Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Pomóżmy Dominikowi - Zbierajmy plastikowe nakrętki na rehabilitację.

~Aga niezalogowany
6 września 2011r. o 16:34
Zbieram twardo nakrętki, może ich wiele nie mam ale nakrętka do nakrętki..
Mam tylko takie pytanie. Czytałam że te nakrętki są później sprzedawane i z tego zbiera się pieniążki. Moje pytanie brzmi, skoro skupują nakrętki jako plastik to czy muszą to być TYLKO nakrętki? Różnego innego plastiku jest przecież dużo i więcej waży..
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
2087
#Wikunia nieaktywny
6 września 2011r. o 20:21
MAMA.DOMINIKA napisał(a): Będę jutro ,pozdrawiam :) Dopisane 06.09.2011r. o godz. 15:40:Serdeczne podziękowania dla sklepu Carrefour ,szczególnie dla pani Ani i pana Łukasza :) Dopisane 06.09.2011r. o godz. 15:41:[img=1315316479_knr93eu.jpg]Dopisane 06.09.2011r. o godz. 15:42:Pozdrowienia od Dominika dla wszystkich zbierających nakrętki :)

dziękujemy Dominiku i również Cię pozdrawiamy :)

http://www.facebook.com/Krawiectwo.Melanii http://wikuniakwl02.wpiernicz.pl/vs
5891
#MAMA.DOMINIKA nieaktywny
7 września 2011r. o 14:31
Dzięki za pomoc z pozbieraniu nakrętek które się rozsypały na ulicy :) dobrze że ze mną poszłaś :D

Dopisane 07.09.2011r. o godz. 14:31:

~Aga napisał(a): Zbieram twardo nakrętki, może ich wiele nie mam ale nakrętka do nakrętki..
Mam tylko takie pytanie. Czytałam że te nakrętki są później sprzedawane i z tego zbiera się pieniążki. Moje pytanie brzmi, skoro skupują nakrętki jako plastik to czy muszą to być TYLKO nakrętki? Różnego innego plastiku jest przecież dużo i więcej waży..

Tak,to muszą być nakrętki,wrzucamy też plastikowe buteleczki po lekach,opakowania po tabletkach musujących(te długie plastikowe)
Ostatnio ktoś nam przywiózł kilka worków takich dużych niebieskich ,to nie są nakrętki ale coś jakby opakowania po plastrach,dokładnie nie wiem z czego to i one mają w środku gumowe uszczelki czy coś takiego,plastik jest dobry ale nie mogą być ponieważ tej gumy nie można wyciągnąć.Postaram się później wrzucić zdjęcie to będzie wiadomo o co chodzi.Nakrętki mogą być wszystkie,tylko plastik bo często się znajduje metalowe kabzle czy zakrętki od soków.

~ niezalogowany
7 września 2011r. o 16:05
z miłą chęcią włączam sie do akcji ;)
2087
#Wikunia nieaktywny
7 września 2011r. o 21:25
MAMA.DOMINIKA napisał(a): Dzięki za pomoc z pozbieraniu nakrętek które się rozsypały na ulicy :) dobrze że ze mną poszłaś :D

polecam się na przyszłość ;)

dziś już dotarły do nas kolejne nakrętki :) w sumie dwie zrywki wyszły :)

http://www.facebook.com/Krawiectwo.Melanii http://wikuniakwl02.wpiernicz.pl/vs
2497
#toudi140 nieaktywny
7 września 2011r. o 22:09
MAMA.DOMINIKA napisał(a): Dzięki za pomoc z pozbieraniu nakrętek które się rozsypały na ulicy :) dobrze że ze mną poszłaś :D Dopisane 07.09.2011r. o godz. 14:31:
~Aga napisał(a): Zbieram twardo nakrętki, może ich wiele nie mam ale nakrętka do nakrętki..

Tak,to muszą być nakrętki,wrzucamy też plastikowe buteleczki po lekach,opakowania po tabletkach musujących(te długie plastikowe)
Ostatnio ktoś nam przywiózł kilka worków takich dużych niebieskich ,to nie są nakrętki ale coś jakby opakowania po plastrach,dokładnie nie wiem z czego to i one mają w środku gumowe uszczelki czy coś takiego,plastik jest dobry ale nie mogą być ponieważ tej gumy nie można wyciągnąć.Postaram się później wrzucić zdjęcie to będzie wiadomo o co chodzi.Nakrętki mogą być wszystkie,tylko plastik bo często się znajduje metalowe kabzle czy zakrętki od soków.

chodzi pewnie o to że nakrętki sa z plastiku grupy hdpe , z tego samego plastiku sa robione zderzaki i nadkola do niektórych marek pojazdów ale pewnie z okazji gabarytów nie sa tak chętnie zbierane , jeśli faktycznie chodzi o plastik hdpe to bardzo ważna wiadomość dla wszystkich zbierających , kubeczki z actimela tez sa z plastiku hdpe .

niech to piorun trzaśnie ...
~ana niezalogowany
8 września 2011r. o 11:30
w górę :]
4314
#wiewióra nieaktywny
8 września 2011r. o 11:31
Jutro razem z synem zaniesiemy dwa worki nakrętek do przedszkola nr4.Nawet nie wiedziałam że tam jest zbiórka dla Dominika ale dziś zobaczyłam i mój syn bardzo się ucieszył że będzie mógł jutro zapełnić pojemnik nakrętkami:)

PRZYJACIEL To nie ktoś,kto zawsze mówi Ci to ,co chcesz usłyszeć,ale ktoś kto Ci przypier.oli jak zaczniesz rujnować sobie życie!!!!!!!!!!!
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo