Dzięki za pomoc z pozbieraniu nakrętek które się rozsypały na ulicy :) dobrze że ze mną poszłaś :D
Dopisane 07.09.2011r. o godz. 14:31:
~Aga napisał(a): Zbieram twardo nakrętki, może ich wiele nie mam ale nakrętka do nakrętki..
Mam tylko takie pytanie. Czytałam że te nakrętki są później sprzedawane i z tego zbiera się pieniążki. Moje pytanie brzmi, skoro skupują nakrętki jako plastik to czy muszą to być TYLKO nakrętki? Różnego innego plastiku jest przecież dużo i więcej waży..
Tak,to muszą być nakrętki,wrzucamy też plastikowe buteleczki po lekach,opakowania po tabletkach musujących(te długie plastikowe)
Ostatnio ktoś nam przywiózł kilka worków takich dużych niebieskich ,to nie są nakrętki ale coś jakby opakowania po plastrach,dokładnie nie wiem z czego to i one mają w środku gumowe uszczelki czy coś takiego,plastik jest dobry ale nie mogą być ponieważ tej gumy nie można wyciągnąć.Postaram się później wrzucić zdjęcie to będzie wiadomo o co chodzi.Nakrętki mogą być wszystkie,tylko plastik bo często się znajduje metalowe kabzle czy zakrętki od soków.