~rybia ospa niezalogowany 16 grudnia 2011r. o 16:44
U moich rybek na płetwach zauważyłam białe chrostki-myślę że mają ospę rybią.Jak zwalczyć skutecznie tą chorobę?Dodam że mam kilka sztuk gurami złote i kiryski spiżowe?Jakieś rady?
A mam takie pytanko czy bojownik może "bezpiecznie" mieszkać z rybkami typu Gupik, Danio, Mieczyk, Neonek lub Sumik ? Pytam bo zauważyłem ten oto filmik, a zawsze myślałem ze bojownik i takie małe rybki = klęska :P
Witam, mam pewien problem z moim bojownikiem, od kilku tygodni zauwazylam ze rybce jakby "rozpada" sie ogon, do tego jest przezroczysty i postrzepiony. Rybka zawsze byla żywa szalała po całym akwarium, zawsze było jej mało pokarmu chciala jesc i jesc, teraz siedzi ciągle na dnie, juz dawno nie widzialam zeby jadla pokarm chociaz podaje o tej porze o zawsze, jest jakby wystraszona, nauczylam ja ze ma przyplywac jak stukam w akwarium a teraz ucieka i chowa sie. Nie wiem co z nia zrobic, jak tak dalej pojdzie to pewnie w niedługim czasie zdechnie. Przeniosłam ją do mniejszego akwarium z czysta wymieniona woda, temeratura wynosi ok 25stopni, co moge dla niej zrobic? Rybka od początku jest sama, więc żadna choroba nie mogłą się na nią przenieś, dodam że mam ją od 8 miesięcy. Proszę o pomoc
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.