T napisał(a): Strach otwiera droge do wielu problemow ludzkich wlacznie zdrowotnych. Nasze cialo stworzone jest z garstki skladnikow znalezionych w glebie i to co jest w glebie nie jest w stanie nam zaszkodzic. Pod warunkiem oczywiscie,ze mamy jako duchowi przedstawiciele Boga wladze nad tymi elementami. Strach przed np zatruciem lub choroba powoduje zaklocenie funkcji naszego organizmu i to zaklocenie widzimy jako chorobe. Tysiace lat temu, Hiob (Biblia) doswiadczyl tego czego sie bal. Nawet nauki medyczne potwierdzaja,ze obawy i niepokoje powoduja wiele problemow ze zdrowiem. Naszym wrogiem sa sily niewidzialne wplywajace na nasze zachowanie,emocje, i decyzje, a nie skladniki gleby i z pewnoscia nie ludzie. Gleba i cale stworzenie chce zyc i czeka az sie ludzie opamietaja ,przejrza na oczy, i pojednaja z Bogiem.Tak, ze nie straszcie ludzi tylko przyprowadzcie ich do Jezusa Chrystusa bo to jest jedyne rozwiazanie na wszystkie ludzkie problemy. Hallelujah!
Nie wiem czy znasz dowcip o czlowieku ktory tonal w morzu..najpierw Bog podeslal mu belke czy tam deske , pozniej statek z zaloga ktora mogla go ocalic..ale nie! Czlowiek ten czekal ze Bog..Osobiscie przyjdzie i poda mu reke..jak to sie skonczylo ..wiemy:)
Jak mozna wierzyc W Ducha Swietego i nie wierzyc w to , ze rozne sa sposoby Jego dzialania. Bog obiecal ze zniszczy wszystkich ktorzy rujnuja ziemie , czyli dopuscil mysl , ze jest zanieczyszczana tak?Nikt tu nikogo nie straszy Kochana... Byc moze to jest wlasnie ''kolo ratunkowe''..dla skazonego srodowiska?
Bóg postanowił, by Ziemia była domem szczęśliwych i doskonałych ludzi (Ps 37:11; 115:16; Iz 45:18; Obj 21:3, 4)
Mysle jednak ze nie doczytalas tematu i serdecznie Cie zachecam.Chemtrails powoduje wlasnie to o czym piszesz.. nasze zachowanie,emocje, i decyzje..a Hiob hmmm ..
'' Hiob na to odpowiedział: "Podobnie mówiono mi często. Zamiast koić, wszyscy dręczycie. Czy koniec już pustym dźwiękom? Co skłania cię do mówienia? I ja bym przemawiał podobnie, ale gdy role zmienimy. Mowy bym do was układał, kiwałbym głową nad wami. Pocieszałbym was ustami, nie skąpiłbym słów współczucia. Lecz cierpień nie stłumię słowami.
Czy odejdą ode mnie, gdy zmilknę?''(Hi 16:1-6)
Jezus nigdy nie kazał wierzyć w Bliskość swego powtórnego przyjścia na podstawie jednego zauważonego znaku.W Biblii poswieconych jest tym znakom ok 100 tekstow!Na pewno dobrze o tym wiesz i tym..ze wszystkie one wystapia jednoczesnie:)
Poza tym uwazam ze kazdy ma osobisty kontakt z Bogiem i raczej ci ''ostatni beda pierwszymi'' ...
''Biada wam, uczeni w Piśmie i faryzeusze, obłudnicy, bo obchodzicie morze i ziemię, żeby pozyskać jednego współwyznawcę. A gdy się nim stanie, czynicie go dwakroć bardziej winnym piekła niż wy sami'' Mt. 23:15