Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Nasze Bolesławieckie Święte Krowy czyli jak ludzie parkują !

2444
#raven nieaktywny
14 października 2011r. o 10:37
k1p napisał(a): U mnie przed blokiem stoi auto. Już trzy lata. Niemal wrosło w architekturę okolicy. Wszyscy się przyzwyczaili...
Ale początkowo też kilka razy został oblany jakąś dziwną substancją. Poza tym raz za szybą miał kartkę, którą odczytałam od wewnątrz. Nie było tam pozdrawień... Mimo wszystko autko stoi... Czy w Bolesławcu jest jakiś przepis regulujący sprawę takich wraków?? Autko ma tablice, ale nie DBL. Czy jest możliwe odholowanie tego wehikułu??

Sa chyba jasne przepisy dotyczace czegos takiego... Wystarczy zglosic na SM/Policje ze jeden z samochodow stoi nieuzywany i blokuje potrzebne miejsca parkingowe. Wladze nie powinny miec problemow z zalatwieniem tej sprawy. Wiem bo jakis czas temu koledzy w Legnicy tez "zalatwili" pare takich wrakow

Dopisane 14.10.2011r. o godz. 10:37:

k1p napisał(a): Przy okazji, czy jest jakiś przepis mówiący o tym, jak należy parkować na parkingu?? Czy kierowca, tak jak ten na zdjęciu, łamiący podstawowe przepisy może być pociągnięty do odpowiedzialności??

Jest. Po cos w koncu sa te linie tam namalowane?? Zglos to do SM (do czegos sie przydadza w koncu) i cos z tym pewnie zrobia (najprawdopodobniej kaza przestawic samochod) :)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2820
#k1p nieaktywny
14 października 2011r. o 10:38
... no i wyjdę na konfidenta :-)
A co tam...
2444
#raven nieaktywny
14 października 2011r. o 10:43
k1p napisał(a): ... no i wyjdę na konfidenta :-)
A co tam...

Odrazu konfidentke... To tak jakbys byla swiadkiem jakiegos przestepstwa np morderstwa i nic bys nie powiedziala bo by Cie uznali za konfidentke?? :D Widzisz ze ktos lamie prawo to powinnas to zglosic.

I zawsze mozesz zglosic anonimowo :P
2820
#k1p nieaktywny
14 października 2011r. o 10:45
Nieee, nie umiem tak anonimowo :-)
A co do donoszenia, to bazowałam na wielu opiniach właśnie z tego forum. Ponieważ ludzie reagujący na jakiekolwiek nadużycie są tutaj uważani za konfidentów :-)
2444
#raven nieaktywny
14 października 2011r. o 10:49
k1p napisał(a): Nieee, nie umiem tak anonimowo :-)
A co do donoszenia, to bazowałam na wielu opiniach właśnie z tego forum. Ponieważ ludzie reagujący na jakiekolwiek nadużycie są tutaj uważani za konfidentów :-)

Bo nigdy nie mieli do czynienia z czyms takim. A zaloze sie ze jakby sami byli w takiej sytuacji to by powiadomili odpowiednie sluzby. Jak to mowia: kozak w necie frajer w swiecie :)
2820
#k1p nieaktywny
14 października 2011r. o 10:59
No tak, klawiatura, tak jak papier "zgodzą się" na wszystko.
Mi osobiście ten ford miejsca nie zabiera, bo na tym parkingu miejsc jest wystarczająco dużo, ale chodzi o zasady. Tak się auta na ponad tydzień nie zostawia i tyle :-)
1665
#bizon nieaktywny
14 października 2011r. o 11:03
SM - pewnie i tak zrobi standardowo NIC.
JA w okresie letnim kilkakrotnie zgłaszałem źle zaparkowane samochody koło mostu na baseny (ul.gdańska) - trzeba było iść z dzieckiem ulicą bo buraki jakby mogły to przy basenie by parkowali.
Myślicie, że coś zrobili ?
Dziwnym trafem zawsze byli na zgłoszeniu.
~ niezalogowany
14 października 2011r. o 12:31
Ogólnie na 10 źle zaparkowanych aut 8 to kobiety. Więc po co sie rozpisywać one są (...)

Zmoderowano 14.10.2011 godz.12:54 - powód: złośliwości (sentinel)
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.