"Jest już policja, ABW, CBŚ, ABW... A wkrótce także uzbrojeni po zęby inspektorzy kontroli skarbowej będą mogli kontrolować nasze domy, posesje i garaże.
To nowy plan ministra finansów. Armia Jacka Rostowskiego (62 l.), czyli policja skarbowa, będzie mogła wchodzić do prywatnych mieszkań Polaków, ich garaży i na posesje. Po to, by sprawdzić, czy przypadkiem nie utajniamy przez fiskusem jakiś dochodów. "
#Pannazdzieckiem nieaktywny 16 listopada 2013r. o 15:15
~mir.ko napisał(a): ... premier dzis na tvn wypowiedzial sie na temat pieniądza fiducjarnego
Kurde , już żałuję , że televizorni nie oglądam :| Mirek bądź tak uprzejmy i poszukaj tej wypowiedzi w necie :)
alter napisał(a): ... Teraz chce znacjonalizować wasze oszczędności emerytalne. To czysty bolszewizm! – mówi dalej Tyrmand."
Pieprzony klakier , jego ojciec pewnie się w grobie przewraca. Od samego początku mądrzy ludzie mówili , że OFE to neoliberalny przekręt , jak raz z Chikagowskiej Szkoły biznesmena Tyrmanda. Oni tam na Wall Streed handlują długami i niczym więcej , długami całych narodów , naszymi również. Myślę , że takie autorytety można wysłać do stu diabłów. Zaczynam nie lubić Gowina , co nie znaczy , że pokochałem Tuska :D
Bo jeśli Tusk zaczyna mówić o pieniądzach w kontekście społecznej sprawiedliwości , to pachnie mi to chęcią pozostania przy władzy , za wszelką cenę , również ustępstw wobec coraz bardziej doinformowanego społeczeństwa. Pamiętacie , kiedy Bolek pełnił obowiązki Prezydenta , to ludzie się ostro buntowali. Daukszewicz powiedział , że Wałęsa to tego stopnia chce być Prezydentem wszystkich Polaków , że jak Oni z siekierami, ruszą na Belweder , to On stanie na Ich czele. Tak samo może być z Tuskiem , ale chętnie posłucham , poszukaj proszę :)
Miłego dnia Wam życzę :)
Dopisane 16.11.2013r. o godz. 15:15:
Pomimo usilnych prób znalezienia wypowiedzi Tuska o pieniądzu fiducjarnym , nie trafiłem , może ktoś będzie miał więcej szczęścia. A tymczasem wczoraj w sejmie :
A zwróćcie uwagę jak w 11 min, ci zdrajcy lewicowych ideałów Borowski i Cimoszewicz próbują Pękowi przeszkadzać.
Puls Biznesu podaje , że najważniejszym problemem COP 19 jest drożyzna. Pic na wodę za nasze 100 mln , o ile mnie pamięć nie myli.
Ludzie w zasadzie myślą logicznie. Problem polega na tym , że operują na nie pełnych , bądź fałszywych informacjach. I dlatego taką logikę trzeba w du... ży kapelusz włożyć . Krzysztof Karoń.
Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników serwisu. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii i wypowiedzi, a osoba zamieszczająca wypowiedź może ponieść za jej treść odpowiedzialność karną i cywilną. Bolec.Info zastrzega sobie prawo do moderowania wszystkich opublikowanych wypowiedzi, jednak nie bierze na siebie takiego obowiązku.
Pamiętaj, że dodając zdjęcie deklarujesz, że jesteś jego autorem i przekazujesz Wydawcy Bolec.Info prawa do jego publikacji i udostępniania. Umieszczając cudze zdjęcia możesz złamać prawo autorskie. Bolec.Info nie ponosi odpowiedzialności za publikowane zdjęcia.