Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ruch Palikota w Bolesławcu
3688
#Pynchoon nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 9:09
Pannazdzieckiem napisał(a): Nie wolno kląć , ale fakty są faktami . Czytałem wczoraj niezwykle ciekawą rozprawę o politycznej manipulacji , niestety nie mogę opublikować , ale zawsze możecie popatrzeć , jak to się robi w Stanach :

Jeśli nie możesz opublikować, podaj choć tytuł i autora.

A odnośnie manipulacji, dzieje się to od wieków, w zasadzie od początków cywilizacji człowieka. Zmieniają się tylko sztandary, cel pozostaje ten sam - przejęcie i utrzymanie władzy. Wszelkie rewolucje potwierdzają jedynie, że ich celem jest jedynie zmiana sztandaru, potem wszystko już przebiega jak dotychczas. Nie sądzę zatem aby można było liczyć na jakąś drastyczną zmianę, ważne jedynie aby mieć świadomość co się z nami robi. Z drugiej strony czy naprawdę zależy nam, aby dokonać jakiejś drastycznej zmiany?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 9:15
Pynchoon napisał(a): Z drugiej strony czy naprawdę zależy nam, aby dokonać jakiejś drastycznej zmiany?

Panna Tobie zależy :)

Dopisane 09.04.2013r. o godz. 09:15:

Pannazdzieckiem napisał(a): Inaczej mówiąc : nadejdzie czas , kiedy padnie ostatni Leming , nie dlatego , że umrze :) Padnie Leming , a narodzi się mądry człowiek. W coś trzeba wierzyć :) Miłego :)

Optymizmu Ci nie brakuje :D

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 13:01
Nikomu nie zależy .Wszyscy olali system.
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 13:59
Pynchoon napisał(a):
Jeśli nie możesz opublikować, podaj choć tytuł i autora.
... Z drugiej strony czy naprawdę zależy nam, aby dokonać jakiejś drastycznej zmiany?

Nie mogę Pynchoonie , prawa autorskie zabraniają ;)

Nie wiem jak Wam , ale mi zależy . Pozytywną zmianę upatruję w odejściu od systemów politycznych. Nie zagłębiając się nawet w historię, a jedynie na przestrzeni ostatnich 20 lat , na własnej skórze , że się tak wyrażę , przekonaliśmy się o iluzji tzw. demokracji partyjnej . Dzisiaj nie ma już chyba człowieka z jako takim rozeznaniem, który twierdziłby , że partie polityczne są właściwą drogą do osiągnięcia powszechnego dobrobytu. Przetestowaliśmy wszystkie frakcje i dziwnym trafem żadna się nie nadaje do sprawowania władzy. Medialny show jakim karmią nas co dnia, zaczyna się powielać i nudzić. Nic z tego nie wynika oprócz zniechęcenia i frustracji. A jeśli dołożymy do tego jeszcze „ teorie spiskowe „ szczególnie te mówiące o bankach , to rysuje się niezbyt ciekawy obraz naszej rzeczywistości. Co nam pozostaje ? Moim zdaniem : indywidualna nauka i wiara w potęgę Stwórcy. To wszystko ma sens , tylko jeszcze nie wiemy jaki . Przynajmniej , ja nie wiem, ale mam nadzieję , że się dowiem. :) Tak więc nadal będę robił tą swoją krecią robotę i zachęcał Was do czytania :)

News z ostatnich dni :

http://www.prisonplanet.pl/polityka/nowy_porzadek_swiata,p1050387727

NWO , to nie przelewki :) Miłego popołudnia :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
3688
#Pynchoon nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 15:18
Pannazdzieckiem napisał(a):

Nie mogę Pynchoonie , prawa autorskie zabraniają ;)

Kręcisz jak Ten od Palikota ;-)
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 16:48
Pynchoon napisał(a): Kręcisz jak Ten od Palikota ;-)

:D Oj tam od razu , masz Ci tu kawałeczek , jak znajdę obszerniejszy fragment , to zamieszczę :

http://www.losgraf.pl/index.php/s/karta_recenzje/id/433

:)

Dopisane 09.04.2013r. o godz. 16:48:

I to jeszcze :

http://forum.gazeta.pl/forum/w,95165,132990727,132990727,Nie_mysl_o_sloniu_Jak_jezyk_ksztaltuje_polityke.html

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
5413
#Przemyslaw nieaktywny
9 kwietnia 2013r. o 17:46
Pynchoon napisał(a):

Kręcisz jak Ten od Palikota ;-)
>

Może jakiś konkretny przykład ?

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
~ niezalogowany
9 kwietnia 2013r. o 19:52
Przemyslaw napisał(a): Może jakiś konkretny przykład ?

A chociażby to, że nie odpowiedziałeś na pytanie, na ilu byłeś sesjach, w ilu zabrałeś głos i co zrobiłeś dla Bolesławian.
I weź się facet już nie ośmieszaj. Żarty żartami, ale takiego kalekę z siebie robić to już porażka.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza