Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
BolecFORUM Nowy temat

Dobry ginekolog

~naut niezalogowany
31 lipca 2016r. o 11:51
Ja właśnie urodziłam trzecie dziecko. Długo szukałam ginekologa. Padło na dr Chome - nie chciałam rodzić w bolesławcu! A, że on przyjmuje w Lubaniu bardzo mi pasowało. Jeśli chodzi o wizytę - bardzo sympatyczny lekarz, dba o swoje pacjentki, jest delikatny i zna się na swojej robocie. Sprzęt ma jeden z lepszych w Bolesławcu - mi w 9tyg powiedział, że będzie syn i się nie pomylił.
Ciąża była zakończona cięciem - po 3 tyg od porodu wszystko super się goi - blizny prawie nie widać - facet wie jak dobrze pozszywać kobietę ;) Szwy miałam zdjęcie po 6 dniach w gabinecie w Bolesławcu, Doktor zrobił USG sprawdził jak macica się zrasta i czy wszystkie powłoki brzuszne są całe.
150zł za wizytę to niemałe pieniądze. Ale za taką opiekę i podejście do pacjenta warto wydać kasę.
Jeśli chodzi o szpital w Lubaniu - fakt porodówka obecnie w remoncie - ale za kilka miesięcy będzie tam luksus :) opieka rewelacja, położne bardzo pomocne - można je o wszystko zapytać i na każde pytanie odpowiedzą. Dbają o każdą pacjentkę. Jeśli chodzi o Panie z noworodków - też bardzo pomocne i uczynne. Nie robią problemów z karmieniem - chcesz żeby dziecko było karmione sztucznie to co 3h mleko ci przyniosą. Chcesz dać smoczka - twoja sprawa. Po cc bardzo dobrze się moim maluszkiem zajęły- w sumie dopóki nie doszłam do siebie przychodziły i przewijały małego, a później zabierały na karmienie.
A WIĘC POLECAM DR CHOME I SZPITAL W LUBANIU!
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
~mama niezalogowany
31 lipca 2016r. o 13:04
Tak jak Ty długo zastanawiałam się jakiego wybrać lekarza,tzn.miałam swojego do którego czasem chodziłam na normalne wizyty ale niestety nie prowadzi on ciąż. Szukałam dużo w internecie i w Bolesławcu i w Lubaniu i po przeczytaniu postów jak i opinii na temat dr.Downar-Zapolski stwierdziłam ,że bardzo chciałabym się umówić do niego na wizytę i żeby to ten lekarz poprowadził do końca moją ciążę.Kiedy zadzwoniłam do doktora nie miał wolnego terminu na "już" ale udało się mnie gdzieś wcisnąć ;) Lekarz bardzo miły ,sympatyczny ,bardzo dokładnie przeprowadził badanie.Zależało mi żeby zrobić usg genetyczne,które przeprowadza się między 11a14 tyg.ciąży no i właśnie u dr.Downara można je wykonać i tak jak pisałam ,lekarz bardzo dokładnie zbadał dzidziusia :) Jestem z tego lekarza zadowolona.Teraz jestem w 15tyg.ciąży i jest to moja 3 ciąża więc znam innych lekarzy z którymi wcześniej miałam do czynienia w szpitalu jak i na wizytach i mam porównanie.Lekarz Downar jest ordynatorem szpitala w Lubaniu ,niestety nie ma tam porodówki ale bez obaw zdecyduję się na poród w Bolesławcu bo wcale nie jest tutaj tak źle jak niektórzy piszą.pozdrawiam ;)
~mama niezalogowany
31 lipca 2016r. o 13:06
~ napisał(a):
~asa napisał(a):
~ napisał(a): a do niego jest jakiś dzień że można przyjść bez rejestracji? po tym jak przyjmie wszystkie pacjentki?czy tylko rejestracja?

Na bank do Chomy jak podejdziesz w godzinach przyjęć to nawet bez rejestracji cię Pani Sylwia wciśnie ;)

cały czas się zastanawiam do kogo się zapisać w ciąży a czasu coraz mniej. musi to być lekarz z którym da się dogadać, albo który za dogadaniem zrobi cesarke (nie bede się rozpisywać o powodach), nie znam tutaj w bolesławcu lekarzy bo od niedawna mieszkam, bedę wdzięczna za pomoc

Ps.Post wyżej tyczy się do Ciebie ;) Nie zaznaczyłam wcześniej
~ niezalogowany
31 lipca 2016r. o 13:30
~mama napisał(a):
~ napisał(a):
~asa napisał(a):
~ napisał(a): a do niego jest jakiś dzień że można przyjść bez rejestracji? po tym jak przyjmie wszystkie pacjentki?czy tylko rejestracja?

Na bank do Chomy jak podejdziesz w godzinach przyjęć to nawet bez rejestracji cię Pani Sylwia wciśnie ;)

cały czas się zastanawiam do kogo się zapisać w ciąży a czasu coraz mniej. musi to być lekarz z którym da się dogadać, albo który za dogadaniem zrobi cesarke (nie bede się rozpisywać o powodach), nie znam tutaj w bolesławcu lekarzy bo od niedawna mieszkam, bedę wdzięczna za pomoc

Ps.Post wyżej tyczy się do Ciebie ;) Nie zaznaczyłam wcześniej

dziękuje za pomoc teraz się zdecuduje już, a tak było ciężko
A TAK JESZCZE ZAPYTAM cesarkę miałaś pierwszą czy drugą? ja jedną miałam i drugą też bym chiała
~ niezalogowany
31 lipca 2016r. o 13:34
~naut napisał(a): Ja właśnie urodziłam trzecie dziecko. Długo szukałam ginekologa. Padło na dr Chome - nie chciałam rodzić w bolesławcu! A, że on przyjmuje w Lubaniu bardzo mi pasowało. Jeśli chodzi o wizytę - bardzo sympatyczny lekarz, dba o swoje pacjentki, jest delikatny i zna się na swojej robocie. Sprzęt ma jeden z lepszych w Bolesławcu - mi w 9tyg powiedział, że będzie syn i się nie pomylił.
Ciąża była zakończona cięciem - po 3 tyg od porodu wszystko super się goi - blizny prawie nie widać - facet wie jak dobrze pozszywać kobietę ;) Szwy miałam zdjęcie po 6 dniach w gabinecie w Bolesławcu, Doktor zrobił USG sprawdził jak macica się zrasta i czy wszystkie powłoki brzuszne są całe.
150zł za wizytę to niemałe pieniądze. Ale za taką opiekę i podejście do pacjenta warto wydać kasę.
Jeśli chodzi o szpital w Lubaniu - fakt porodówka obecnie w remoncie - ale za kilka
miesięcy będzie tam luksus :) opieka rewelacja, położne bardzo pomocne - można je o
wszystko zapytać i na każde pytanie odpowiedzą. Dbają o każdą pacjentkę. Jeśli chodzi o Panie z noworodków - też bardzo pomocne i uczynne. Nie robią problemów z karmieniem - chcesz żeby dziecko było karmione sztucznie to co 3h mleko ci przyniosą. Chcesz dać smoczka - twoja sprawa. Po cc bardzo dobrze sięmaluszkiem zajęły- w sumie dopóki nie doszłam do siebie przychodziły i przewijały małego, apóźniej zabierały na karmienie.
A WIĘC POLECAM DR CHOME I SZPITAL W LUBANIU!

dziękuje za pomoc wybiorę się do niego. a tak zapytam cesarkę miałaś dlatego że wcześniej też była cesarka? pytam bo ja miałam jedną i drugą też bym chciała, ale słyszałam że przy pierwszej cesarce niby tylko trzecia jest pewna
~naut niezalogowany
31 lipca 2016r. o 16:53
wczesniej rodziłam siłami natury. wskazania di cięcia były. Ale koleżanka pierwszą miała cesarke i drugą dr Choma też jej zrobił :)
~naut niezalogowany
31 lipca 2016r. o 16:55
~mama napisał(a): ,Lekarz Downar jest ordynatorem szpitala w Lubaniu ,niestety nie ma tam porodówki ale bez obaw zdecyduję się na poród w Bolesławcu bo wcale nie jest tutaj tak źle jak niektórzy piszą.pozdrawiam ;)

Dr Downar nie jest ordynatorem w Lubaniu tylko w Lwówku Sl. A w Bolesławcu jest źle... rodziłam tam dwa razy - i przy trzecim podziękowałam i wybrałam się do Lubania ;)
Dla mnie przy wyborze lekarza było ważne czy tam gdzie przyjmuje jest porodówka i czy wykona np cięcie. I dlatego się na dr Downara nie zdecydowałam - choć brałam go pod uwagę.
~jeee niezalogowany
1 sierpnia 2016r. o 12:05
dokładnie - dr Choma to dobry wybór.
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA Media Expert zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza