Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA SINMAG zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Poezja. Wiersze ulubione.

7198
#Lestatt nieaktywny
11 listopada 2011r. o 13:37
&feature=related
To jest swietne :)

I Want More !
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
4885
#Anonim4886 nieaktywny
11 listopada 2011r. o 15:58
Iluzja napisał(a): Casablanko, właśnie zamknąłeś poezję w klatce z kluczem tylko dla ludzi, którzy sądzą, że wiedzą i czują lepiej od innych. Tak znienawidzoną przez poetów. Pozdrawiam :)

Dobrze napisane, Iluzjo.

casablanca napisał(a):
Iluzja napisał(a):
casablanca napisał(a): i to niestety, ale poezją nie jest...

A co jest poezją ? :)

MOżesz poszukać definicji w sieci. Każdy kto czytuje poezję, pisuje poezje, lubi ten rodzaj literatury odpowiedziałby na to pytanie w swój własny niepowtarzalny sposób.

Każdy, pod warunkiem, że pasuje do szablonu, który Casablanka przykłada do każdego wiersza.
A co do owego szablonika nie pasuje, już poezją nie jest.

Jesteś typowym przykładem pyszałka.
A o poezji wiesz doprawdy niewiele.
7029
#casablanca nieaktywny
11 listopada 2011r. o 18:42
szaryman napisał(a):

Każdy, pod warunkiem, że pasuje do szablonu, który Casablanka przykłada do każdego wiersza.
A co do owego szablonika nie pasuje, już poezją nie jest.

Jesteś typowym przykładem pyszałka.
A o poezji wiesz doprawdy niewiele.

Jeżeli Iluzja wie o poezji tak wiele, to rozmawiaj o poezji z nią :) Nie mam ochoty mieć do czynienia z "filipem rodem z konopii", pozerem który w żaden spsosób nie wykazał swojej wiedzy o poezji, który nawet nie wykazał, że poezję lubi i czyta. Jeżeli Iluzja tworzy iluzję i potrzebuje jakiegoś szarymana to i jej życzę powodzenia w dyskusji. Pasujecie do siebie doskonale, oboje jestescie goło!słowni! Do twojej wiadomości nie używam żadnego "szabloniku" hehe... a jeżeli używam, to przecież wiesz o poezji tak wiele, że bez kłopotu ujawnisz ten mój szablonik. Wątpię abyś to potrafił, musiałbyś coś wiedzieć o poezji i pochylić się nad wspaniałym poetyckim dziełem, który tutaj dość krytycznie, zresztą zasłużenie skomentowałem " bo ja jestem zła" hehe - tytuł powala, i to pewnie dla Iluzji też jest metafora... użyj do tego "niezliczoną ilość metafor" o których wspominała przeiluzyrowana Iluzja... :]

cynik - człowiek, co zna cenę wszystkich rzeczy, a nie zna wartości żadnej z nich...
5570
#De_Tourvel nieaktywny
11 listopada 2011r. o 21:11
Brian Patten "Teraz będziemy spać, leżeć bez ruchu lub ubierzemy się na powrót"

Wieczór i słońce grzeje ptaka
w jej złożonych dłoniach.
Nad ciszą pokoju inne głosy i dźwięki.
Kochana, świat jest odległą planetą

...a ty pochylasz się nade mną naga,
przez uchylony świetlik wiatr ściąga twoje piersi,
twoje jasne włosy spadają na mnie.
Ptak w twoich złożonych dłoniach podnosi się.

Niech nasz dotyk będzie otwarty;
Nie należymy do bladolicych dzieci
których ciała nie zdążyły się jeszcze narodzić
ani do dziewic tkwiących nieruchomo wewnątrz swego smutku,
lecz budząc się w nie swoich łóżkach, jesteśmy s Kocham Bolec.Info eni i bez skazy.

Po pokoju porozrzucane jest wciąż ubranie
które mieliśmy na sobie, kiedyśmy się spotkali.
Wieczór i słońce przemierzyło cały pokój.
Teraz będziemy spać, leżeć bez ruchu lub ubierzemy się na powrót.

Zastosowana autokorekta

Żadna kobieta nie byłaby na tyle głupia, żeby zakochać się w facecie tylko dlatego, że on ma długie nogi! G. Garbo
7179
#Anonim7179 nieaktywny
11 listopada 2011r. o 21:13
Ostra erotyka domyślna :D
5570
#De_Tourvel nieaktywny
11 listopada 2011r. o 21:23
:D:D:D Patten tak tego nie traktuje ;) należy do nurtu poetów liverpoolskich, którzy piszą "pop poetry" - piszą to, co widzą, to, co sami czują, co obserwują i co ich zdaniem jest ważne - wybierają sobie jakiś fragment rzeczywistości i "molestują" go tak długo, aż powstanie utwór. A cały sens tej poezji polega na tym, że powinno się ją czytać na głos ;) Niestety nie mam tu możliwości zamieszczenia takiej właśnie wersji ;) Co nie zmienia faktu, że Pattena i jego kolegów - Adriana Henry'ego i Rogera McGougha - gorąco polecam, bo piszą taką poezję, która trafia do wielu. Przede wszystkim dlatego, że jest "pop". :)

Żadna kobieta nie byłaby na tyle głupia, żeby zakochać się w facecie tylko dlatego, że on ma długie nogi! G. Garbo
7179
#Anonim7179 nieaktywny
11 listopada 2011r. o 21:33
Wiesz D_T lepiej to robić niż o tym pisać :]
5570
#De_Tourvel nieaktywny
11 listopada 2011r. o 21:35
Chcesz mi pomóc w tym temacie? :> :> :>

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA BAU zaprasza