alter napisał(a): a ja z innego tematu :)
"Kiedyś staliśmy w kolejkach po żywność. Dziś stoimy w kolejkach, błagając o życie" [LIST LEKARZA]
cyt.:""Powinien tłumaczyć się minister zdrowia
O takich dramatach powinni słyszeć wszyscy, a szczególności prezes nfz i minister zdrowia. To oni powinni się tłumaczyć, dlaczego skazują świadomie ludzi na śmierć"
Minister zdrowia ...z pewnością nie będzie się tłumaczyć. Jest onkologiem. Przy takich schorzeniach , najczęściej "spotyka się" śmierć.A więc jest się zobojętniałym na taki stan. Tak jak psychiatra , po iluś latach pracy w zawodzie ,nabywa jakiś procent "odchyleń" , tak onkolog ma znieczulicę. Masz raka ? Jesteś stary ? Śmierć jest wpisana w życie każdego człowieka. Cóż... ;(
Dopisane 11.06.2013r. o godz. 20:35:
Pannazdzieckiem :"Po co walczyć ? ... dla dobra przyszłych pokoleń , dla dzieci .."
Alter :"Warto walczyć o ideały! To ideały zawsze dawały początek zmian. "
Może macie rację...Młodość inaczej postrzega wiele spraw. Jestem już chyba za stara i stąd inaczej oceniam rzeczywistość . Mnie pióra opadły. Jest tyle zła wśród ludzi .Zło panoszy się wszędzie.W każdej postaci , w każdej dziedzinie. Mądrość nie jest w cenie. Im kto głupszy i bezwzględniejszy , szybciej dociera na szczyt. Mądry walczy z przeciwnościami losu jak Syzyf....Poza tym mądrzy nie stanowią większości. Więc jaką mają szansę ,że ich trud przyniesie zwycięstwo dobroci , spokoju , zapewni godne warunki zycia ? Ich potencjał będzie wykorzystywany...dla garstki rządzącej światem. Dla proletariatu ( czyli biedaków) nic się nie zmieni.
Dopisane 11.06.2013r. o godz. 20:39:
GosiaG :"Użytkowniku ~virgo-nie wklejałam żadnych linków , co najwyżej cytowałam czyjeś " - przepraszam , rzeczywiście użyłam niewłaściwego określenia .