Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Villaro zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~Pajda niezalogowany
5 kwietnia 2012r. o 17:55
Jak masz za dużo świderków to one ci niszczą roślinki ja też mam ten problem z nimi!! !!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
8691
anna_m
9 kwietnia 2012r. o 11:44
Witam mam do oddania za dużego Kubusia paprotkę powierzchniową (3 sztuki, zieloniutkie i zdrowe).
tel. 505 005 476
315
#mir.ko nieaktywny
9 kwietnia 2012r. o 11:54
sprzedam Encyklopedie

Ryby i akwaria - LAROUSSE

Encyklopedia wyjaśnia, jak założyć i pielęgnować akwarium słodkowodne lub morskie. Zawiera informacje na temat: rodzajów akwariów, planowania i zakładania akwarium, życia w akwarium, oraz rozpoznawania gatunków. Encyklopedia jest bogato ilustrowana.

ilość stron: 334
oprawa: twarda
format: 225x285

gg 9168254

[img=1333965119_kyghoge.jpg]
1380
#dankam nieaktywny
14 kwietnia 2012r. o 12:34
Planuję zakup kubełka JBL E701 i czy nie wiecie gdzie w Bolesławcu mogę nabyć taki filterek? Teraz jade na jakiejść chinszczyźnie, która była w zestawie z akwarium 67 litrów (wewnętrzny). Chciałbym zmienić na zewnętrzny bo ten jest mało wydajny i często musze go wyciągać i czyścić. Mam jakieś zielsko (nurzaniec), które szybko rośnie i woda dość szybko robi sie zielona. Podmianki (30% wody zostaje reszta ląduje zasłużenie w kiblu) muszę robic dość często. Co do rybek to nie mam wymagajacych okazów: kilkanascie zmutowanych molinezji (namnożyły sie u mnie: krzyżówki zwykłych z balonówkami - 2 samce są z mega grzebieniami), 2 kosiarki, cos glonojadopodobne ok 28cm, 2 kiryśniki. W przyszłości chcę kupic wiekszy zbiornik, dlatego planuje zakup takiego filtra. Mam trochę glonów szczególnie nitkowce, dlatego kupiłem kosiarki, bo ponoć lubią makarony (niby mało ryb lubi nitkowce, dlatego maja dobre pastwisko do obrobienia).
4743
#MANSON nieaktywny
14 kwietnia 2012r. o 18:10
Nie jestem pewien ,ale widziałem chyba u Jarka w Tesco parę kubełków. Licz się ze sporym wydatkiem tj, jakieś 3-4 stówki.Ja cisnę na Turbo 750 wew. i zapewniam cię,że daje radę w baniaku 200l i jest możliwość rozbudowy,ale kto jak woli? No i te podmianki coś mi się wydają za spore bo baniak się nie może w pełni ustabilizować i z tąd pewnie problem z glonami.[to tylko domysły bo przyczyn może być wiele,ale z twojego opisu na to wskazuje]
Pozdro! ;)
1380
#dankam nieaktywny
15 kwietnia 2012r. o 9:01
Dzięki za info.
Ten który podałem kosztuje ok 250zł + przesyłka. Gdyby była porównywalna cena (ok 270zł) w Bolcu to bym od reki kupił. Muszę obadać w Tesco. Zastanawiałem sie również nad kubłem z Tetry, ale JBL daje 4 lata gwarancji a Tetra 3 lata.
Oba sa prównywalne, przy czym wiecej pozytywnych opinii jest odnosnie JBL, ponieważ Tetra czasami lubiała przeciekać - wcześniejsze modele.
~bezboznik niezalogowany
15 kwietnia 2012r. o 9:13
dankam napisał(a): Dzięki za info.
Ten który podałem kosztuje ok 250zł + przesyłka. Gdyby była porównywalna cena (ok 270zł) w Bolcu to bym od reki kupił. Muszę obadać w Tesco. Zastanawiałem sie również nad kubłem z Tetry, ale JBL daje 4 lata gwarancji a Tetra 3 lata.
Oba sa prównywalne, przy czym wiecej pozytywnych opinii jest odnosnie JBL, ponieważ Tetra czasami lubiała przeciekać - wcześniejsze modele.

Ja na Tetrze 750 jade juz 7 rok i nic nie wycieka, przecieka prosty w eksploatacji polecam
1380
#dankam nieaktywny
15 kwietnia 2012r. o 9:51
Broń Boże nie dyskryminuję Tetry :).
Piszę jedynie, że zdarzały się felerne modele. W moim przypadku wybór uzależniony jest tylko długością gwarancji.
Zawsze to rok do przodu.

Dopisane 15.04.2012r. o godz. 09:37:

Zdjecie mojego mutanta molinezji. W stanie "spoczynku".

Dopisane 15.04.2012r. o godz. 09:48:

[img=1334476089_kb6huer.jpg]

Dopisane 15.04.2012r. o godz. 09:51:

Oraz zdjęcie jak "cos chce" od innej rybki :P[img=1334476285_pm44enl.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.