virgo napisał(a): ... I co dalej ??
Jak to , co dalej ? :| Kosy na sztorc , pruć to ścierwo propagandy i ludzi wyciągać z szeregu Lemingów, no proszę Cię Virgo , to Ty nie wiesz , co dalej ? A kto ma wiedzieć ? Ja biedny, nawiedzony teoriami spiskowymi, oszołom ? :)
Drogi Antykomunisto ... ich bin ... ich ... nie rozumieć ... mówić ironia... Przemek też :D
Panie Przemku , jakiś czas temu prosiłem Pana ( w prywatnej korespondencji ) , aby zainteresował się Pan rzeczami , których nie widać, jak atomy , albo duchy, Istoty STO/STS :) Mam wrażenie , że Pan , podobnie jak ja , również nie cierpi tego badziewia w którym przyszło nam żyć. Jeszcze raz Pana proszę , won z Paligłupem. Dla lokalnej społeczności może Pan więcej zrobić ... poza zamkniętym układem ... niż będąc zamkniętym w układzie. :) Pamięta Pan ideę Trybuna Ludowego ? :)
Dobranoc :) Jak coś znajdę , to Wam dam ... Vandam ... kurcze , chyba muszę komuś przyłożyć :D
Dopisane 21.06.2013r. o godz. 08:09:
Od dłuższego już czasu podoba mi się Maleńczuk , Droga Vrgo . Nie to żebym orientację seksualną zmienił wzorem Biedronia , ale chłop ma odwagę postawić Michnika w jednym szeregu z Jaruzelskim i czyni to publicznie , jak Kukiz i Inni … niepoprawni politycznie, przez których mowa nienawiści przemawia.( jakiś szatan , czy cóś :D )
Osobiście uważam , że jeden i drugi system ( przeszły i obecny ) mają wspólny mianownik :
cmentarne hieny , które na dorobku innych budują swe życiowe powodzenie, z reguły korzystając z nieświadomości i bierności pospólstwa , kradną w majestacie przez siebie utworzonego prawa. Jak inaczej nazwać prywatyzację i neoliberalną doktrynę jeśli nie złodziejstwem ? Komunizm trzymał własność prywatną " przy nodze " , co wcale nie oznacza , że hieny tamtych czasów czuły się nieszczęśliwe, ale dopiero w " demokracji " hieny mogą pokazać na co je stać. Ośmielę się wspomnieć jedynie : deregulacja kompleksowa organizmu państwowego. Gdyby nie daj Bóg, Bratni Niemiecki Naród upomniał się o Bolesławiec ( co w gruncie rzeczy nie byłoby takie złe :) ) ... załóżmy na swoich Leopardach , to chronione przez emerytów z "Jareksu" Polskie Wojsko nie miało by gdzie uciekać. :D
Kiedy młody byłem , paskudny realsocjlizm uczył mnie , że źródłem dobrobytu jest praca i tworzenie, realkapitalizm uczy mnie , że powinienem "wyrwać" coś z majątku publicznego ... no to pójdę sobie zajumać jaką latarnię z parku :D
Ale realkapitalizm hieny ze mnie nie zrobi. Jezus mawiał spójrzcie na ptaki ... jak śmigają między chemitralami :)
Miłego :)