Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAMrowka zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10897
#Anonim10897 nieaktywny
12 czerwca 2013r. o 18:51
Pannazdzieckiem : " W Stanach Zjednoczonych ubezpieczyć możemy się tylko prywatnie. Tam 50 mln Amerykanów realnie nie ma szans na żadną pomoc (mimo prób zmian przy okazji reformy Obamy). Kolejne dziesiątki milionów ma dostęp tylko do podstawowych usług. O profesjonalnym leczeniu mogą zapomnieć. Tylko najbogatsi Amerykanie, mający wykupione pełne ubezpieczenie, mogą liczyć na służbę zdrowia, bo tylko ich leczy się zawsze i w każdym wypadku. Tak ma wyglądać przyszłość Polski. "

Taka jest rzeczywistość w "Ameryce" , tej mlekiem i miodem płynącej
:/ Najgorsze jest to ,że nasz rząd wzoruje się właśnie na modelu opieki zdrowotnej USA. Nie stara się wprowadzić modelu z Niemiec , chyba dlatego ,że byłoby "za drogo"...dla budżetu. Już i tak pustego.Tam pewnie tylko wiatr świszczy ...Nawet na Białorusi jest lepiej , u Łukaszenki.... ;(

Dopisane 12.06.2013r. o godz. 18:51:

Alter napisał :"Warto mieć ideały w każdym wieku :)

Dlaczego Norwid napisał " Ideał sięgnął bruku" ?? Chyba miał podobne doświadczenia ;(
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10114
#alter nieaktywny
12 czerwca 2013r. o 21:33
virgo napisał(a): Dlaczego Norwid napisał " Ideał sięgnął bruku" ?? Chyba miał podobne doświadczenia ;(

Każdy ma podobne doświadczenia. Ideały bardzo często sięgają bruku, ale to nie znaczy, że nie warto ich mieć. Kiedy je mamy, prowadzą nas nawet gdyby się nie udało ich spełnić. Na początku często nie wiemy, czy się spełnią. Niektóre się spełniają :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
12 czerwca 2013r. o 22:17
alter napisał(a): .. Niektóre się spełniają :)

Ale większość pozostaje w bagnie nomenklatury... warto jednak wierzyć . Nie wiem , czy Ci już wspominałem Alter , o ... dziewczynie Leśmiana ... jestem dwunastym młotem... :D

Nie z przeznaczenia , a z ideii, z przekonania :)

Dobranoc :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
12 czerwca 2013r. o 22:24
Pannazdzieckiem napisał(a):
Nie wiem , czy Ci już wspominałem Alter , o ... dziewczynie Leśmiana ... jestem dwunastym młotem... :D

Nie z przeznaczenia , a z ideii, z przekonania :)

Nie wspominałeś. Dwunasty? :)

" O, prędzej skruszmy zimny głaz, nim śmierć Dziewczynę rdzą powlecze!" ?

:)

4335
12 czerwca 2013r. o 22:27
Inaczej mówiąc , służę Innym , jak mój Przyjaciel ... myślą , mową , uczynkiem i zaniedbaniem ... :D

Dobrej nocy Wam życzę :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
10114
#alter nieaktywny
12 czerwca 2013r. o 22:33
dobranoc :)

4335
12 czerwca 2013r. o 22:42
Co znajdę , to Wam dam... informacja jest bronią Groszowy Kolego :) , a słowa bywają , jak pociski. Niczego , nowego nie odkrywam, to już było ... i kurde ... wciąż trwa :| propaganda ;(

Miejmy nadzieję , że tuskobojowe Lemingi otrzeźwieją z domniemanego dobrobytu.

Dobranoc :)

10114
#alter nieaktywny
13 czerwca 2013r. o 14:09
Podoba mi się ta konkluzja :)

"plastikowi politycy wygryźli prawie wszystkich ludzi, którym w polityce chodzi o coś więcej, niż o zdobycie i utrzymanie władzy. Jan Rokita wypadł z polityki nieprzypadkowo - nie pasował do plastikowego paradygmatu."

http://fakty.interia.pl/felietony/graczyk/news-klopoty-rokity-czyli-zwyciestwo-plastiku,nId,981758

Dopisane 13.06.2013r. o godz. 14:09:

Felieton Tomasza Olbratowskiego - Podatek od deszczu !!

http://www.interia.tv/wideo-felieton-tomasza-olbratowskiego-podatek-od-deszczu,vId,1146155

Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA 1,5% podatku dla Klekusiowo
REKLAMA BAU zaprasza