Pynchoon napisał(a):
Jeśli nie możesz opublikować, podaj choć tytuł i autora.
... Z drugiej strony czy naprawdę zależy nam, aby dokonać jakiejś drastycznej zmiany?
Nie mogę Pynchoonie , prawa autorskie zabraniają ;)
Nie wiem jak Wam , ale mi zależy . Pozytywną zmianę upatruję w odejściu od systemów politycznych. Nie zagłębiając się nawet w historię, a jedynie na przestrzeni ostatnich 20 lat , na własnej skórze , że się tak wyrażę , przekonaliśmy się o iluzji tzw. demokracji partyjnej . Dzisiaj nie ma już chyba człowieka z jako takim rozeznaniem, który twierdziłby , że partie polityczne są właściwą drogą do osiągnięcia powszechnego dobrobytu. Przetestowaliśmy wszystkie frakcje i dziwnym trafem żadna się nie nadaje do sprawowania władzy. Medialny show jakim karmią nas co dnia, zaczyna się powielać i nudzić. Nic z tego nie wynika oprócz zniechęcenia i frustracji. A jeśli dołożymy do tego jeszcze „ teorie spiskowe „ szczególnie te mówiące o bankach , to rysuje się niezbyt ciekawy obraz naszej rzeczywistości. Co nam pozostaje ? Moim zdaniem : indywidualna nauka i wiara w potęgę Stwórcy. To wszystko ma sens , tylko jeszcze nie wiemy jaki . Przynajmniej , ja nie wiem, ale mam nadzieję , że się dowiem. :) Tak więc nadal będę robił tą swoją krecią robotę i zachęcał Was do czytania :)
News z ostatnich dni :
http://www.prisonplanet.pl/polityka/nowy_porzadek_swiata,p1050387727
NWO , to nie przelewki :) Miłego popołudnia :)