Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA BAU zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porażenie przysenne

4067
#zraniona nieaktywny
4 marca 2010r. o 23:18
~Thomas napisał(a):

Do autorki - wiem bo też czasami tego doświadczam
Bardzos traszne to uczucie , normalnie nie do opisania,
serce nam bije wtedy jak młot coraz szybciej i oddech szybki,
do tego dochodzą te szelesty dzwięki i te odczuwania dotyku.
Sam raz w nocy mialem ten trans i obudziłem sie bo czulem ze ktos mnie szczypie , spojrzalem na ręke i zobaczylem siniaki od szczypania a przed snem ich nie mialem bo brałem prysznic i nic nie było. Dziwne to jest ale jednak prawdziwe.
Jesli nie wierzycie Wikipedi to poczytajcie inne serwisy na ten temat...
Pozdrawiam

tak masz racje,ja zawsze wczesniej wiem kiedy sie to stanie,bo kladac sie czuje juz niepokoj,i boje zamknac oczy,ale ledwo sie poloze juz jestem sparalizowana,nie moge sie ruszyc,serce o mal nie wyskoczy ze starchu,czuje jakies dzwieki w glowie,i cos albo kogos jakby sie zblizal,po chwili czuje ten ciazar na mnie i jakies dziwne szumy, nie wiem jak dlugo trwa to trwa,prubuje sie ruszyc na sile ale nie idzie,walcze sama z soba, a jak mi sie uda to po otwarciu oczu czuje tylko strach i straszne bicie serca

Dopisane 05.03.2010r. o godz. 00:18:

Pewnien kos powiedzial mi ze naprawde ponoc ma sie przez to kontakt z tamtym swiatem!?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4067
#zraniona nieaktywny
4 marca 2010r. o 23:39
ponoc mowiono ze to jest dziedziczne, ja wiem ze moja mama przez to przechodzila i przechodzi- mowila ze w tym transie co jest zawsze wtedy czuje kogos a to jest mojego zmarlego ojca, ze zawsze wtedy kiedy do niej przychodzi a ten paraliz,rozmawia z nim ale boi sie spojzec na niego. Mi ktos powiedzial ze jak mi sie to staje mam poprostu zapytac sie kim jestes i co chcesz, przy tym mialam moj strach miec pod kontrola,i powiem ze bylo mi ciezko strach odlozyc,ale dalam rady po spyatniu sie co chce-nagle uslyszalam glos ktory byl coraz glosniejszy-jakby jakis polityk mowil do ludzkosci, po chwili przez ten jego glos uslyszalam glos mojej zmarlej babci,wtedy tak sie wystraszylam i znow zaczelam sie bac, no i po wszystkim. ruszylam sie z walka i oprocz strachu nikogo nie bylo, co to moze byc??

Dopisane 05.03.2010r. o godz. 00:39:

Calahan powiedz prosze ze sobie nic nie wmawiam,mi sie wydaje ze ty tu jestes najmadrzejszy z nas i masz duzo wiedzy, czy to prawda ze sie ma kontakt z tamtym swiatem??
983
#Calahan nieaktywny
4 marca 2010r. o 23:41
Rowniez ja znam to uczucie, przy czym zdazylo mi sie ono, a nie zdaza. Czesciej zdazalo mi sie miec krotki parazliz senny po przebudzeniu - nie mozemy wtedy ruszyc cialem, bo cale jest jakby zdretwiale. Trwa to jednak chwile i naukowo jest tlumaczone nie pelnym obudzeniem organizmu.

Sny maja rozmaite formy i wlasciwosci. Jakis czas temu pisalem nawet tutaj felieton - "Senne marzenia", krotko opisalem tam rowniez inne ciekawe rodzaje snow - miedzy innymi sny swiadome (te akurat zdarzaja mi sie dosyc czesto).

~Spirala Nienawiści napisał(a): Według Ojców Kościoła masz w sobie diabła i chyba nie muszę mówić co się z tobą stanie ;). Będzie gorrąco, tyle mogę zdradzić

Jesli chodzi o laczenie tego rodzaju doznan astralnych ze swiatem duchowym, to wiaza sie one nie z "ojcami kosciola", ale z doslownie kazda religia. Kultura (religia) New Age zna zreszta wiele technik nawiazywania przez sfere astralna kontaktow ze swiatem duchowym. Oczywiscie nie musimy w takie rzeczy wierzyc ani nawet rozumiec (wielu ludzi nie mialoby nawet odpowiedniego zdrowia psychicznego do takich spraw). Chociaz naprawde bardzo wiele ciekawego i prawdziwego mozna w tej kwesti powiedziec, sprialo nienawisci ;)...

Dopisane 05.03.2010r. o godz. 00:41:

zraniona napisał(a): ponoc mowiono ze to jest dziedziczne, ja wiem ze moja mama przez to przechodzila i przechodzi- mowila ze w tym transie co jest zawsze wtedy czuje kogos a to jest mojego zmarlego ojca, ze zawsze wtedy kiedy do niej przychodzi a ten paraliz,rozmawia z nim ale boi sie spojzec na niego. Mi ktos powiedzial ze jak mi sie to staje mam poprostu zapytac sie kim jestes i co chcesz, przy tym mialam moj strach miec pod kontrola,i powiem ze bylo mi ciezko strach odlozyc,ale dalam rady po spyatniu sie co chce-nagle uslyszalam glos ktory byl coraz glosniejszy-jakby jakis polityk mowil do ludzkosci, po chwili przez ten jego glos uslyszalam glos mojej zmarlej babci,wtedy tak sie wystraszylam i znow zaczelam sie bac, no i po wszystkim. ruszylam sie z walka i oprocz strachu nikogo nie bylo, co to moze byc??
Zabrzmi to dziwnie dla wielu, ale to nic innego jak kontakt ze swiatem duchowym. Proponuje na poczatek pewien test - jesli masz w domu jakis dzwoneczek (o brzmieniu takim jak typowe dzwony - czyl najlepiej zeby to byla mosiezna miniaturka) podzwon nim gwaltownie - jesli czujesz ze nie mozesz tego wytrzymac to masz pewien problem...

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
4067
#zraniona nieaktywny
4 marca 2010r. o 23:47

Od dziecinstwa doswiadczam paralizu przysennego , - to zjawisko w ktorym sie lezy nieruchomo calkiem swiadomie i niemozna sie poruszyc ani wydac dzwieku mimi iz sie bardzo chce, towarzyszy temu uczucie lęku strachy przerazajacego , czuje sie wtedy jakby czyjas obecnosc jakby ktos nas obserwował az w koncu czujemy ze ktos nas dotyka czy siada na klatke piersiowa. Mozecie sie smiac ale to sie zdarza czesto normalnym ludzim, Nidowiarkom proponuje zajrzec w Wikipedie zeby zobaczyli ze takie cos istnieje i zostalo potwierdzone naukowo. czy ktos z was przechodzil to samo???

http://www.paranormalium.pl/paraliz-senny-jest-zjawiskiem-powszechnym,633,19,artykul.html

http://pl.wikipedia.org/wiki/Pora%C5%BCenie_przysenne
983
#Calahan nieaktywny
4 marca 2010r. o 23:48
>:
zraniona napisał(a): ponoc mowiono ze to jest dziedziczne, ja wiem ze moja mama przez to przechodzila i przechodzi- mowila ze w tym transie co jest zawsze wtedy czuje kogos a to jest mojego zmarlego ojca, ze zawsze wtedy kiedy do niej przychodzi a ten paraliz,rozmawia z nim ale boi sie spojzec na niego. Mi ktos powiedzial ze jak mi sie to staje mam poprostu zapytac sie kim jestes i co chcesz, przy tym mialam moj strach miec pod kontrola,i powiem ze bylo mi ciezko strach odlozyc,ale dalam rady po spyatniu sie co chce-nagle uslyszalam glos ktory byl coraz glosniejszy-jakby jakis polityk mowil do ludzkosci, po chwili przez ten jego glos uslyszalam glos mojej zmarlej babci,wtedy tak sie wystraszylam i znow zaczelam sie bac, no i po wszystkim. ruszylam sie z walka i oprocz strachu nikogo nie bylo, co to moze byc??
Zabrzmi to dziwnie dla wielu, ale to nic innego jak kontakt ze swiatem duchowym. Proponuje na poczatek pewien test - jesli masz w domu jakis dzwoneczek (o brzmieniu takim jak typowe dzwony - czyl najlepiej zeby to byla mosiezna miniaturka) podzwon nim gwaltownie - jesli czujesz ze nie mozesz tego wytrzymac to masz pewien problem...

Dopisane 05.03.2010r. o godz. 00:48:

zraniona napisał(a): Calahan powiedz prosze ze sobie nic nie wmawiam,mi sie wydaje ze ty tu jestes najmadrzejszy z nas i masz duzo wiedzy, czy to prawda ze sie ma kontakt z tamtym swiatem??
Nie ma czegos takiego jak tamten swiat - moze byc inna rzeczywistosc co najwyzej. Jesli mowisz prawde to po prostu nawiazujesz kontakt astralny. Napisze Ci wiadomosc prywatna...

Jeśli chcemy żyć jak w bajce, najpierw sami musimy zostać bohaterami nie z tej bajki.
~Spirala Nienawiści niezalogowany
4 marca 2010r. o 23:51
Według Ojców Kościoła masz w sobie diabła i chyba nie muszę mówić co się z tobą stanie ;). Będzie gorrąco, tyle mogę zdradzić
~... niezalogowany
4 marca 2010r. o 23:53
Wikipedia chyba nie jest dość odpowiednim portalem wiedzy, jeżeli wypowiadają się tam 12-latkowie....
4067
#zraniona nieaktywny
4 marca 2010r. o 23:59
~Spirala Nienawiści napisał(a): Według Ojców Kościoła masz w sobie diabła i chyba nie muszę mówić co się z tobą stanie ;). Będzie gorrąco, tyle mogę zdradzić

No to uwazaj zebym do ciebie nie przyszla w nocy :D
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.