Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ruch Palikota w Bolesławcu
4362
#Phineas nieaktywny
12 kwietnia 2013r. o 21:22
~Kolega 217 napisał(a): A z drugiej strony...Phineasie ;) Czy ty naprawdę masz takie same poglądy jak p.M...

Gdybym miał takie same poglądy jak Pan Przemysław to byłbym za utrzymywaniem i ciągłym "ulepszaniem" obowiązkowego ZUS-u, NFZ-tu itd.

Zasadnicza różnica między mną, a Panem Moszczyńskim jest oczywista. Nie wierzę, że rząd (jakikolwiek) wie lepiej odemnie gdzie mam być ubezpieczony (czy wogóle mam być), wie lepiej odemnie od którego roku życia mam iść na emeryturę, jak mam wychować własne dziecko, czy uczyć, czy nie uczyć go religii, a może wychowania seksualnego, lub etyki w szkole i jakby nie popatrzeć, to czy ja mam wogóle cokolwiek mam wspólnego z poglądami Palikotowymi. Dla mnie one są iście faszystowskie i brzydzę się nimi.
Nie wierzę i nie chciałby żyć w kraju, gdzie każdy ma obowiązek mieć godne życie, pracę, minimalną wypłatę. Nie chcę takiego świata. Nie chcę również wpier..alania się w moje życie - a takie partie to kochają.

Zgłoś do moderacji Odpowiedz
5413
#Przemyslaw nieaktywny
12 kwietnia 2013r. o 21:37
Phineas napisał(a):
~Kolega 217 napisał(a): A z drugiej strony...Phineasie ;) Czy ty naprawdę masz takie same poglądy jak p.M...

Gdybym miał takie same poglądy jak Pan Przemysław to byłbym za utrzymywaniem i ciągłym "ulepszaniem" obowiązkowego ZUS-u, NFZ-tu itd.

Zasadnicza różnica między mną, a Panem Moszczyńskim jest oczywista. Nie wierzę, że rząd (jakikolwiek) wie lepiej odemnie gdzie mam być ubezpieczony (czy wogóle mam być), wie lepiej odemnie od którego roku życia mam iść na emeryturę, jak mam wychować własne dziecko, czy uczyć, czy nie uczyć go religii, a może wychowania seksualnego, lub etyki w szkole i jakby nie popatrzeć, >

Do tego momentu wszystko się zgadza .Pozostała część wynika z nieznajomości programu RP. My też nie chcemy tego co Pan.
Niestety obecne realia nie dają nam takiego wyboru.Pozostaje na ten czas dostosować się do stanu faktycznego.Nie da się zrobić przerwy w życiu oraz nie da się aby wszyscy wyjechali.

Szanuj innych i licz że w zamian uszanują Ciebie.
4362
#Phineas nieaktywny
12 kwietnia 2013r. o 21:45
Przemyslaw napisał(a):
Phineas napisał(a):

Zasadnicza różnica między mną, a Panem Moszczyńskim jest oczywista. Nie wierzę, że rząd (jakikolwiek) wie lepiej odemnie gdzie mam być ubezpieczony (czy wogóle mam być), wie lepiej odemnie od którego roku życia mam iść na emeryturę, jak mam wychować własne dziecko, czy uczyć, czy nie uczyć go religii, a może wychowania seksualnego, lub etyki w szkole i jakby nie popatrzeć, >

Do tego momentu wszystko się zgadza .Pozostała część wynika z nieznajomości programu RP. My też nie chcemy tego co Pan.
Niestety obecne realia nie dają nam takiego wyboru.Pozostaje na ten czas dostosować się do stanu faktycznego.Nie da się zrobić przerwy w życiu oraz nie da się aby wszyscy wyjechali.

Jeśli chce Pan chce budować wolny rynek i wogóle wolność z lewactwem pokroju Kwaśniewskiego, Siwca to o czym my wogóle gadamy.
Należy się określić Panie Przemysławie.

Jeśli uważa Pan np że mam ze swoich podatków finasować komuś aborcję, czy np in vitro to nie mamy ze sobą nic wspólnego.

Jeśli uważa Pan jak Pana Wielki Szef, że należy zlikwidować państwo polskie...

Jeśli popiera pan prawo do pracy, prawo do zarobków minimalnych i inne tego typu kwiatki to o czym my wogóle gadamy.

~ niezalogowany
12 kwietnia 2013r. o 21:48
Czy twierdzi Pan Panie Moszczyński, że na komisariatach gwałcą ? Może odniesie się Pan do tego i sztucznej pały.
~ niezalogowany
12 kwietnia 2013r. o 21:50
A jeżeli nie, to co symbolizuje sztuczny członek w partii palikota ?
5413
#Przemyslaw nieaktywny
12 kwietnia 2013r. o 22:11
To było za rządów PiS
http://stalowemiasto.pl/forum/forum.php?id=601144&mode=pokaz_posty

~ niezalogowany
12 kwietnia 2013r. o 22:23
Widzi Pan, jak Pan chce to Pan potrafi.
To teraz zapytam o pańskie deklaracje wobec mieszkańców.

Ile razy Pan był na sesji rady miasta i w jakim temacie zabrał Pan głos ?
Może Pan wypunktować.

5413
#Przemyslaw nieaktywny
12 kwietnia 2013r. o 23:19
~ napisał(a): Widzi Pan, jak Pan chce to Pan potrafi.
To teraz zapytam o pańskie deklaracje wobec mieszkańców.

Ile razy Pan był na sesji rady miasta i w jakim temacie zabrał Pan głos ?
Może Pan wypunktować.

>

A Pan osobiście , pada na kolana przed każdym anonimem i spowiada się ?
Proszę się przedstawić jeśli chce Pan rozmawiać z drugim człowiekiem.Nie płaci mi Pan więc nic Pana nie upoważnia do przesłuchań.

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMAMrowka zaprasza