Iluzja napisał(a): casablanca napisał(a): To kwestia gustu, a o gustach się podobno nie dyskutuje. Gustujesz w poezji, więc ją czytujesz, nie gustujesz nie czytasz... proste?! :)
Nie mam teraz czasu, odniosę się tylko do jednej kwestii, uznałeś, że masz prawo ocenić osobę powyżej i uznać, że jej wiersz, nie jest poezją. Kto dał Ci to prawo ? Być może jest tak pełen metafor, że nie zrozumiałeś jego głębi :)
Zaznaczam, że nie jestem jego autorem :) I nie pisuję wierszy :)
pełen metafor? nie rozśmieszaj mnie. hehe... jak widzę nie masz pojęcia co to jest metafora?!
Nie pisujesz wierszy? i bardzo mało czytasz poezji, albo wcale! Wypowiadasz się na temat, którego kompletnie nie znasz?!
Jakie masz prawo oceniać moją wypowiedź, skoro o poezji nie masz pojęcia? tylko pytam :]
Dopisane 11.11.2011r. o godz. 12:16:
w tekście, który wcześniej skomentowałem "kiedy jestyem zła"... jest zaledwie jednaa metafora, powtarzam zaledwie jedna i to niestety kiepska metafora. Nie jest to nawet metafora poetycka, dziś ledwie metafora potoczna => "odpowiada mi jedynie cisza", żadna to awangarda metafor, ma chyba ze sto lat... :) zna ją chyba każdy, używana w piosenkach, rymowankach ludowych, w bajkach dla dzieci...
Obawiam się Iluzjo, że nawet tej metafory nie dostrzegłaś, byłaś w swej wypowiedzi nader gołosłowna.