Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Akwaryści łączmy się !

~PANCZO niezalogowany
15 maja 2012r. o 20:28
MAREK1987 pisz na priw gg 11480204 mam jeszcze mikrozorium na zbyciu i myśle ze znajdzie sie jeszcze jakas szczepka Cryptocoryne ;)

cryptocorynta wyglada tak [img=1337106528_v138pnc.jpg]
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~PANCZO niezalogowany
15 maja 2012r. o 20:37
posiada ktoś z was w swoim baniaczku taką dość dziwną i intrygującą rybkę jaką jest drewniak?? Interesuje mnie jaki duzy wam urósł i co najchętniej zajadał. Bo stałem się ostatnio posiadaczem takowego. Ta ryba wygląda tak

[img=1337107021_r9dhb97.jpg]
8971
#blazer1983 nieaktywny
15 maja 2012r. o 22:48
~PANCZO napisał(a): posiada ktoś z was w swoim baniaczku taką dość dziwną i intrygującą rybkę jaką jest drewniak?? Interesuje mnie jaki duzy wam urósł i co najchętniej zajadał. Bo stałem się ostatnio posiadaczem takowego. Ta ryba wygląda tak

Hej ja nie mam ani nie mialem drewniaka w akwa ale czytalem w magazynie akwarium o biotopach amazonki i tam jakas laska trzymala drewniaki w biotopowym akwa 1060l i karmila je poprostu drewnem jak sama nazwa wskazuje :P
dawala tez liscie debu o ile dobrze pamietam i ogolnie korzenie drzew. Tylko ze to byl biotop nie wiem jak w akwa ozdobnym bo troche by to pewnie wode zabrudzilo :>
Pozdro

Zmoderowano 19.05.2012 godz.16:27 - powód: korekta cytowania (sentinel)
~ niezalogowany
15 maja 2012r. o 23:13
Takie biotopowe akwarium pewnie jest smutne :(

Żadnej roślinki ;(
2001
peti
17 maja 2012r. o 21:55
~PANCZO napisał(a): posiada ktoś z was w swoim baniaczku taką dość dziwną i intrygującą rybkę jaką jest drewniak?? Interesuje mnie jaki duzy wam urósł i co najchętniej zajadał. Bo stałem się ostatnio posiadaczem takowego. Ta ryba wygląda tak

Witam,
Miałem taka rybkę ładnych parę.Czasami zapomnisz o jej istnieniu ponieważ w ciągu dnia chowa się w ciemnych miejscach akwarium lub między roślinami. Z tego co zauważyłem to żywi się każdym pokarmem , który znajdzie na dnie, również mięsko czyli ochotka itp.
Z reguły jest dosyć nieruchawa ale pobudzona potrafi nagle szybko czmychnąć. Czasami leży tak kilka godzin w bezruchu i można by pomyśleć, że padła ale nie - ona jest po prostu leniwa. Do drewna jest podobna ale się nim nie żywi - wierz mi.:)

Dopisane 17.05.2012r. o godz. 21:55:

Mech Jawajski posiadam i chętnie się podzielę. Zainteresowanych zapraszam na priv.

Zmoderowano 19.05.2012 godz.16:28 - powód: korekta cytowania (sentinel)

Darek
~ niezalogowany
18 maja 2012r. o 19:41
<

A powiedz mi rośliny też zajada??

Zmoderowano 19.05.2012 godz.16:29 - powód: korekta cytowania (sentinel)
2001
peti
19 maja 2012r. o 11:25
Nie zauważyłem, żeby interesowały ją rośliny jako pokarm. Lubi zakopywać się w dnie o ile jest na tyle drobne, że je sforsuje.

Darek
4743
#MANSON nieaktywny
26 maja 2012r. o 20:07
Rodzinka rośnie w siłę :D

[img=1338055044_6yu6m2w.jpg]

:]
[img=1338055208_uaza9y2.jpg]

;)

[img=1338055390_8wyehn6.jpg]
[img=1338055570_s80mdl0.jpg]

...i jak tu się nie zakochać? :D Pozdro dla maniaków! :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Nowe domy!