Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Przygarnij psiaka z bolesławieckiej przechowalni

~ana niezalogowany
5 lipca 2011r. o 12:36
chccialam wstawić ogłoszenie naq tym portalu ,ale się nie ukazało :| :|
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~ana niezalogowany
5 lipca 2011r. o 12:51
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1463268338259&set=o.125955034106578&type=1&theater#!/photo.php?fbid=1463268098253&set=o.125955034106578&type=1&theater

tak też wyglądają transporty ,niestety ;( :>
żeby było jasne , dodam ,że przed wyjazdem naszych psów powiedziałam ,gdy beda dopełnione wszystkie formalności , rtudno -niech jadą , ale gdy dowiedziałam sie ,ze ma jechać więcej niż 10 psów - tak podniosłam alarm - do tego już jest wynmagany par. 11 i to jest o wiele bardziej skomplikowana procedura - ostatnio obostrzono wywóz psów za granice , a petycje mówią same za siebie - ludzie chcą skończyć /......z tym procederem....
~ niezalogowany
5 lipca 2011r. o 13:29
ana czy ty nie potrafisz nikomu odpowiedzieć na zadane pytanie?
śledząc ostatnich kilka stron tego wątku widać ewidentnie, że ktokolwiek i cokolwiek napisze, odbierasz jako krytykę i jakiś "napad" na ciebie/was.
od każdego wymagasz kompetencji, paragrafów i cudów na kiju a sama przyznajesz, że nie masz nigdzie zdobytej wiedzy na temat zwierząt. fakt piszesz, że się dokształcasz, ale nie piszesz gdzie. wklejasz cytat prawdopodobnie z dogomanii na temat pozytywnych szkoleniowców pisany przez kogoś mało rozgarniętego i sugerujesz, że wielu z nich zdobywa uprawnienia przez internet. to odpowiedz mi jakim cudem można zdobyć takie uprawnienia przez internet? wskaż mi takie miejsce w tym kraju. dodatkowo napisz łaskawie gdzie ty zdobywasz wiedzę i jak jesteś zaawansowana. rozumiem, że bardzo jeżeli negujesz tu wszystkich.
~ana niezalogowany
5 lipca 2011r. o 13:36
Nawet Cię nie znam ,dlaczego mam Ci się spowiadać ..
proszę się przedstawić -będziemy rozmawiać - być może - bo mam już dosyć - dobra - szkodzę psom, nic nie wiem, nie pomagam , , nie robie ogloszeń Tygrysa psuję , krzywdzę ludzi , psy ,koty . - chyba Cię to satysfakcjonuje -
~ niezalogowany
5 lipca 2011r. o 13:40
~ana napisał(a): http://www.facebook.com/photo.php?fbid=1463268338259&set=o.125955034106578&type=1&theater#!/photo.php?fbid=1463268098253&set=o.125955034106578&type=1&theater

tak też wyglądają transporty ,niestety ;( :>
żeby było jasne , dodam ,że przed wyjazdem naszych psów powiedziałam ,gdy beda dopełnione wszystkie formalności , rtudno -niech jadą , ale gdy dowiedziałam sie ,ze ma jechać więcej niż 10 psów - tak podniosłam alarm - do tego już jest wynmagany par. 11 i to jest o wiele bardziej skomplikowana procedura - ostatnio obostrzono wywóz psów za granice , a petycje mówią same za siebie - ludzie chcą skończyć /......z tym procederem....

nie wiem czy znasz niemiecki czy nie, ale gdybyś się pokusiła o to, aby ktoś ci przetłumaczył to wiedziałabyś, że nie chodzi o transportowanie psów z przechowalni, schronisk itp. a pokazane jest jak pseudo hodowcy transportują psiaki na sprzedaż.
ileś tam postów wstecz pisałaś, że brzydzisz się kłamstwem i takie tam, a wrzucanie linków, które mają potwierdzić twoją jedyną prawdę jest ok, chociaż linki te nie są nawet w 1 % zgodne z tym o czym pisałaś? szkoda słów.
6930
#meduza nieaktywny
5 lipca 2011r. o 13:42
Wymogi dot. transportu zwierzat z krajow UE do Niemiec przez fundacje itp.
Dies bedeutet konkret, dass Vereine die Tiere aus dem EU-Ausland nach Deutschland verbringen wollen, folgende tierseuchenrechtlIche Bedingungen erfüllen müssen:

1) Sie müssen sich registrieren lassen (§ 4 Binnenmarkt-Tierseuchenschutzverordnung).
Rejestracja urzedowa fundacji/organizacji PRZED rozpoczeciem dzialalnosci !

2) Die Hunde müssen innerhalb von 24 Stunden vor Transport der im jeweiligen Land zuständigen Stelle zur klinischen Untersuchung vorgestellt und die Untersuchung muss im Teil IX des Heimtierpasses eingetragen werden.
Kliniczne badanie psow 24 godz. przed transportem , wynik badan wpisany w paszport UE !

3) Der Transport muss von der zuständigen Stelle im Herkunftsland über das EDV-Verfahren der EU "Traces" an die Veterinärbehörde des Bestimmungsortes gemeldet werden.
Transport musi zostac zgloszony w Polsce PIW ktory poprzez system Traces dalej zawiadamia PIW w Niemczech !

4) Eine ausgedruckte und durch die zuständige Stelle unterschriebene Gesundheitsbescheinigung (Traces-Meldung) muss den Transport begleiten. Przewoznik musi dysponowac wydrukowanym i przez odpowiednie sluzby wet. podpisanym zaswiadczeniem o zdrowiu zwierzat (Traces) !

Mit Erlass vom 24.05.2011 hat das Ministerium für Ernährung und Verbraucherschutz Baden-Württemberg die Veterinärämter des Landes angewiesen, entsprechend zu verfahren.
Rozporzadzenie z dnia 24.05.2011 ministerstwa w Baden-Württemberg do wszystkich urzedow weterynaryjnych w kraju.
(TRACES-Meldungen und §11-Genehmigungen für Handel mit Wirbeltieren auch für Tierschutzvereine
EU-Verordnung 388/2010
http://zergportal.de/pdf/BMELV_Antwort_Einfuhr_und_Tranport_von_Heimtieren_ZERGportal.pdf)

Czy transport psow z Polski do Niemiec przez Apostoluk/jej meza byl zaopatrzony we wszystkie w.w. dokumenty (1 -4) ?
~ niezalogowany
5 lipca 2011r. o 13:42
~ana napisał(a): Nawet Cię nie znam ,dlaczego mam Ci się spowiadać ..
proszę się przedstawić -będziemy rozmawiać - być może - bo mam już dosyć - dobra - szkodzę psom, nic nie wiem, nie pomagam , , nie robie ogloszeń Tygrysa psuję , krzywdzę ludzi , psy ,koty . - chyba Cię to satysfakcjonuje -

nie rozumiem dlaczego zawsze reagujesz tak agresywnie.
czy nie potrafisz normalnie rozmawiać?
nie było nic napisane o tym czy szkodzisz, a ty jak zwykle odwracasz kota ogonem.
~zniesmaczona niezalogowany
5 lipca 2011r. o 13:45
Kiedys tez byłam "psiarą" i litowałam się nad każdym napotkanym zwierzakiem (sama mam w domu znajdę), cierpiałam razem z tymi zwierzętami,płakałam nad ich cięzkim losem, dokarmiłam koty,psy, gołebie itd....az do czasu, kiedy urodziłam własne dzieci i wtedy zrozumiłam,że zwierze to tylko zwierzę. Jak ja nie dam bezdomnemu psu jeść to da ktos inny,a jak będzie głodne moje dziecko to nikt o to nie zadba, co nie zmienia faktu,że nadal lituje się nad biednymi i krzywdzonymi zwierzętami,ale mam juz do tego zdrowe i racjonalne podejście.
Piszecie tu ciagle o adopcjach, wywozie psów z Bolesławca do innych schronisk...taka kolej rzeczy.Chyba lepiej,że wyjeżdżają stąd niz żeby zostały juz na wstępie po złapaniu poddane eutanazji!
Pomagac to jedna rzecz,a miec na tym punkcie "zajoba" to juz zupełnie inna sprawa.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza