Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~tieri niezalogowany
24 stycznia 2012r. o 10:48
Siema
Mam problem. Zepsuło mi sie oświetlenie w pokrywie, wymieniłem statecznik i świetlówki (startery sa sprawne), ale nadal nie działa. I tu moje pytanie gdzie znajde fachowca który mi naprawi pokrywe?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4743
#MANSON nieaktywny
1 lutego 2012r. o 20:11
~tieri napisał(a): Siema
Mam problem. Zepsuło mi sie oświetlenie w pokrywie, wymieniłem statecznik i świetlówki (startery sa sprawne), ale nadal nie działa. I tu moje pytanie gdzie znajde fachowca który mi naprawi pokrywe?

Zajdź na Kubika do pana od napraw tv. Napewno da radę i nie policzy jak za zboże ;)
217
#Anonim217 nieaktywny
2 lutego 2012r. o 0:07
dzieki
5907
#Marek1987 nieaktywny
2 lutego 2012r. o 18:41
Ma ktoś jakieś roślinki z przycinki w Nowogrodźcu na wymiane? :) Ja mam rotale green i indica, rzęsę wodna, coś w stylu paprotki i jeszcze coś się znajdzie
3754
#iwetka20 nieaktywny
2 lutego 2012r. o 21:28
MANSON napisał(a): Zajdź na Kubika do pana od napraw tv. Napewno da radę i nie policzy jak za zboże ;)

Na Kubika już dawno nie ma rtv

Zmoderowano 04.02.2012 godz.17:03 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~bezboznik niezalogowany
3 lutego 2012r. o 7:11
ok podrzuc do mnie naprawie ci za przysłowiowe piwo
531 666 072

Zmoderowano 04.02.2012 godz.17:04 - powód: korekta cytowania (sentinel)
2924
#Anonim2924 nieaktywny
3 lutego 2012r. o 13:47
~Czerna napisał(a): Zamienię zbrojnika, ok. 27 cm (jest już za duży do moich 160 l) na fajne roślinki do akwa. Tel. 501 809 529[img=1326479407_9b8ewqh.jpg]

Koleżanko ale to raczej nie jest zbrojnik niebieski potocznie zwany glonojadem lub zbrojnikiem(Ancistrus temminckii/Ancistrus dolichopterus/Ancistrus multispinis)...
One dorastają maks do 15-16cm. Skoro toto jest takie wielkie jak piszesz to będzie to pewnie Plecostomus... No ale Plecostomus w sumie należy do rodziny zbrojnikowatych.

Pozdrawiam
~Seba 1607 niezalogowany
3 lutego 2012r. o 14:50
Mam pytanko ,może koś coś wie bo widzę że mam tu do czynienia z bardziej doświadczonymi akwarystami niż ja jestem ;) Gupiki , od kiedy rozpoczęłem przygodę z akwarystyką zaobserwowałem , iż nie ma większych problemów z ich utrzymaniem , rozmnażaniem ,ale to było kiedy zaczynałem od akwarium 70 l. Zmieniłem akwarium na większe 112l , oczywiście nezbędny sprzęt jak napowietrzanie , grzałka , filtry, światło wymieniłem na wydajniejsze i pod większą ilość wody, teoretycznie wszystko niby jest ok . Moja obsada ryb to Neony Inesa x 8, Neony czarne x 5 , 2 x kiryski , 2 x glonojady , razborki klinowe x 7, danio pręgowany x 4 ,nio i gupiki z którymi mam problem. Nie mogę ich coś rozmnożyć , kiedy zaobserwuję, że samica jest zapłodniona i dochodzi już po czasie... widać po niej ,że zbliża się czas wydania potomstwa najczęściej mi zdchają te samice ??? W czym może tkwić problem czy może to wynikać ze złej obsady ryb - być możę stres dla tych ryb albo co ??? Nie wiem , jak wspomniałem przy mniejszym akwarium było ok aż rozdawałem innym świeży narybek ,a teraz LIPA . Wszystkie inne rybki są zdrowe, nic im się nie dzieje takiego typu jakieś choroby a tu nie wiem w ogóle zaczynam się zastanawiać nad zrezygnowaniem z hodowli gupików. [img=1328276953_rt54imv.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.