assassin napisał(a): Witam, przymierzam się do remontu silnika - Regeneracja turbiny, wymiana paska rozrządu, czyszczenie odmy, pewnie zawory no i co tam jeszcze będzie trzeba. Kogo polecacie ??? Może jest ktoś kto remontuje francuskie samochody ????
~karl napisał(a): mechanik w kruszynie nowo otwarty zakład koło ammy szczerze polecam.szybko,dobrze i niedrogo.
~Majsterek napisał(a): sentinel zapewne jeździ autkiem z grupy vw z silnikiem prawdopodobnie 1,9 tdi. Te silniki zasilane są pompą wtryskową BOSCH VP37 z elektronicznym nastawnikiem, która przy większych przebiegach ulega zużyciu i nie jest w stanie ustawić dawki rozruchowej. Są jednak proste sposoby na zwalczenie tej dolegliwości niedużym kosztem.
hemi napisał(a): są warsztaty ,które się reklamują,a i są warsztaty,które reklamy nie potrzebują,bo pocztą pantoflową jest info iż warto i jest dobrze.
Dzisiejszy przykład:kolega był z autem Passat B5FL u mechanika ,który jest bardzo polecany w kwestii uszczelki pod głowicą i niby ok,ale był u mego mechanika,który mu dokładnie naświetlił sytuację i...się okazało,że "spec" pewne rzeczy pomija,lub ładnie to nazywając po prostu nie bierze tego pod uwagę...
Nie rzucam nazwiskami,bo mój mechanik nie potrzebuje reklamy,klientów ma od cholery.
A osoba "spec" nie chcę mu robić antyreklamy..
Szkoda,że tu może się wypowiedzieć każdy anonim,bo równie dobrze mogę z kilku kompów napisać ,że pan X jest partaczem,a równie dobrze mogę być mechanikiem wywalonym za partactwo w warsztacie pana X...