Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Nasze Bolesławieckie Święte Krowy czyli jak ludzie parkują !

950
#Fasola nieaktywny
13 października 2011r. o 10:53
Tak - to wjazd na Kopernika kolo Zabki.
No gosc sie naprawde popisal, nie tylko ja strzelalem fotki ;) Oczywiscie z miejsca dzwonilismy na policje, bo oni przyjezdzaja od razu, Dyzurny na poczatku myslal, ze sobie jaja robimy mowiac ze ktos zostawil auto na srodku zakretu postawione wpoprzeg drogi, ale w koncu uwierzyl ze to nie zarty ;)

A to prawda ze ciezko tam wjechac w normalny dzien - po jednej stronie dentystka, po drugiej stronie szkola jezykow/zabka i problem jest codziennie ;)
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
13 października 2011r. o 11:18
zwykli konfidenci
6448
#DobraRada nieaktywny
13 października 2011r. o 11:35
i policja przyjechała, jak to się zakończyło???? :D
206
#Member nieaktywny
13 października 2011r. o 11:43
~ napisał(a): zwykli konfidenci

zwykła tchórzliwa tylda! w dodatku pewnie bez prawa jazdy, a nawet jeśli z, to z umiejętnościami prowadzenia i parkowania auta jak u przytoczonych tuświętych krów.

Ty za mnie nie umrzesz, więc nie mów jak mam żyć.
7421
#masii nieaktywny
13 października 2011r. o 12:39
Jest sposób na święte krowy:
http://www.joemonster.org/art/18331/Kara_za_parkowanie_na_chodniku
1665
#bizon nieaktywny
14 października 2011r. o 9:46
Ciekawe jak wyglądałaby w naszym mieście akcja typu karny "kaktus" ;) ?
Pewnie pół miasta można by obkleić. A naklejeczki coraz tańsze :)

Inna sprawa parkowanie na chodniku - ciekawe gdzie nasza osławiona straż miejska się podziewa ?
- Pewnie nie ma czasu bo jeździ służbowymi samochodami.
2820
#k1p nieaktywny
14 października 2011r. o 10:18
Ja wiem, powtarzam się, ale to już szczyt wszystkiego:
Zdjęcie robione przed chwilą. Stoi już ponad tydzień:[img=1318579297_ocxd3q0.jpg]

Jak widać kierowcy stający po sąsiedzku stosują się do linii na parkingu. Tym samym ford zajmuje dwa miejsca. Może to nie dużo, ale jest to typowe buractwo i chamstwo. Jak można na osiem dni tak pozostawić samochód??
Nie wyobrażam sobie...
Przy okazji, czy jest jakiś przepis mówiący o tym, jak należy parkować na parkingu?? Czy kierowca, tak jak ten na zdjęciu, łamiący podstawowe przepisy może być pociągnięty do odpowiedzialności??

Dopisane 14.10.2011r. o godz. 10:18:

masii napisał(a): Jest sposób na święte krowy:
http://www.joemonster.org/art/18331/Kara_za_parkowanie_na_chodniku

A na tylnej szybie pozdrowienia od sąsiada :-)
U mnie przed blokiem stoi auto. Już trzy lata. Niemal wrosło w architekturę okolicy. Wszyscy się przyzwyczaili...
Ale początkowo też kilka razy został oblany jakąś dziwną substancją. Poza tym raz za szybą miał kartkę, którą odczytałam od wewnątrz. Nie było tam pozdrawień... Mimo wszystko autko stoi... Czy w Bolesławcu jest jakiś przepis regulujący sprawę takich wraków?? Autko ma tablice, ale nie DBL. Czy jest możliwe odholowanie tego wehikułu??
1665
#bizon nieaktywny
14 października 2011r. o 10:20
Wydaje mi się że tak.
Miejsca parkingowe są oznaczone i należy się do tych oznaczeń stosować - równie dobrze przecież można zaparkować wzdłuż czy w inny finezyjny sposób.

A tak mi się przypomniało odnośnie karnych "kaktusów":
http://www.wykop.pl/ramka/904705/czy-naklejanie-karnych-kut-jest-zgodne-z-prawem/
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.