~ napisał(a): To znaczy że co piszą że najniższa krajowa a w rzeczywistości jest o połowę mniej???
~- napisał(a): Czy wyrobisz normę czy nie to i tak dostaniesz najniższą krajową:)
~ napisał(a): ale skoro twierdzą że kierownik daje na maszyny ciagle inne tak żeby nie wyrobić tej normy to jak to jest tak naprawdę.Nie wiem o co chodzi z tym zakładek złożyłam tam podanie ale jak czytam to zastanawiam się co zrobić jak zadzwonią z propozycja.Mam rodzinę i zawsze lepiej zarobić nawet tą najniższą krajową ale gorzej jak jej się nie da zarobić.
TOjsienka napisał(a): No z tymi akordami to jest tak przynajmniej powiem jak kiedyś tam było ze mną i z dwiema innymi koleżankami.Zapierdzielałyśmy jak motorki mając motywacje z zapewnień o ładnej wypłacie.Doszło do tego że robiłyśmy prawie dwieście procent normy a można było jeszcze więcej z tym że dawałyśmy fory młodszym pracownicom.
Przyszedł 10-ty my swięta trójca do bankomatu po robocie a tam wszystkie po 100 zł więcej tylko.No to my nalot do biura na drugi dzień co to ma być a się okazało że musieli by nam za dużo zapłacić to cofnęli normy o miesiąc tak jak byśmy wyrabiały tylko norme a dali stówę na pocieszenie.
Gdyby nie zaleciał w kulki można by było jeszcze więcej a tak na drugiej zmianie godzina 20 to my kawka i fajeczka i mieliśmy gdzieś że terminy ich gonią nas nic już nie goniło.
Wrogów sobie tylko narobiłyśmy przed innymi dziewczynami które ledwo robiły nową normę.