Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA Nowe domy!
BolecFORUM Nowy temat

Nasze Bolesławieckie Święte Krowy czyli jak ludzie parkują !

4635
#naataliia nieaktywny
17 października 2011r. o 14:54
co do dynamiki zgadzam sie sama na egzaminie bylam o to upominana i mocno sie dziwilam bo jezdziłam tak samo na kursie jak i na egzaminie
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
3123
#Thor nieaktywny
17 października 2011r. o 16:57
hemi napisał(a): nie no bez przesady,jeżdżą te 45-50km/h więc zgodnie z przepisami (co nie w każdym miejscu musi być świetnym pomysłem),ale bardziej niz prędkość w L-kach tak troszke mnie irytuje to z jaka dynamika ruszaja ze świateł,czasem mogli by robic to żwawiej :|

Hemi, ja tam jeżdżę zgodnie ze znakami i jak prędkość przekraczam, to niewiele ponad dopuszczalną, coś ok. 5-10 km więcej.
Nie oznacza to, ze jeżdżę ślamazarnie , bo jeżdżę dość agresywnie (wolę to określenie niż dynamicznie :) )
Jednak jak widzę na drodze takiego delikwenta, co ledwo ledwo się toczy przy ruszaniu ze skrzyżowania, czy też przed skrzyżowaniem zwalnia za wcześnie, to mam ochotę wysiąść i .... zapytać gościa, czy nie trzeba czasem popchać jego auta, albo odwagi dodać. :)
3145
#hemi nieaktywny
17 października 2011r. o 17:21
dzisiejsze mistrzostwo swiata:):)
To,ze jest znak P (parking) to nie znaczy,ze trzeba auto akurat tam postawić:D:D[img=1318864909_yw5fps5.jpg]

Szkoda naszej Europy-była taka piekna,teraz czeka nas MuslimEuropa :(
~ niezalogowany
17 października 2011r. o 19:05
To jest nowy znak.[img=1318871103_cd1azke.jpg]
~ja niezalogowany
17 października 2011r. o 20:36
a następny niech się martwi...[img=1318877685_orirmna.jpg]
7612
bax
17 października 2011r. o 21:25
hemi napisał(a): dzisiejsze mistrzostwo swiata:):)
To,ze jest znak P (parking) to nie znaczy,ze trzeba auto akurat tam postawić:D:D[img=1318864909_yw5fps5.jpg]

:| nieźle :D ale też często tam parkuję,tylko "boczkiem" :>
783
#Igi nieaktywny
17 października 2011r. o 21:30
Propo dynamiki jazdy to mogę zrozumieć to u "eLek". Ale jeśli taki osobnik w średnim wieku jeździ jak by chciał a nie mógł to tu jest uż jakaś kpina. Mnie najbardziej wkurza gdy stoje na światła i włącza się zielone i delikwent ślamazarnie wrzuca bieg i powoli sobie zaczyna ruszać jak by był sam na drodze. Po nim przejadą może z dwa auta jeszcze.. We Wrocku za takie coś można nawet dostać po mordzie..

W ogóle w Bolesławcu mało który kierowca słyszał o czymś takim jak płynność ruchu już nie mówiąc właśnie o dynamice. Na spacer to się idzie do parku!

Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego. Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
2820
#k1p nieaktywny
17 października 2011r. o 22:59
Fajny patent na to widziałam we Wrocku (na niektórych skrzyżowaniach) i w Zielonej Górze. Zegar odlicza sekundy do zapalenia się zielonego światła. Większość to mobilizuje do gotowości.
Hemi, masz szczęście, że w niedzielę rano zapomniałam komórki i nie cyknęłam fotki jednego srebrnego pojazdu, który stał na Słowackiego. To dopiero obciach takim brudasem parkować w niedzielę w centrum :P

Dopisane 17.10.2011r. o godz. 22:05:

Jeśli chodzi o płynność i spryt, długo można by pisać...
Dzisiejszy patent: jadę ulicą Polną w kierunku Modłowej (skrzyżowanie z obwodnicą). Ruch jak w Rzymie. Jadą auta obwodnicą, ale w odległości pozwalającej mi pokonać skrzyżowanie. Ja skręcam w lewo w strone Opałkowej. Z naprzeciwka, od strony Zehndera jedzie "baba" i też skręca w Opałkową. Widząc jej kierunkowskaz, i pozorne zdecydowanie, wkraczam na skrzyżowanie i umożliwiam jej wjazd, bo przecież ma pierwszeństwo. A ona stoi...i się gapi...jak wół na malowane wrota...
Postałyśmy tak w pełnym skupieniu, popatrzyłyśmy na siebie i widząc, że mimo moich gestów zachęcających tą panią do jazdy, nic z tego nie będzie, ruszyłam jako pierwsza...
W jej oczach pewnie stałam się chamem za kierownicą wymuszającym pierwszeństwo... A tak naprawdę tej pani zabrakło odwagi, sprytu i spokojnej oceny sytuacji. Aby sprawnie poruszać się po mieście, należy myśleć taktycznie.
Oj, jak wielu z nas tego nie potrafi :-)

Dopisane 17.10.2011r. o godz. 22:59:

Mistrz le baronem. Niby jeden taki w okolicy i pewnie dlatego właściciel poczuł się wyjątkowo i stanął tam gdzie stanął...
A za nim, zaledwie 10 metrów dalej tir, a nawet dwa by się zmieściły...
Ale jak to?? Pan z czerwonego cabrio taki kawał szedłby do Brico?? Toż to nie przystoi...[img=1318885120_2lorfso.jpg]
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.