Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
#Anonim10897 nieaktywny 12 sierpnia 2013r. o 17:30
Pannazdzieckiem napisał(a):
I jeszcze to Droga Virgo :*
Miłego Wam życzę :)
Miła i sympatyczna Panienko , My Naród , dźwigamy na swoich barakach ogromny ciężar - emigracje naszych dzieci za chlebem , za pracą , brak dostępu do specjalistycznej pomocy medycznej , złodziejskie oprocentowanie kredytów w bankach będących w obcych rekach , sprzedaż majątku narodowego...itp..itd...zdeptanie ideałów , wszelkich... ;( Myślę ,że przed transformacją ustrojową , było lepiej !! Przynajmniej w tych przypadkach , które wymieniłam. Dlatego zacznijmy od rodziny , bo jaka RODZINA , taki NARÓD !! Chyba poprzecie mnie , Ty Panienko i Ty Alterze ??
Od czegoś trzeba zacząć !!
#Pannazdzieckiem nieaktywny 12 sierpnia 2013r. o 17:53
Oczywiście Virgo :) Ale nie tylko o Polskę tu idzie. Błąd leży w samym systemie. Tu jest dobre wyjaśnienie tego g... w którym egzystujemy :
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
#Anonim10897 nieaktywny 12 sierpnia 2013r. o 19:04
Panienko ,nie znam tego . :* Muszę więc uważnie posłuchać :/ Wtedy będę mogła coś rzec. Napisałeś "nie o Polskę tu chodzi...o system" - mieszkamy w Polsce. Powinniśmy zmieniać jej oblicze , w każdym znaczeniu. Świata nie zmienimy , ani zasad tam obowiązujących. Róbmy więc porządek u siebie. Wzorujmy się na Czechach , Węgrach ... i innych mniejszych krajach.
Ciekawi mnie zasada w Anglii - tam rząd może sprawować tylko obywatel Anglii posiadający również narodowość angielską. A u nas ?? Owszem , obywatelstwo polskie , a narodowość ?? To nie tajemnica .Wystarczy wrzucić odpowiednie hasła w googlach. Mając inną narodowość , nie polską , czy można czuć się Polakiem ??
Dopisane 12.08.2013r. o godz. 19:04:
Droga Panienko , wysłuchałam i nie znalazłam niczego odkrywczego. ;( Jeżeli ktoś studiował dzieła Karola Marksa - "Kapitał" tom I,II,III , "Teorie wartości dodatkowej " tom IV czy "Filozofię marksistowską PWN 1971 , uderzy go podobieństwo w ogromnym stopniu do tego , co napisał Marks. Ta sama doktryna. Występuje tylko pewna modyfikacja polegająca na wprowadzeniu współczesnej terminologii wynikająca ze zdarzeń , które mają miejsce aktualnie. Moim zdaniem ( tak pół żartem , pół serio ) - autor ma doktorat a chce mieć habilitację. Rozwija to co opracował Marks , unacześnia , publikuje i jest doktorem habilitowanym :D
virgo napisał(a): Dlatego zacznijmy od rodziny , bo jaka RODZINA , taki NARÓD !! Chyba poprzecie mnie , Ty Panienko i Ty Alterze ??
Od czegoś trzeba zacząć !!
Ja oczywiście się z tym zgadzam. Jednak różnice światopoglądowe powodują, że "modlitwa", dobro rodziny i narodu, nie dla wszystkich oznacza to samo. :)
Ja oczywiście się z tym zgadzam. Jednak różnice światopoglądowe powodują, że "modlitwa", dobro rodziny i narodu, nie dla wszystkich oznacza to samo. :)
Jasne, że nie dla wszystkich;) szczególnie, gdy się nie ma rodziny:>
"Rostowski zostanie oddany na pastwę? - - Jeśli minister Rostowski zostanie odwołany z rządu, to będzie oznaczało, że został poświęcony, oddany na pastwę. Ten, kto go zastąpi, będzie ministrem papierowym, który nie przeprowadzi pozytywnych zmian, tylko będzie sobie mógł wpisać w CV: „byłem ministrem finansów” – mówi ekonomista Marek Zuber. - Biznes.pl"
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.