Portal nr 1 w powiecie bolesławieckim
REKLAMAEfekt-Okna zaprasza
REKLAMA Bricomarche zaprasza
REKLAMA SINMAG zaprasza
BolecFORUM Nowy temat

Polska - rzeczywistość i absurdy

10557
#Preczzkomuna nieaktywny
20 czerwca 2013r. o 12:54
Pannazdzieckiem napisał(a): Chcieliście wolnego rynku Panie Przemku , to macie :D

ironia ?
Zgłoś do moderacji Odpowiedz
10897
#Anonim10897 nieaktywny
20 czerwca 2013r. o 15:04

Wkleiłam piosenkę , lecz możecie wyłączyć głos. Zachecam do obejrzenia filmika , można powspominać z uśmiechem...a potem zastanowić się nad przeszłością. I co dalej ??
4335
#Pannazdzieckiem nieaktywny
21 czerwca 2013r. o 8:09
virgo napisał(a): ... I co dalej ??

Jak to , co dalej ? :| Kosy na sztorc , pruć to ścierwo propagandy i ludzi wyciągać z szeregu Lemingów, no proszę Cię Virgo , to Ty nie wiesz , co dalej ? A kto ma wiedzieć ? Ja biedny, nawiedzony teoriami spiskowymi, oszołom ? :)

Drogi Antykomunisto ... ich bin ... ich ... nie rozumieć ... mówić ironia... Przemek też :D

Panie Przemku , jakiś czas temu prosiłem Pana ( w prywatnej korespondencji ) , aby zainteresował się Pan rzeczami , których nie widać, jak atomy , albo duchy, Istoty STO/STS :) Mam wrażenie , że Pan , podobnie jak ja , również nie cierpi tego badziewia w którym przyszło nam żyć. Jeszcze raz Pana proszę , won z Paligłupem. Dla lokalnej społeczności może Pan więcej zrobić ... poza zamkniętym układem ... niż będąc zamkniętym w układzie. :) Pamięta Pan ideę Trybuna Ludowego ? :)

Dobranoc :) Jak coś znajdę , to Wam dam ... Vandam ... kurcze , chyba muszę komuś przyłożyć :D

Dopisane 21.06.2013r. o godz. 08:09:

Od dłuższego już czasu podoba mi się Maleńczuk , Droga Vrgo . Nie to żebym orientację seksualną zmienił wzorem Biedronia , ale chłop ma odwagę postawić Michnika w jednym szeregu z Jaruzelskim i czyni to publicznie , jak Kukiz i Inni … niepoprawni politycznie, przez których mowa nienawiści przemawia.( jakiś szatan , czy cóś :D )
Osobiście uważam , że jeden i drugi system ( przeszły i obecny ) mają wspólny mianownik :
cmentarne hieny , które na dorobku innych budują swe życiowe powodzenie, z reguły korzystając z nieświadomości i bierności pospólstwa , kradną w majestacie przez siebie utworzonego prawa. Jak inaczej nazwać prywatyzację i neoliberalną doktrynę jeśli nie złodziejstwem ? Komunizm trzymał własność prywatną " przy nodze " , co wcale nie oznacza , że hieny tamtych czasów czuły się nieszczęśliwe, ale dopiero w " demokracji " hieny mogą pokazać na co je stać. Ośmielę się wspomnieć jedynie : deregulacja kompleksowa organizmu państwowego. Gdyby nie daj Bóg, Bratni Niemiecki Naród upomniał się o Bolesławiec ( co w gruncie rzeczy nie byłoby takie złe :) ) ... załóżmy na swoich Leopardach , to chronione przez emerytów z "Jareksu" Polskie Wojsko nie miało by gdzie uciekać. :D

Kiedy młody byłem , paskudny realsocjlizm uczył mnie , że źródłem dobrobytu jest praca i tworzenie, realkapitalizm uczy mnie , że powinienem "wyrwać" coś z majątku publicznego ... no to pójdę sobie zajumać jaką latarnię z parku :D

Ale realkapitalizm hieny ze mnie nie zrobi. Jezus mawiał spójrzcie na ptaki ... jak śmigają między chemitralami :)

Miłego :)

Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
~:) niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 11:37
http://poznajprawde.net/7-zeitgeist-addendum.html?showall=1

Tyle tu już było różnych teorii wklejane to i ta "przejdzie" :)
~:) niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 12:07
Preczzkomuna napisał(a):
Pannazdzieckiem napisał(a): Chcieliście wolnego rynku Panie Przemku , to macie :D

ironia ?

A wiesz ,że nie przypuszczam by to ironia była...raczej śmiech przez łzy...Czy ty nie widzisz ,że u nas" wolny rynek" powstaje dla wąskiej grupy ,która zdążyła się uwłaszczyć i dla kilku procent społeczeństwa... pozostali stali się "białymi niewolnikami...
10114
#alter nieaktywny
21 czerwca 2013r. o 12:25
Tusk dzisiaj powiedział, że to normalne że partia funduje garderobę dla jego żony! sobie garnitury! Kiedy wspomniano o platformowych cygarach i winie, też uznał że to nic złego. W zamian postraszył innych, że zlikwidują kasę dla partii! I to by było dobre, ale dla platformy szczególnie przecież PO reprezentuje interesy biznesu, a ci kasę mają, i PO dadzą :) Nic by w tych wszystkich przepychankach nie było takiego nadzwyczajnego, gdyby nie fakt że TUSK jest święcie przekonany, że on to przecież nic złego nie robi! Kryzys to odczuwają obywatele, społeczeństwo WŁADZA ma się dobrze, i nie zamierza z tego rezygnować! Druga komuna się stworzyła :>

Dopisane 21.06.2013r. o godz. 12:25:

virgo napisał(a):

Pudelsi są świętni! Piosenka może służyć jako niezły komentarz.

A co dalej? dalej, sama natura uwolni nas od pewnych czarnych eminencji naszej nowoczesnej historii :)

<b> Poezja Królową Sensytywnego Życia. </b>
~ niezalogowany
21 czerwca 2013r. o 13:10
virgo napisał(a):

Wkleiłam piosenkę , lecz możecie wyłączyć głos. Zachecam do obejrzenia filmika , można powspominać z uśmiechem...a potem zastanowić się nad przeszłością. I co dalej ??

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Eyf-7Fd08Hg#at=31
211
skorn
21 czerwca 2013r. o 14:20
http://www.rp.pl/artykul/17,1021991-Zmarl-mezczyzna--ktory-podpalil-sie-w-centrum-Warszawy.html

kolejny sukces donaldu tusku

<i>
Wypowiedz się:
Jeśli zostawisz to pole puste przypiszemy Ci losową ksywę.
Publikacja czyichś danych osobowych bez zezwolenia czy użycie zwrotów obraźliwych podlega odpowiedzialności karnej i będzie skutkować przekazaniem danych publikującego organom ścigania.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku. Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.
REKLAMA KGHM zaprasza
REKLAMAMrowka zaprasza