9.jpg]

Dopisane 18.06.2012r. o godz. 16:06:

[img=1340028381_0g9npd0.jpg]
4743
#MANSON nieaktywny
18 czerwca 2012r. o 18:14
Rybeńki cacko Blazer. Opłacało się jechać :D
U mnie też spoko,ale fotki później bo tak harcują,że aparat nie nadąży :D ;)
Moje stare konie narazie pokazują "kto tu rządzi" ,ale po maleńku się docierają :]
Do jedzonka startują już wszystkie :D
Pozdro ;)
8971
#blazer1983 nieaktywny
19 czerwca 2012r. o 14:42
Wiadomo, że się opłacało :)
Właśnie wróciłem z roboty patrze na baniak i co widzę??
Wszystkie palecie siedzą na środku baniaka :D:D:D:D
4743
#MANSON nieaktywny
24 czerwca 2012r. o 19:19
Witajcie akwamaniacy ;)
Mam wielką prośbę :D Jest lato,czas spacerów i wycieczek za miasto więc bardzo bym prosił zwrócić uwagę na to drzewo i jego szyszeczki :D

http://www.drzewapolski.pl/Drzewa/Olcha/Olcha.html

Dla niektórych z nas jest to bardzo przydatny dodatek do akwa[czarne wody]. Znalazłem jedną w miejskim parku,ale jest ciężko się dostać do niej i pozatym napewno jest naszpikowana metalami ciężkimi bo nawet szyszeczki ma mizerne :/

Będę bardzo wdzięczny za info[pewnie nie tylko ja?]

Pozdrawiam ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza