Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

2924
#Anonim2924 nieaktywny
21 kwietnia 2012r. o 16:28
~marcin napisał(a): Szukam roślinek pływających,ciężko takie kupić w Bolcu.Jakby ktoś miał na zbyciu to odkupię

Poczekaj z tydzień do dostaniesz piękną pistię. Roślinki z tego tygodnia już zaklepane... Wspaniale rośnie i pięknie wygląda. A rzęsa... W końcu udało mi sie tego chwasta wytepić w akwarium :-)

Co do pistii to wygląda sprawa u mnie tak: W sobotę wyciągam z akwarium tak z pół kilo, zostawiam 4-5 roślinek, w srodę jest ich już z 20 a w następną sobotę znowu wyciągam pół kilo :-)

Roślina oprócz że bardzo piękna i ma wspaniałe dekoracyjne korzonki to do tego znacząco niweluje glony bo tymi korzonkami wręcz wysysa z wody rozpuszczone substancje odżywcze których nadmiar powoduje inwazje glonów.

Pozdrawiam[img=1335018377_l6hw9hr.jpg]

Dopisane 21.04.2012r. o godz. 16:26:

[img=1335018411_ijfy5od.jpg]

Dopisane 21.04.2012r. o godz. 16:28:

O! Mam pomysł, oddam pistię za kasety magnetofonowe :-)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~marcin niezalogowany
21 kwietnia 2012r. o 16:31
obojętnie jakie kasety?
~marcin niezalogowany
21 kwietnia 2012r. o 16:32
znaczy sie chodzi mi o muzykę :)
2924
#Anonim2924 nieaktywny
21 kwietnia 2012r. o 16:41
A mnie generalnie chodzi o nośniki, ale te z muzyka mile widziane :-)

Dopisane 21.04.2012r. o godz. 16:41:

Ktoś wywala kasety a ja wywalam roślinki - możemy zrobić więc deal :-)
~marcin niezalogowany
21 kwietnia 2012r. o 16:49
ok,daj znać jak będziesz miał roślinki.zrobimy deal :)
5907
#Marek1987 nieaktywny
21 kwietnia 2012r. o 17:30
Ja też mam pistię i rzęsę wodną. Za 5 zł dam 10 szt. Odbiór w Nowogrodźcu. Jak coś to pisać :P
2820
#k1p nieaktywny
21 kwietnia 2012r. o 17:41
Już kiedyś męczyłam Was w tym temacie. Pomożecie mi coś na glony?? Takie włosowate, ciemnozielone. Pokrywają wszystko...
Już wymieniałam podłoże, rośliny, wszystkie dekoracje i filtry. Stary został tylko baniak i ryby (może one są nosicielami??)
Mogę dołączyć fotki, ale będą drastyczne...
W zoologicznym i w necie szukałam już pomocy. Jakieś tabletki pomogły, ale na 50%. Glony się rozwijały, ale nie tak szybko, jak zwykle. W tej chwili jest tragedia. Co prawda rybom to nie przeszkadza, ale mi bardzo...
8088
#zero nieaktywny
21 kwietnia 2012r. o 17:53
Ja u siebie zmieniam wodę co tydzień, tak około jedną - trzecią objętości, czyszczę filtry i przecieram szyby. Stosuję też środek przeciwko glonom i nie mam większych problemów.
Jak akwarium stoi cały dzień w słońcu to też bardzo przyśpiesza rozrost glonów.

Dopisane 21.04.2012r. o godz. 17:53:

PS.: Woda musi być bardzo dobrze natleniona, ja mam filtr, który napowietrza i jeszcze pompkę.
Pozdrawiam i życzę powodzenia ;)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza