Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

~ niezalogowany
5 lipca 2011r. o 13:53
meduza napisał(a): Wymogi dot. transportu zwierzat z krajow UE do Niemiec przez fundacje itp.
Dies bedeutet konkret, dass Vereine die Tiere aus dem EU-Ausland nach Deutschland verbringen wollen, folgende tierseuchenrechtlIche Bedingungen erfüllen müssen:

1) Sie müssen sich registrieren lassen (§ 4 Binnenmarkt-Tierseuchenschutzverordnung).
Rejestracja urzedowa fundacji/organizacji PRZED rozpoczeciem dzialalnosci !

2) Die Hunde müssen innerhalb von 24 Stunden vor Transport der im jeweiligen Land zuständigen Stelle zur klinischen Untersuchung vorgestellt und die Untersuchung muss im Teil IX des Heimtierpasses eingetragen werden.
Kliniczne badanie psow 24 godz. przed transportem , wynik badan wpisany w paszport UE !

3) Der Transport muss von der zuständigen Stelle im Herkunftsland über das EDV-Verfahren der EU "Traces" an die Veterinärbehörde des Bestimmungsortes gemeldet werden.
Transport musi zostac zgloszony w Polsce PIW ktory poprzez system Traces dalej zawiadamia PIW w Niemczech !

4) Eine ausgedruckte und durch die zuständige Stelle unterschriebene Gesundheitsbescheinigung (Traces-Meldung) muss den Transport begleiten. Przewoznik musi dysponowac wydrukowanym i przez odpowiednie sluzby wet. podpisanym zaswiadczeniem o zdrowiu zwierzat (Traces) !

Mit Erlass vom 24.05.2011 hat das Ministerium für Ernährung und Verbraucherschutz Baden-Württemberg die Veterinärämter des Landes angewiesen, entsprechend zu verfahren.
Rozporzadzenie z dnia 24.05.2011 ministerstwa w Baden-Württemberg do wszystkich urzedow weterynaryjnych w kraju.
(TRACES-Meldungen und §11-Genehmigungen für Handel mit Wirbeltieren auch für Tierschutzvereine
EU-Verordnung 388/2010
http://zergportal.de/pdf/BMELV_Antwort_Einfuhr_und_Tranport_von_Heimtieren_ZERGportal.pdf)

Czy transport psow z Polski do Niemiec przez Apostoluk/jej meza byl zaopatrzony we wszystkie w.w. dokumenty (1 -4) ?

dlaczego pytania kierujesz do forumowiczów??
idź do urzędu i zapytaj. skąd my mamy wiedzieć??
jeżeli uważasz, że ta pani i urząd złamali prawo to zgłoś to odpowiednim organom ścigania, bo takie sugerowanie, że jest coś nie tak jak powinno to tylko dzieciom oczy zamydli.
widać, że was przepisy nie muszą obowiązywać jeżeli bez sprawdzenia czegokolwiek wypisujecie różne rzeczy na forum, rządając, aby inni byli czyści jak łza wobec prawa.
każdy dobrze wie, że nie jedna procedura jest bez sensu i jeżeli można w jakikolwiek sposób (prawny) ją obejść to się tak robi.
największym absurdem jest choćby wezwanie karetki. najpierw się przedstaw itd. pogadaj itp. a następnie może wyślą karetkę. meduza oby ciebie kiedyś coś takiego nie spotkało.

p.s. sugerując, że było coś nie tak z tym wywozem psów i tak to roztrząsając, chcecie chyba z tego aferę międzynarodową zrobić. w końcu zamieszane są co najmniej dwa kraje.
myślałyście może o wstąpieniu do PIS. na pewno miałybyście robotę przy boku macierewicza.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
6930
#meduza nieaktywny
5 lipca 2011r. o 13:55
"az do czasu, kiedy urodziłam własne dzieci i wtedy zrozumiłam,że zwierze to tylko zwierzę."

Lepiej bylo dzieci nie rodzic jesli sie nagle z takim nastawieniem do zwierzat odnosisz ! Co ma piernik do wiatraka ???
Dzieci to dzieci, a zwierzeta to zwierzeta.

Tutaj jest watek poswiecony psom, nie dzieciom !
~podpisuję się niezalogowany
5 lipca 2011r. o 13:56
~zniesmaczona napisał(a): Kiedys tez byłam "psiarą" i litowałam się nad każdym napotkanym zwierzakiem (sama mam w domu znajdę), cierpiałam razem z tymi zwierzętami,płakałam nad ich cięzkim losem, dokarmiłam koty,psy, gołebie itd....az do czasu, kiedy urodziłam własne dzieci i wtedy zrozumiłam,że zwierze to tylko zwierzę. Jak ja nie dam bezdomnemu psu jeść to da ktos inny,a jak będzie głodne moje dziecko to nikt o to nie zadba, co nie zmienia faktu,że nadal lituje się nad biednymi i krzywdzonymi zwierzętami,ale mam juz do tego zdrowe i racjonalne podejście.
Piszecie tu ciagle o adopcjach, wywozie psów z Bolesławca do innych schronisk...taka kolej rzeczy.Chyba lepiej,że wyjeżdżają stąd niz żeby zostały juz na wstępie po złapaniu poddane eutanazji!
Pomagac to jedna rzecz,a miec na tym punkcie "zajoba" to juz zupełnie inna sprawa.

zgadzam się w 100 %.
bardzo mądra wypowiedź.
~ niezalogowany
5 lipca 2011r. o 14:02
meduza napisał(a): "az do czasu, kiedy urodziłam własne dzieci i wtedy zrozumiłam,że zwierze to tylko zwierzę."

Lepiej bylo dzieci nie rodzic jesli sie nagle z takim nastawieniem do zwierzat odnosisz ! Co ma piernik do wiatraka ???

dziecko weź na wstrzymanie. skąd tyle agresji u was "wrażliwych" na krzywdę. czyżby to nie fanatyzm...
zejdź z dwie oktawy, bo ci żyłka pęknie.
Fanatyzm – postawa oraz zjawisko społeczne polegające na ślepej i bezkrytycznej wierze w słuszność jakichś poglądów politycznych, religijnych lub społecznych. Przejawem fanatyzmu jest skrajna nietolerancja wobec przedstawicieli odmiennych poglądów.
~ana niezalogowany
5 lipca 2011r. o 14:10
Nie zazdroszczę takiego podejścia .zniesmaczona .
Znam wiele osób ,które po urodzeniu dzieci - nie zmieniają swoich odczuć i uczuć .
Każdy ma swoj krzyż do niesienia . i rolę do spełnienia
Dla ludzi samotnych , czest bezdomnych - zwierzę to NIE TYLKO ZWIERZĘ- to przyjaciel , powiernik , istota najbliższa , czlonek rodziny , najwierniejszy stróż , ciepło , oddany wzrok.
Gdy im Go zabraknie -................. i tak nie zrozumiesz pewnie .......... :|
~masakra niezalogowany
5 lipca 2011r. o 14:12
meduza napisał(a): "az do czasu, kiedy urodziłam własne dzieci i wtedy zrozumiłam,że zwierze to tylko zwierzę."

Meduza...naucz sie czytac ze zrozumieniem pisany tekst i jak juz cytujesz to nie zdanie wyrwane z kontekstu a całośc wypowiedzi i tak sie skałda,że moja wypowiedź dotyczy własnie zwierząt, doczytaj do końca i nie pisz więcej bzdur.
~ niezalogowany
5 lipca 2011r. o 14:14
nareszcie się przyznałaś, że chodzi wyłącznie o ciebie, a nie o psy. twoje życie prywatne to szkoda gadać i przerzuciłaś się na psiaki, bo jak przyjdziesz to merdają ogonkami, "wysłuchają" cię itd.
to taka dogoterapia . :D :D :D :D :D
~ niezalogowany
5 lipca 2011r. o 14:16
~ana napisał(a): Nie zazdroszczę takiego podejścia .zniesmaczona .
Znam wiele osób ,które po urodzeniu dzieci - nie zmieniają swoich odczuć i uczuć .
Każdy ma swoj krzyż do niesienia . i rolę do spełnienia
Dla ludzi samotnych , czest bezdomnych - zwierzę to NIE TYLKO ZWIERZĘ- to przyjaciel , powiernik , istota najbliższa , czlonek rodziny , najwierniejszy stróż , ciepło , oddany wzrok.
Gdy im Go zabraknie -................. i tak nie zrozumiesz pewnie .......... :|

dziękuję,wymiękam przy takich tekstach..."swój krzyż", "powiernik"????? Czy Ty kobieto wiesz co piszesz?Żal mi Ciebie,ale jednocześnie podziwam za troske nad zwierzetami.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza