Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

4032
#massi2301 nieaktywny
9 lutego 2012r. o 7:38
516685003
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2924
#Anonim2924 nieaktywny
9 lutego 2012r. o 8:01
Massi2301 następna przycinkę w akwarium sprezentuję Tobie. Będzie to na pewno ta pistia, blyxa japonica, sagitaria subulata i może valisneria, choć ta ostatnia coś mi teraz kuleje. Mam jeszcze dużego henia, amazonki, lotos czerwony i anubiasa nana choć tych jeszcze nie zdołałem rozmnożyć. Choć amazonka rośnie szybko to nie chce coś puszczać szczepek. Ostatnio podzieliłem ją przez przerwanie na pół przy korzeniu, anubias natomiast wiesz sam jak rośnie - szybsze są glony na nim...
W ostatnim czasie zakupiłem kanister 5l nawozu tetra plant i zaczynam intensywnie nawozić, do tego symfonia złota i k2so4 więc w ciągu miesiąca powinienem mieć jakieś wiadro roślin z przycinki. Leję to od tygodnia i już widzę jak zaczęły krzaki w baniaku startować :-)

Pozdrawiam

Dopisane 09.02.2012r. o godz. 07:59:

No i dorzuciłem jeszcze jedną świetlówkę O...m Fluora i zmieniłem sterownik oświetlenia - tak, że światło zapala się i gaśnie kaskadowo, nie wszystkie na raz tylko po kolei. Zapalanie wszystkich trwa 3 godziny a gaszenie godzinę.

Dopisane 09.02.2012r. o godz. 08:01:

zdjęcie "na żywo" mojego baniaka dostępne na stronie www.bitek.pl w zakładce "monitoring IP", świeci się od 10 do 21.

Zastosowana autokorekta

4032
#massi2301 nieaktywny
9 lutego 2012r. o 22:27
Oki dzięki wielkie mój numer masz powyżej:)jeśli wytniesz daj znać ;)
2924
#Anonim2924 nieaktywny
10 lutego 2012r. o 9:31
Mam masi zapisany od dawna pod hasłem "Miszcz od krewetek" :-)
A tak na marginesie, widzialem ostatnio na giełdzie za krec ..fajne krewetki "filtrujące" czy jakoś tak, takie duże, co o nich myślisz, warto je zaprosić do baniaka ?

Zastosowana autokorekta

4743
#MANSON nieaktywny
10 lutego 2012r. o 15:56
Potrzebuję Microsorium jeśli ktoś ma na zbyciu szczepke to będę wdzięczny.
Oczywiście mogę odpłacić innym krzakiem. :D
4032
#massi2301 nieaktywny
10 lutego 2012r. o 17:49
WujekDobrraRada napisał(a): Mam masi zapisany od dawna pod hasłem "Miszcz od krewetek" :-)
A tak na marginesie, widzialem ostatnio na giełdzie za krec ..fajne krewetki "filtrujące" czy jakoś tak, takie duże, co o nich myślisz, warto je zaprosić do baniaka ?
Super mi się podobają bardzo kiedyś miałem ale gdy zepsuł mi się zaworek od co2 to mi praktycznie wszystko padło;/troche ryb i krewetek uratowałem ale filtrujących nie;/i jakoś nie widziałem u nas w B-cu i nie kupowałem.
5907
#Marek1987 nieaktywny
12 lutego 2012r. o 14:40
A skąd jesteś? Bo jak byś chciał to ja mam nadwyżkę rotali ale jestem z Nowogrodźca

Dopisane 12.02.2012r. o godz. 14:40:

Potrzebuję roślin pierwszego planu, ma ktoś?
~ niezalogowany
13 lutego 2012r. o 7:35
Marek1987 napisał(a): A skąd jesteś? Bo jak byś chciał to ja mam nadwyżkę rotali ale jestem z Nowogrodźca Dopisane 12.02.2012r. o godz. 14:40:Potrzebuję roślin pierwszego planu, ma ktoś?
ja jestem z boleslawca troche lipa
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.