Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

~ana niezalogowany
3 lipca 2011r. o 14:45
przed chwilą był tel . osoby zainteresowanej Batonikiem - nie zdązyłam zdjąć ogłoszenia......... :|
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5681
#delikatna nieaktywny
3 lipca 2011r. o 15:36
~ napisał(a):
Sekkmet napisał(a): Bardzo proszę o kulturę dyskusji. Zabieram się za moderowanie tego tematu.
Osoby, które nie chcą pomagać proszę chociaż by nie przeszkadzały.
Co do piesków wywiezionych do Niemiec proszę o namiary, jeśli będzie tam Batonik to spróbuję go stamtąd zabrać na dom tymczasowy.

mogę wiedzieć po co wozić psiaka w te i nazad? jaki to sens?
masz dla niego nowy dom? pewnie nie , ale zaś trzeba postawić na swoim. czy z głowa czy bez, ale po swojemu.
nie rozumiem takiego postepowania.

ale się uśmiałam.
jak psy wyjadą to nagle chcecie pomagać. domy dla nich macie itp.
wielu ludzi jedzie do schroniska i bierze psa bez waszego udziału i jakoś bez problemu żyją pod jednym dachem, a wy chcecie wmówić, że jesteście nie zastąpione.
mam pytanie: czy macie jakieś wykształcenie związane z chowem, psychologią, szkoleniem, leczeniem, dobrostanem zwierząt itd.?? pytanie skierowane do wszystkich "wolontariuszy, którzy tak "mądrze" się tu wypowiadają. jestem bardzo ciekawa.
524
#Sekkmet nieaktywny
3 lipca 2011r. o 15:39
Nie jestem wolontariuszką w Zieleń Planie.
Mam doświadczenie jako kierownik jednego ze schronisk dla bezdomnych zwierząt w Polsce, oraz należę do jednego z oddziałów Straży Ochrony Zwierząt

Zmoderowano 03.07.2011 godz.15:42 - powód: (Sekkmet)

See You Later Aligator
~ niezalogowany
3 lipca 2011r. o 15:44
delikatna napisał(a):
mam pytanie: czy macie jakieś wykształcenie związane z chowem, psychologią, szkoleniem, leczeniem, dobrostanem zwierząt itd.?? pytanie skierowane do wszystkich "wolontariuszy, którzy tak "mądrze" się tu wypowiadają. jestem bardzo ciekawa.

Jak rozumiem, Ty wypowiadasz się "MĄDRZE" tylko na tematy związane tylko swoim wykształceniem :)
Szkoda , że tylko wtedy :P
5681
#delikatna nieaktywny
3 lipca 2011r. o 15:58
zawsze to samo. konkretne pytanie, a odpowiedź wymijająca, ale dziękuje i za nią.
oczywiście mnie to nie przekonuje co do kompetencji, bo bycie kierownikiem nic mi nie mówi. dlatego, że znam nie jedno schronisko, w którym zatrudnione są osoby, bo jakieś muszą być zatrudnione. głównie nie maja pojęcia o rzeczach, o które pytałam.
podobnie jest z ZP. powierza się psy firmie, która nie ma nikogo przeszkolonego w temacie zwierząt, gdzie może przyjść każdy i grać psychologa zwierząt.
straż dla zwierząt to też żadne kompetencje, bo należeć może każdy. zresztą o samym komendancie było głośno nie raz jaki z niego obrońca zwierząt (wyrzucenie psa przez okno itp.) i co robi z wpłacanymi pieniążkami na zwierzaki.
p.s. do pań "wolontariuszek". proponuję zapoznać się z ustawą o wolontariacie. na pewno po przeczytaniu pierwszych punktów i zrozumieniu ich zobaczycie, że z wolontariatem za wiele wspólnego nie macie. dla mnie to wygląda na zbyt gorliwe hobby.

Dopisane 03.07.2011r. o godz. 15:57:

~ napisał(a):
delikatna napisał(a):

Jak rozumiem, Ty wypowiadasz się "MĄDRZE" tylko na tematy związane tylko swoim wykształceniem :)
Szkoda , że tylko wtedy :P

nie jestem osobą nieomylną, ale po waszych postach można stwierdzić, że pozjadałyście rozumy wszystkie możliwe.
jeżeli gdzieś sie mylę i pokażesz mi to, to na pewno nie będę jak wy tutaj cały czas twierdzić, że cały świat się na mnie zawziął.
potrafię przyznać rację i przeprosić, a wy tylko twierdzić, że wszyscy was atakują, kłamią, obrażają a same co??
pozdrawiam

Dopisane 03.07.2011r. o godz. 15:58:

proponuję nakarmić psa :D :D :D :D :D

http://www.bolec.info/index.php?boleslawiec=forum&forum=9&act=showtopic&topic=43286&strona=last
~ niezalogowany
3 lipca 2011r. o 15:59
delikatna napisał(a): zawsze to samo. konkretne pytanie, a odpowiedź wymijająca, ale dziękuje i za nią.

Nie jestem osobą , do której skierowałaś pytanie, dlaczego więc traktujesz moją wypowiedź jako odpowiedź na swoje pytanie?? :)
~ niezalogowany
3 lipca 2011r. o 16:05
delikatna napisał(a):
nie jestem osobą nieomylną, ale po waszych postach można stwierdzić, że pozjadałyście rozumy wszystkie możliwe.
jeżeli gdzieś sie mylę i pokażesz mi to, to

Twierdzę , że się mylisz pisząc , że tylko wykształcenie pozwala się "MĄDRZE" wypowiadać w tematach, o których wspomniałaś w swoim poście. :)
Czyżbyś nie zrozumiała?? :)
524
#Sekkmet nieaktywny
3 lipca 2011r. o 16:08
delikatna napisał(a): zawsze to samo. konkretne pytanie, a odpowiedź wymijająca, ale dziękuje i za nią.
oczywiście mnie to nie przekonuje co do kompetencji, bo bycie kierownikiem nic mi nie mówi. dlatego, że znam nie jedno schronisko, w którym zatrudnione są osoby, bo jakieś muszą być zatrudnione. głównie nie maja pojęcia o rzeczach, o które pytałam.
podobnie jest z ZP. powierza się psy firmie, która nie ma nikogo przeszkolonego w temacie zwierząt, gdzie może przyjść każdy i grać psychologa zwierząt.
straż dla zwierząt to też żadne kompetencje, bo należeć może każdy. zresztą o samym komendancie było głośno nie raz jaki z niego obrońca zwierząt (wyrzucenie psa przez okno itp.) i co robi z wpłacanymi pieniążkami na zwierzaki.
p.s. do pań "wolontariuszek". proponuję zapoznać się z ustawą o wolontariacie. na pewno po przeczytaniu pierwszych punktów i zrozumieniu ich zobaczycie, że z wolontariatem za wiele wspólnego nie macie. dla mnie to wygląda na zbyt gorliwe hobby.

Pierwsze słyszę, że do SOZu może każdy wstąpić, u mnie nie można. A skąd Ty znasz nie jedno schronisko? Jeździsz po Polsce i oceniasz? "Moje" nie było i nie jest prowadzone przez przypadkowych ludzi, nie jest też prowadzone przez firmę tylko organizację pozarządową z długoletnim stażem i sukcesami. Pracownicy i wolontariusze są regularnie szkoleni, ostatnie szkolenie prowadzone przez fundację ROTT, które pewnie też dla Ciebie nic nie znaczy, bo znasz wiele organizacji.
Nie wiem o co Ty pytasz pracowników i jakich, jeśli pytasz pracownika porządkowego o szanse pełnosprawności psa po pękniętej miednicy w wyniku potrącenia samochodem to nie dziw się, że nie zna odpowiedzi. Jeśli pytasz młodszego wolontariusza np o zachowanie na interwencjach to też nie będzie wiedzieć. W schroniskach są pracownicy porządkowi, pracownicy, którzy jeżdżą na interwencje, są pracownicy biurowi odpowiedzialni np za rozliczanie dotacji, tworzenie przetargów na karmę czy leczenie weterynaryjne, są pracownicy odpowiedzialni za obchody wśród zwierząt i współpracę z weterynarzem, są młodsi wolontariusze, starsi, opiekunowie wiat, koordynatorzy wolontariuszy...koordynator wolontariuszy ma wiedzieć jak zachowywać się względem psa, ma nauczyć wolontariuszy zachowania względem, postawy, wytłumaczenia dlaczego psu nie wolno patrzeć w oczy, dlaczego do psa najlepiej stawać profilem, nie pochylać się nad nim, co zrobić w przypadku kiedy widzisz dwa gryzące się psy...Schroniska nie współpracują z innymi organizacjami i specjalistami...
Ciebie się nie da zadowolić, pewnie gdybym Ci pokazałą dyplom COAPE, Alteri czy Psia Wachta to i tak byłoby to dla Ciebie nic nie warte

To co Ty nazywasz gorliwym hobby spowodowało, że dziewczyny znalazły dom dla wielu psów, poświęcają swój czas, pieniądze, angażują się, chcą mimo jadu innych osób zmienić los każdego psa, a Ty jesteś jak widać recenzentem schronisk i umiejętności, aż dziw, że sama nie pracujesz ze zwierzętami

See You Later Aligator
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza