Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Porodówka w Bolesławcu

~;) niezalogowany
10 stycznia 2013r. o 19:55
rodzilam 4 lata temu w boleslawcu mialam cc ze wskazan okulistycznych ani razu nie uslyszalam od lekarzy ze jestem mloda i powinnam rodzic naturalnie. miesiac przed porodem bylam na obserwacji trzy dni i wtedy juz pani ordynator umowila mnie na wyznaczony termin cc. polozne byly mile dwoch aneztezjologow rowniez podczas cc zartowali do mnie poprawiali wlosy od razu pokazali mi syna. nie narzekam wiec na boleslawiec aha syna odwozilam do pielegniarek kiedy chcialam odpoczac czy na karmienie bo nie bylo od razu pokarmu i nigdy zlego slowa nie powiedzialy pielegniarki z noworodkow. mysle ze narzekaja panikary a przeciez musi bolec to naturalne. pozdrawiam
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ niezalogowany
10 stycznia 2013r. o 20:23
~;) napisał(a): rodzilam 4 lata temu w boleslawcu mialam cc ze wskazan okulistycznych ani razu nie uslyszalam od lekarzy ze jestem mloda i powinnam rodzic naturalnie. miesiac przed porodem bylam na obserwacji trzy dni i wtedy juz pani ordynator umowila mnie na wyznaczony termin cc. polozne byly mile dwoch aneztezjologow rowniez podczas cc zartowali do mnie poprawiali wlosy od razu pokazali mi syna. nie narzekam wiec na boleslawiec aha syna odwozilam do pielegniarek kiedy chcialam odpoczac czy na karmienie bo nie bylo od razu pokarmu i nigdy zlego slowa nie powiedzialy pielegniarki z noworodkow. mysle ze narzekaja panikary a przeciez musi bolec to naturalne. pozdrawiam

No widzisz,dobrze trafiłaś,ja nie miałam tyle szczęścia, zlekceważono mnie, nie panikowałam ,nie szalałam ,nie wyłam,ale w domu odeszły mi wody i zanim trafiłam na porodówke minęła dobra godzina,nie mogłam urodzić o własnych siłach ,dziecko było bardzo duże,miałam wpis na karcie do cesarki ,poza tym chore oczy .Nie zrobiono zabiegu ,nie wiem dlaczego,ciągnięto kleszczami,dziecko było pokaleczone,juz nie wspomne jak ja byłam pocięta,były komplikacje póżniej , po porodzie ,ze mną ,z dzieckiem.to koszmar ,którego nie zapomnę nigdy,a przecież cesarskie cięcie sprawiłoby ,że ani ja ,ani dziecko nie musielibyśmy przejść takiej gehenny,byłam prawie nieprzytomna,nie pamiętam ,żeby pokazano mi dziecko ,oczy miałam zalane krwią z wysiłku,miałam jakieś silne drgawki ,byłam zimna,to było piekło.To był mój drugi poród,pierwszy był nie lepszy,lekarze wiedzieli o tym ,to juz był powód do cc,a jednak skazali mnie i dziecko na tyle cierpienia.Poprzednio woleli mi dziecko połamać niz zrobić cesarkę.Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem.Do dziś na widok kobiety w ciąży ogarnia mnie przerażenie i na widok szpitala w Bolesławcu.Pozdrawiam.
~ niezalogowany
10 stycznia 2013r. o 20:34
Akurat wody odeszły mojej przyjaciółce. Już jest w drodze do szpitala. Mieszka w Bolesławcu, tu jest zameldowana od dziecka, tu wróci po porodzie. Jednak rodzić postanowiła w Szpitalu we Wrocławiu. Właściwe od tygodnia już we Wrocławiu czekała "na znak". Nie ryzykowała , że do szpitala nie zdąży.
Wybrała Wrocław . Dla swojego dziecka. Dziś mamy takie prawo. Rodzić po Ludzku . Tam, gdzie mamy na to ochotę.Zostawiam bez komentarza dlaczego Wrocław.
~ niezalogowany
10 stycznia 2013r. o 21:00
~ napisał(a): Akurat wody odeszły mojej przyjaciółce. Już jest w drodze do szpitala. Mieszka w Bolesławcu, tu jest zameldowana od dziecka, tu wróci po porodzie. Jednak rodzić postanowiła w Szpitalu we Wrocławiu. Właściwe od tygodnia już we Wrocławiu czekała "na znak". Nie ryzykowała , że do szpitala nie zdąży.
Wybrała Wrocław . Dla swojego dziecka. Dziś mamy takie prawo. Rodzić po Ludzku . Tam, gdzie mamy na to ochotę.Zostawiam bez komentarza dlaczego Wrocław.

Pochwalam ten wybór,ja niestety nie miałam wyboru,ale naiwnie wierzyłam ,że nikt nie chce mi zrobić krzywdy ani mojemu dziecku,myliłam się.lekarze byli żli i nienawidzieli mnie ,że nie mam sił urodzić.Według nich powinnam szybko jak z karabinu "wystrzelić" tym dzieckiem ,żeby nikt koło mnie nie musiał się napracować.A co się póżniej nasłuchałam..Dziewczyny,matki ,wszędzie ,tylko nie w Bolesławcu.Twojej przyjaciółce .życzę prawdziwych przeżyć macierzyńskich ,jakie mi niestety zostały odebrane],szczęśliwego rozwiązania w każdym znaczeniu tego słowa,:}
~ niezalogowany
10 stycznia 2013r. o 21:19
Za kilka godzin mam nadzieję powitamy Nową Istotkę !
~ niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 7:47
~ napisał(a):
~ napisał(a): Akurat wody odeszły mojej przyjaciółce. Już jest w drodze do szpitala. Mieszka w Bolesławcu, tu jest zameldowana od dziecka, tu wróci po porodzie. Jednak rodzić postanowiła w Szpitalu we Wrocławiu. Właściwe od tygodnia już we Wrocławiu czekała "na znak". Nie ryzykowała , że do szpitala nie zdąży.

Pochwalam ten wybór,ja niestety nie miałam wyboru,ale naiwnie wierzyłam ,że nikt nie chce mi zrobić krzywdy ani mojemu dziecku,myliłam się.lekarze byli żli i nienawidzieli mnie ,że nie mam sił urodzić.Według nich powinnam szybko jak z karabinu "wystrzelić" tym dzieckiem ,żeby nikt koło mnie nie musiał się napracować.A co się póżniej nasłuchałam..Dziewczyny,matki ,wszędzie ,tylko nie w Bolesławcu.Twojej przyjaciółce .życzę prawdziwych przeżyć macierzyńskich ,jakie mi niestety zostały odebrane],szczęśliwego rozwiązania w każdym znaczeniu tego słowa,:}

wy to laski macie wyobraźnię. lekarz cię nienawidził??? kobieto ty jesteś kolejną rodzącą i tyle. a co się nasłuchałaś i od kogo bo tego też jestem ciekawa . podaj chociaż imiona . tam każdy nosi identyfikator więc pewnie jak taka spostrzegawcza w rozpracowaniu uczuć do ciebie jesteś to takie coś też zauważyłaś
~ niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 7:50
a zastanów się nad tym co piszesz wierzyłaś że nikt ci nie chce krzywdy zrobić i się pomyliłaś????? paranoja. to oni tam już czekają żeby załatwić następną matkę i nastepne dziecko??? to tam pracują psychopaci???
~kasia niezalogowany
11 stycznia 2013r. o 10:58
o matko! czytam te komentarze i za glowe sie lapie! po pierwsze niech sie moze wypowiadaja mamy, ktore rodzily w b-cu, a nie kolezanki kolezanek i sfrustrowane panie podsycajace nagonke na boleslawiecka porodowke. Otoz ja rodzilam w b-c calkiem niedawno i owszem porod byl ciezki i bolesny, a ja po wszystkim mialam mega drgawki i omdlenia ale czy to wina lekarzy? przeciez to jest fizjologia! porody sa ciezkie i wyczerpujace - tak juz jest i nawet najlepszy lekarz chocby na rzesach stanal nie spowoduje, ze pojdzie lekko i bezbolesnie! a tak wlasnie wiekszosc panicznie przerazonych pan chcialaby rodzic. a na boleslawieckiej porodowce zarowno panie polozne jak i lekarze wkladaja ogrom serca w swoja prace! jestem im ogromnie wdzieczna za opieke i pomoc. i NAPRAWDE realizowany jest program 'rodzić po ludzku'. ja przy kolejnej ciazy bez wahania wybiore nasz szpital!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza