Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Metrohouse zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

10895
#bitek.pl nieaktywny
28 lipca 2013r. o 12:35
A oto moje akwarium w całej "okazałości":

[img=1375007487_1hq60jn.jpg]

A to jest kamerka przez które możecie je oglądać:

[img=1375007551_3443byu.jpg]

i jeszcze raz z bliska:

[img=1375007581_3f7o6rf.jpg]

dostępna 24/7 na

http://www.e-akwarium.pl

serwis notebooków - www.bitek.pl
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
28 lipca 2013r. o 22:31
witam pilnie potrzebuje kupic akwarium tak do 100 l poniewaz moje własnie pekło na poł a n ie mam co zrobic z moimi rybciami;((((
~marcin niezalogowany
29 lipca 2013r. o 10:27
oddam sporo paproci sumatrzańskiej(u mnie pływa po powierzchni a jej korzonki to świetne miejsce na kryjówkę dla narybku)oraz nurzańca 791825818
2820
#k1p nieaktywny
29 lipca 2013r. o 18:45
bitek.pl napisał(a):
k1p napisał(a): Nie wiecie do kogo mogę się zgłosić, żeby zasięgnąć porady odnośnie walki z glonami??(...)

Karolinka, powiem Ci (...)

Dziękuję bardzo za pomoc. Początkowo walczyłam z glonami za pomocą preparatu Carbo. Zwiększyłam dawkę do zalecanego maksimum i glony po dwóch miesiącach kuracji zniknęły w ciągu kilkunastu dni. Włożyłam też do zewnętrznego filtra aktywny węgiel.
Nie zaprzestałam aplikowania Carbo, jednak na miejscu starych krasnorostów pojawiają się nowe.
W tej chwili w 240 litrach mam 10 brzanek sumatrzańskich, 4 kosiarki, parkę gurami mozaikowych, dwa clariasy i zbrojnika.
Robię regularne podmiany wody... Rośliny rosną pięknie, są zdrowie, mają żywe kolory.
Może robię jakiś błąd stosując niewłaściwe oświetlenie lub zbyt mocno napowietrzam zbiornik. Wcześniej, przez kilka lat posiadania akwarium problemów z glonami nie miałam.
8971
#blazer1983 nieaktywny
30 lipca 2013r. o 1:55
k1p napisał(a):
bitek.pl napisał(a):
k1p napisał(a): Nie wiecie do kogo mogę się zgłosić, żeby zasięgnąć porady odnośnie walki z glonami??(...)

Karolinka, powiem Ci (...)

Dziękuję bardzo za pomoc. Początkowo walczyłam z glonami za pomocą preparatu Carbo. Zwiększyłam dawkę do zalecanego maksimum i glony po dwóch miesiącach kuracji zniknęły w ciągu kilkunastu dni. Włożyłam też do zewnętrznego filtra aktywny węgiel.
Nie zaprzestałam aplikowania Carbo, jednak na miejscu starych krasnorostów pojawiają się nowe.
W tej chwili w 240 litrach mam 10 brzanek sumatrzańskich, 4 kosiarki, parkę gurami mozaikowych, dwa clariasy i zbrojnika.
Robię regularne podmiany wody... Rośliny rosną pięknie, są zdrowie, mają żywe kolory.
Może robię jakiś błąd stosując niewłaściwe oświetlenie lub zbyt mocno napowietrzam zbiornik. Wcześniej, przez kilka lat posiadania akwarium problemów z glonami nie miałam.

Kilka lat?
W sesie to akwarium masz zalozone od kilku lat i nie bylo w nim robionego restartu?
Jesli tak to sugerowal bym restart z wymiana podloza.
Chyba, ze sie myle to niech mnie ktos poprawi...
~gp niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 9:08
moze jakis kontakt bo tak sie sklada ze mam 100l ze skielka 6mm
2820
#k1p nieaktywny
1 sierpnia 2013r. o 19:25
blazer1983 napisał(a):
Kilka lat?
W sesie to akwarium masz zalozone od kilku lat i nie bylo w nim robionego restartu?

Nieee, chyba niejasno się wyraziłam. Ogólnie, nigdy do tej pory nie miałam problemów z glonami. Ani w poprzednim, mniejszym akwa, ani w tym, dużym. Borykam się z nimi od kilku miesięcy, a całkowity restart robiłam na początku 2012 roku.
~jakubd29 niezalogowany
1 sierpnia 2013r. o 22:24
Witam ostatnio kupiłem sobie małe akwarium 25 l i mam zamiar rozpocząć swoja przygodę z akwarystyką.Mam małe pytanie do państwa jakie książki ,strony internetowe polecacie aby zglebić co nie co swoja wiedzę w tym temacie :)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza