Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat
Wróć do komentowanego artykułu:
Ruch Palikota w Bolesławcu
~Rafał Kotlarski niezalogowany
27 października 2011r. o 20:25
Witam . Jako że znam pana Przemysława Moszczyńskiego osobiście, to muszę się wypowiedzieć po przeczytaniu tylu bezzasadnych wypowiedzi co niektórych . Tak RP budzi zainteresowanie i być może lekką intrygę :-) Sporo polityków i urzędników w B-C wypowiada się wyśmiewająco na temat RP , ale czy z uzasadnieniem ? W wielu przypadkach nie . Bardziej wynika to z próby "zachowania twarzy " . Co do mnie , miałem pytania , zadałem je osobiście i...uzyskałem odpowiedzi sensowne jasne i uzasadnione o co kamman . To czy się zgadzam , to moja sprawa i każdego z nas , ale mówienie, że coś jest do d..y bez zrozumienia sprawy jest żałosne i na poziomie " niepraktykujących katolików " Rozmowy z panem Przemkiem - Polecam i pozdrawiam serdecznie.
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~Przemysław Moszczyński niezalogowany
27 października 2011r. o 21:55
Kurczę - Rafał - policzki mi się zaróżowiły - jesteś bardzo łaskawy dla mnie .Wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu osobistego.Jako organizacja spotykamy się regularnie w każdy piątek o godz 18 - w Paryskiej.

Gdy będziemy w posiadaniu lokalu biura kontakt z państwem będzie jeszcze bardziej ułatwiony .Każdy ma prawo składania u nas wniosków , zapytań lub petycji.

Mamy bezpośredni kontakt z dwoma posłami na sejm RP , którzy pozostają do naszej dyspozycji jako pomost pomiędzy Sejmem , rządem a strukturami samorządowymi Bolesławca.Tak się złożyło że to my mamy najbliższy kontakt z posłami i chcemy aby mogło to pośrednio wykorzystać miasto Bolesławiec.
~Goldenhand na tyldzie :) niezalogowany
28 października 2011r. o 3:02
Roman Kotliński, lider listy Ruchu Palikota w Łodzi, który zdobył właśnie mandat poselski, nie ujawnił w oświadczeniu lustracyjnym, że w 1989 roku podpisał zobowiązanie dla Służby Bezpieczeństwa - czytamy w "Rzeczpospolitej".

Roman Kotliński, lider listy Ruchu Palikota w Łodzi i wydawca antyklerykalnego czasopisma "Fakty i Mity", który zdobył właśnie mandat poselski, nie ujawnił w oświadczeniu lustracyjnym, że w 1989 r. podpisał zobowiązanie dla Służby Bezpieczeństwa. Z SB spotykał się jako młody kleryk Wyższego Seminarium Duchownego we Włocławku. Został zarejestrowany jako tajny współpracownik o pseudonimie Janusz - pisze dziennik.

W Instytucie Pamięci Narodowej zachowała się szczątkowa dokumentacja jego kontaktów z SB - tzw. teczka personalna. Mimo zniszczenia części dokumentów, można odtworzyć proces werbunkowy. Kotliński podpisał zobowiązanie dla SB o zachowaniu tajemnicy już na pierwszym tzw. rozpoznawczym spotkaniu, 29 marca 1989 roku. Do formalnego pozyskania doszło 27 kwietnia w Kłodawie.

Niespełna rok później, 2 marca 1990 roku, kiedy upadł komunizm i priorytety służb specjalnych się zmieniły, SB nadal nie chciała rezygnować ze współpracy z TW "Januszem". Planowano zmienić jedynie priorytety z inwigilacji Kościoła na osoby świeckie. Współpraca została zakończona wraz z rozwiązaniem SB dwa miesiące później.

Ruch Palikota miał na swoich listach największą po SLD liczbę kandydatów na parlamentarzystów, którzy w oświadczeniach lustracyjnych przyznali się do związków z SB. Kotliński w swoim oświadczeniu twierdzi, że ze służbami nie współpracował. Pion lustracyjny IPN nie sprawdził jeszcze jego deklaracji. Gdyby sąd uznał Kotlińskiego za kłamcę lustracyjnego, grozi mu utrata mandatu poselskiego, biernego prawa wyborczego i zakaz pełnienia funkcji publicznych od trzech do dziesięciu lat.

LUDZIE PALIKOTA:
1) Janusz Palikot – były członek i wiceprzewodniczący klubu Platformy Obywatelskiej, były właściciel ultrakatolickiego pisma OZON. Przedsiębiorca, który zaczynał jako „paleciarz” w firmie dotowanej przez teścia, potem producent tanich win, w końcu przez spółkę Jabłonna, przejął część państwowego Polmosu. Oskarżany w aferze „słupowej”, słynni studenci i emeryci wpłacający na jego wyborcze konto, kwoty powyżej 20 tysięcy złotych. Oskarżany przez byłą żonę o wyprowadzenie grubych milionów na tajne konta w rajach podatkowych. Składał fałszywe oświadczenia majątkowe. Odznaczony przez Alexandra Kwaśniewskiego Złotym Krzyżem Zasługi.

2)Anna Grodzka – były facet bez jaj, poza tym nic o nim nie można powiedzieć.

3)Robert Biedroń – homoseksualny aktywista, z zarzutami prokuratorskimi za pobicie policjanta, wyrzucony z list SLD.

4)Roman Kotliński – były ksiądz, redaktor naczelny brukowca „Fakty i Mity ”, w którym zatrudniał między innymi mordercę Popiełuszki.

5)Andrzej Rozenek – dziennikarz z Pruszkowa, pracuje w tygodniku NIE, Jerzego Urbana, jako zastępca naczelnego. Członek PPS, SLD i Klubu Wałdajskiego, tajemniczej organizacji, sponsorowanej przez Rosję, której członkowie niemal corocznie spotykają się z byłym funkcjonariuszem/szefem KGB/FSB Władimirem Putinem. Na jednym ze spotkań, w roku 2010, w letniej czarnomorskiej rezydencji Władimira Putina w Soczi, pojawili się też: Adam Michnik i Leszek Miler.

6)Wojciech Penkalski – trzykrotnie skazany recydywista, obecnie biznesmen i poseł III RP z listy RPP

7)Wanda Nowicka – aktywistka feministyczna, filolog klasyczna, obrotowa członkini i kandydatka wielu ugrupowań: Solidarności, Polskiej Partii Pracy, ostatnio wyrzucona z list SLD.

8)Zofia Popiołek – zasłynęła jako sąsiadka Palikota, to wystarczyło na „jedynkę” w Lublinie. Poza tym administratywista, pracowała między innymi w Urzędzie Miejskim w Wydziale Budownictwa, Urbanistyki i Architektury oraz w Rejonowym Zarządzie Infrastruktury (wojskowej).

9)Henry Kmiecik – mechanik z Lubawki, wykształcenie średnie, właściciel zakładu budowlanego założonego w PRL (1987r).

resztę znajdziecie tu:
http://kontrowersje.net/tresc/kim_sa_ludzie_palkiota
~Rafał Kotlarski niezalogowany
28 października 2011r. o 7:46
Drogi " GOLDENIE na tyldzie " proszę podaj mi swoje imię i nazwisko to poszukamy coś o tobie. Jeśli nie to nie masz więcej prawa się tak wypowiadać . JA Zapytam tak ...CZy były morderca może zostać nauczycielem Słowa Bożego i nauczać o miłości do bliźniego ? CZy wraz z upływem czasu nie przybywa nam mądrości w życiu , czy jak raz ukradniemy w szkole długopis to już do końca życie będziemy złodziejami ? Goldenie , Goldenie ;( Jak możesz rozprawiać o wierze i wykładać Słowo Boże , a tu bawisz się w grzebanie po brudnej bieliźnie rzuconej do prania ? Nie odpowiadaj już .
~CD niezalogowany
28 października 2011r. o 8:24
~Rafał Kotlarski napisał(a): Drogi " GOLDENIE na tyldzie " proszę podaj mi swoje imię i nazwisko to poszukamy coś o tobie. Jeśli nie to nie masz więcej prawa się tak wypowiadać . JA Zapytam tak ...CZy były morderca może zostać nauczycielem Słowa Bożego i nauczać o miłości do bliźniego ? CZy wraz z upływem czasu nie przybywa nam mądrości w życiu , czy jak raz ukradniemy w szkole długopis to już do końca życie będziemy złodziejami ? Goldenie , Goldenie ;( Jak możesz rozprawiać o wierze i wykładać Słowo Boże , a tu bawisz się w grzebanie po brudnej bieliźnie rzuconej do prania ? Nie odpowiadaj już .

Plują w twarz a ty mówisz że deszcz pada.
Ale taka jest prawda że ruch palikota to zbiór mętów.
~Jan Kowalski niezalogowany
28 października 2011r. o 8:38
~Rafał Kotlarski napisał(a):

[...] a tu bawisz się w grzebanie po brudnej bieliźnie rzuconej do prania ? Nie odpowiadaj już .

Sam się przyrównujesz do "brudnej bielizny"? hehe... takich brudów, jakie macie na sumieniu nigdy nie dopierzecie! Ruch palikota, jest jeszcze gorszy od samoobrony.
~dumna niezalogowany
28 października 2011r. o 9:29
~nie klękam napisał(a): " A jeśli dodać do tego kontrowersyjne postulaty (jak np. żądanie usunięcia krzyża z sali sejmowej) uzyskujemy prawdziwą mieszankę wybuchową."

Co niby uważacie za kontrowersję ??? To że w wolnym kraju , w sali w której powinny odbywać się debaty wolnego parlamentu ,na tematy które dotyczą wolnego narodu ,wisi krzyż który przypomina o poddańczym stosunku do państwa Watykan.Ktoś odważa się (słusznie) to skrytykować To jest waszym zdaniem kontrowersyjne ?
Kraju Polan ,powstań z kolan !!!!

Ja jestem jak najbardziej na tak jeśli chodzi o krzyż w sejmie.Jeśli uda się załatwić tę sprawę chciałabym aby w następnej kolejności zniknęły choinki i stroiki bożonarodeniowe.Ja nie obchodzę tych świąt a pozatym sejm to nie konkurs florystyczny .Tam msię odbywają obrady ,a nie zabawy .Mam pytanie ,zebrałam już trochę podpisów a nie wiem ile mam ich zebrać i gdzie je dostarczyć.
~obywatel niezalogowany
28 października 2011r. o 9:39
~dumna napisał(a):

Ja jestem jak najbardziej na tak jeśli chodzi o krzyż w sejmie.Jeśli uda się załatwić tę sprawę chciałabym aby w następnej kolejności zniknęły choinki i stroiki bożonarodeniowe.Ja nie obchodzę tych świąt a pozatym sejm to nie konkurs florystyczny .Tam msię odbywają obrady ,a nie zabawy .Mam pytanie ,zebrałam już trochę podpisów a nie wiem ile mam ich zebrać i gdzie je dostarczyć.

A jakim prawem to jednostka, maluteńka mniejszość narzucać chce większości swoje widzimisie? demokracja już się przestała podobać? :P
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.